Opublikowano 25 czerwca 20213 l I scalakowałem kolejny raz Sekiro, tym razem na xsx. Łącznie na ps4 i xsx zrobiłem z 10 ng+ :] ps. Ciekawostka - można deflektować bona i rzut kaką małpiszona.
Opublikowano 3 lipca 20213 l Fajny ten change form, taki darkwraith z trójki jest ten model postaci po ukończeniu gry.
Opublikowano 7 lipca 20213 l czy dobrze kumam, że aby zrobić platyna to trzeba 4 razy przejść grę? Jak inaczej zrobic wszystkie 4 zakończenia?
Opublikowano 7 lipca 20213 l Jedynie opcja z kopiowaniem save i możesz trzy zakończenia w jednym podejściu. Chociaż i tak trzeba przy drugim przejściu kombinować bo jak zrobisz to szybsze za drugim podejściem to nie starczy Ci materiałów na upgrade wszystkich rzeczy potrzebnych do platyny Edytowane 7 lipca 20213 l przez BRY@N
Opublikowano 7 lipca 20213 l Nie ma sensu bawic sie w kopiowanie sejwa, bo do platyny trzeba i tak przejsc gre kilka razy by nafarmic punkty do ulepszen.
Opublikowano 10 lipca 20213 l czy dla was ostatni boss też wydawał się nie do pokonania? Próbuję i cholera zaczynam wątpić w swoje siły ;p
Opublikowano 10 lipca 20213 l Premierowo sporo się z nim męczyłem nawet zrobiłem pare dni przerwy od gry, ostatnio jak grałem to szybko został wyjaśniony. pierwsza kropka jedziesz bez leczenia, 2 i następna jak najszybciej zbijaj mu posture a końcówka to już lajcik jak ogarniesz lightning reversal to szybko padnie.
Opublikowano 10 lipca 20213 l 33 minuty temu, szurubur napisał: czy dla was ostatni boss też wydawał się nie do pokonania? Próbuję i cholera zaczynam wątpić w swoje siły ;p Moge Ci tipa dać że Spoiler ciągłe bieganie robi robotę przy fazie 3 i 4. Trigerujesz jego ruchy w pełnym biegu i jak robi jakiś ruch co zajmuje mu dużo czasu to doskakujesz i walisz z ostrza nieśmiertelności dwa razy (jak masz wykupiony ten skill).
Opublikowano 10 lipca 20213 l Ja natomiast w 3 i 4 fazie trzymałem się blisko niego, między nim, a ostrzem włóczni. W zwarciu szybko poszło ze zbijaniem postury i był mniej agresywny. Jak odskakiwał to szybki doskok po obronie strzałów z jego guna. Przy drugiej fazie można go trochę cheesować, czekając na ataki po których można podbiec i ciachnąć go dwa razy (krzyż ashiny, double ichimonji).
Opublikowano 10 lipca 20213 l No to jest fajna walka i faktycznie trzeba znaleźć sposób na niego, ale jak każdy boss do rozwalenia
Opublikowano 10 lipca 20213 l Większy problem miałem jak się walczyło z 2ma małpiszonami i demonem. Genichiro i Ishin, są do ogarnięcia po kilku próbach i nauce ich ataków - poza tym te walki + tatusiek są klasą samą w sobie. Nawet 4fun czasami je odpalam. Edytowane 10 lipca 20213 l przez Metoda
Opublikowano 12 lipca 20213 l No mnie mocno sponiewierał ostatni boss, szczególnie (co raczej naturalne) dwie ostatnie fazy, do których podszedłem z taktyką "podjazdową" i jeśli ktoś sobie nie radzi ze zbijaniem postury i deflectowaniem jego ciosów, to polecam taką, może mało efektowną (i baardzo dłużącą się, co idzie w parze z dużą szansą na popełnienie błędu), ale dosyć bezpieczną i łatwiejszą, metodę. Przy drugim i następnych playthrough, kiedy już naprawdę dobrze obcykałem system i jechałem ze wszystkimi zgodnie ze sztuką szermierstwa, to większych problemów nie było.
Opublikowano 1 października 20213 l Siadłem do gierki i co tu dużo mówić, sztos potężny i kusi wbić platynę Pierwsze przejście za mną i jednak martwi mnie trochę, że nie obędzie się bez grindu, bo wg. tabeli z wiki mam jeszcze 60 SP do nabicia i kurde już na początku NG+ kręcę nosem na expa Na luzie dobiję do maksa w NG+4 czy czeka mnie bezmózgi grind dla pucharka?
Opublikowano 2 października 20213 l 19 godzin temu, Bartolinsky napisał: Siadłem do gierki i co tu dużo mówić, sztos potężny i kusi wbić platynę Pierwsze przejście za mną i jednak martwi mnie trochę, że nie obędzie się bez grindu, bo wg. tabeli z wiki mam jeszcze 60 SP do nabicia i kurde już na początku NG+ kręcę nosem na expa Na luzie dobiję do maksa w NG+4 czy czeka mnie bezmózgi grind dla pucharka? 3 dni wbijania expa do skillów (po 3-4 godziny dziennie). Ale nie nazywaj się później prawdziwym graczem jak masz ukończone sekiro, a platynki brak Edytowane 2 października 20213 l przez oFi
Opublikowano 2 października 20213 l Ja też farmilem do platyny ale w sumie gdyby człowiek każde zakończenie robił jako oddzielne podejście to na luzie by chyba wpadło
Opublikowano 3 października 20213 l 15 godzin temu, BRY@N napisał: Ja też farmilem do platyny ale w sumie gdyby człowiek każde zakończenie robił jako oddzielne podejście to na luzie by chyba wpadło Mylisz się
Opublikowano 3 października 20213 l Wiem, że sporo trzeba grindować do platyny i to mnie pokonało, przeszedłem 2 lub 3 razy sekiro ale jakoś nie mam ochoty
Opublikowano 3 października 20213 l W dniu 2.10.2021 o 17:34, BRY@N napisał: Ja też farmilem do platyny ale w sumie gdyby człowiek każde zakończenie robił jako oddzielne podejście to na luzie by chyba wpadło Niestety nie xD. Miałem pełne 4 walkthrough i mimo to musiałem grindować jak debil. No ale głupio było tak zostawić jeden pucharek. Tak czy siak, za tak zaprojektowane wymagania do trofeum karny kutas dla From.