Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Mnie za to zawsze dziwi jak niektorzy pisza ze bb jest wolne. Albo ze wolniejsze od sekiro o niohu nie wspominajac. Serio? Od ds3 wiadomo ale od bb? Przeciez w niohu czy sekiro jest sporo statycznych walk bo gra mocno opiera sie na parowaniu i kontrach a bb to non stop ruch unik slash slash unik. No i bez skradania. No chyba ze chodzi o te szybkie animacje kontr ale chyba to nie swiadczy o szybkosci gry. Dziwne ludzie 7 minut temu, mozi napisał: No ale jak to jest że soulsy siedziały w głowie cały czas kombinowało się zanim zasiadło do pada a tutaj wiem że muszę dojechać bossa i tyle. Jeszcze z polowa gry przede mna ale jak narazie to zauwazylem ze w przypadku takiej walki jak genchiro stopien trudnosci polega po prostu na dlugosci pojedynku nie samym przeciwniku. Bo badzmy szczerzy sam w sobie jest dosc prosty ale bedziesz sie z nim meczyl bo pojedynek ma tyle faz no i w ostatniej musisz sie nauczyc nowego movementu gejcziro a zeby sie go nauczyc musisz ginac a zeby sie uczyc znowu musisz wpierw przechodzic znowu poprzednie fazy ktore juz opanowales. No wydluza to ogolny czas Edytowane 5 kwietnia 20196 l przez kanabis
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Kurczę, no źle się czyta negatywne wrażenia oparte o niczym nieuzasadnione oczekiwania. A to za szybko jest kolejny boss (serio?), a to nie ma za rogiem jakiegoś wypasionego miecza (dlaczego miałby tam być?), a to nie ma co-opa (nie miało go być). Od początku docierały do nas informacje, że nie będzie to gra soulsborne'owa. Tym bardziej krzywdzące dla Sekiro jest podejście, że o to są Soulsy w Japonii - to nie AC i ichnie skakanie po epokach na bazie tego samego systemu. Mnie np. przy małpiej zwinności Wilka daje się we znaki kamera, problemy z linką czy raczej średniawo zrealizowane skradanie (zabijasz typka pół metra od bandy a oni dalej siedzą i lulki palą). A nie brak staminy, zmyślnych skrótów czy brak zdeklasowania genialnego Bloodborne'a. Edytowane 5 kwietnia 20196 l przez stoodio
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Cześć, pytanie do grających na ps4. Używacie standardowego sterowania? Mam nieodparte wrażenie, że