Gość Rozi Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Mikiri Counter to jedna z potężniejszych i banalnych do zrobienia technik w tej grze. Masz rację co do dodatkowych mobów przy bossie (czy mini-bossie), bardzo tania zagrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Godzinę temu, Wojtas1986 napisał: Yebana małpa, jest nie do przejscia. Też tak myslałem a teraz chciałbym z nią walczyć ponownie zamiast tego z kim muszę. Polecam włócznie na drugą faze i parry z odpowiednim timingiem Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 2 godziny temu, mozi napisał: Padł (pipi)ek w zbroi za ogrem z deską. Jeszcze go sfiniszowałem kontrą mikiri XD Satysfakcja w (pipi). Na razie do pijaka nie wracam czyszczę bazową lokację. Podoba mi się walka i nawet jestem przyzwyczajony do latania od ogniska/latarni do bossa no ale czyszczenie mobków przez 10 minut żeby być one shotowany przez bossa to tak trochę słabo bym powiedział. Wolałbym żeby była arena jak w soulsach i tam się pierzemy. No nie bo przy 3 mobkach już jest lipa więc raczej się tak nie da grać. Ja nie umiem. Problem jest taki że ta gra wymaga poświęcenia kupy czasu... jak żyć.... Ale w czym ty masz problem? Obiegasz Budynek sciagasz typa z Lukiem sprawdzasz ustawienie i co robi Boss powinienes miec czas na zabicie jednego Samuraja uciekasz reszta zaczyna cie gonic a Boss pije albo powoli czlapie zabijasz kolejnych dwoch bo typy z tarcza siedza na dupie. Boss zaczyna cie dochodzic robisz sprint do typow z tarcza sciagasz ich szybko toporem i albo sie chowasz resetujesz Bossa zeby sciagnac mu jedna kulke z stealth albo go zabijasz sciagajac mu polowe Vita i zaczynasz nabijac Posture albo siedzisz mu na dupie az spadnie mu zycie do konca. Mozgu trzeba po prostu czasami uzyc. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Niby jak mam mu siedzieć na dupie jak ma zasięg w (pipi) hitboxy jak by machał lotniskowcem i po 2 hitach ginę? Jeszcze napisz że w soulsach było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Wodna O'Rim nie do przejścia, to jest już jakiś chory poziom. Z jednej strony na małpie się zacialem, teraz na jakiejś (pipi)e, idę do Świątyni bo tam mnie jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) tej wodnej zbijasz posture i siup 7 ashina spears z końca mnie w(pipi)ia niesamowicie, jeszcze mi się cukier do znikania skończył dobra poszło, bloodsmoke na tym ziomku z boku i zaraz jest 1v1 prawilnie Edytowane 29 Marca 2019 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 25 minut temu, mozi napisał: Niby jak mam mu siedzieć na dupie jak ma zasięg w (pipi) hitboxy jak by machał lotniskowcem i po 2 hitach ginę? Jeszcze napisz że w soulsach było to samo. Moze sobie uswiadom ze to NIE sa Soulsy w ta gre NIE gra sie jak w Soulsy a jezeli o Hitboxy chodzi to sa tak dokladne ze czasami to sie DMC5 wstydzi. Jak napierdalsz koleczko i liczysz na to ze samo sie uniknie to wspolczuje bo nigdy tej gry nie skonczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) marudzicie jakbyscie mieli parkinsona w palcach xD co te gierki z trojkatami i Y na finishera porobily z graczami nie spamujcie R1 jak jest problem z blokowaniem to napiperzac w L1, ciosy przeciwnika nie przejda a zawsze jakis uda sie sparowac. Nie to ze pije do kogos osobiscie ale nauczenie sie dwoch serii uderzen bossa, zblokowanie ciosu nie jest jakas astrofizyka tymbardziej ze okienka sa dosyc duze wczoraj padly obie malpy dzis chyba biore sie za farmienie konfeti i fioletowych typkow. Daleko do konca?? Edytowane 29 Marca 2019 przez Szymek_PL_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 534 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Tak to się robi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @Loko_PL A jak unikasz tego jak on macha reka i rzuca kule ognia? Ja nie umiem inaczej niz parasolka sie zaslonic @Hendrix Wiem, rozkminilem to tez, ale kisze na 3 faze Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @Szymek_PL_ jedna wieksza i jedna duza miejscowka troche backtrackingu z opcjonalnym Bossem a pozniej Grand Finale gdzie bedziesz dostawal wpierdol przez kilka godzin. Zaleznie od zakonczenia. Na zwyklym to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 1 minutę temu, wet_willy napisał: @Szymek_PL_ jedna wieksza i jedna duza miejscowka troche backtrackingu z opcjonalnym Bossem a pozniej Grand Finale gdzie bedziesz dostawal w(pipi) przez kilka godzin. Zaleznie od zakonczenia. Na zwyklym to tyle. czyli jakies 80% ? zastanawia mnie gdzie sie podziala Pani z dluga kosa na moscie ktora znamy z trailerow skoro zmienily sie klimaty miejscowek Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) final boss na ostatniej kropce a ja się s(pipi)iłem z urwiska, starczy mi sekiro na dziś @Szymek_PL_ spotkasz ją spokojnie Edytowane 29 Marca 2019 przez messer88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Najlepszy recenzent na you tube Cytuj Odnośnik do komentarza
Loko_PL 49 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @estel Spoiler Jeżeli chodzi o te kulki z pierwszej fazy, to albo biegłem na tyle szybko do niego, że ich nie rzucał tylko bił łapą, a to można deflectować. A jeżeli byłem daleko to czekałem aż rzuci i biegłem. Jeśli chodzi o te trackingowe z chyba trzeciej fazy, to jak grasz agresywnie to nie powinien ich w ogóle rzucać, ale jak się tak przydarzy to parasolka jest najbezpieczniejsza. @XM. Spoiler Najprościej ją zatruć sabimaru i praktycznie od trutki zginie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Byczek padł zaskakująco szybko Po początkowej panice i bieganiu jak bezgłowy kurczak, wystarczyło używać petard w odpowiednim momencie i bawić się w skoczną korridę I teraz widzę, że mam do wyboru dwie ścieżki: albo na wprost do wieży, albo na lewo przez most z typami Gdzie lepiej najpierw? Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Duzo ludzi straszne glupoty pier.doli odnosnie niektorych walk ze w tym i tamtym bossie najwazniejsze jest zbijanie jego posture, podczas gdy bez uprzedniego zbicia jego zycia to jest praktycznie niemozliwe bez perfekcyjnego i ciaglego parowania. A niektorym to nawet do 25% trzeba zjechac zeby sie dalo wreszcie wbic caly pasek posture. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 2 minuty temu, Frantik napisał: I teraz widzę, że mam do wyboru dwie ścieżki: Ukryj zawartość albo na wprost do wieży, albo na lewo przez most z typami Gdzie lepiej najpierw? Idź na wprost do zamku. Zobaczysz co cię czeka i szybko wrócisz podlewelować i pozwiedzać na lewo przez most i w inne rejony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Na YT jest już speedrun w 68 minut. W Nioh widziałem w 86. Kto ma mniej cierpliwości, zawsze może lurknąć jak to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 19 minut temu, Frantik napisał: Byczek padł zaskakująco szybko Po początkowej panice i bieganiu jak bezgłowy kurczak, wystarczyło używać petard w odpowiednim momencie i bawić się w skoczną korridę I teraz widzę, że mam do wyboru dwie ścieżki: Pokaż ukrytą zawartość albo na wprost do wieży, albo na lewo przez most z typami Gdzie lepiej najpierw? Idź na lewo, ale zejdź z mostu na dół, tam też czekają dwie atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Jestem teraz po malpach i zdobyciu miecza Uwielbiam te grę mimo że ostro po dupie dostaje, zdecydowanie rośnie mocno w moim rankingu. Korva, tylko czemu jedna bron ehh mała skaza na diamencie. Edytowane 29 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Oni tam w tych stronach byli chyba bardzo przyzwyczajeni do swoich kling. Pozatym wybory broni sa teraz wszedzie, fajnie bedzie pograc sobie w gre z katanami w ktorej nie trzeba zawracac sobie tym glowy Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Ok lezy bestia. Ale sie nameczylem. Raz zostalo mu 1 mm zycia do 3 fazy, ale przerwalem swoj sposob, bo myslalem ze tylko podbiegne i uderze i oczywiscie mnie rozwalil Ktore z ostatnich upgrade'ow wzieliscie? Stac mnie na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 3 godziny temu, Szymek_PL_ napisał: marudzicie jakbyscie mieli parkinsona w palcach xD co te gierki z trojkatami i Y na finishera porobily z graczami nie spamujcie R1 jak jest problem z blokowaniem to napiperzac w L1, ciosy przeciwnika nie przejda a zawsze jakis uda sie sparowac. Nie to ze pije do kogos osobiscie ale nauczenie sie dwoch serii uderzen bossa, zblokowanie ciosu nie jest jakas astrofizyka tymbardziej ze okienka sa dosyc duze Chyba w inne gry gramy, ale większość bossów ma pokazniejszy combat system od głównego bohatera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Pany kiedy odblokuje mi sie okienko obok itemow,a pod sztukami walki i co tam wlasciwie sie odblokowuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi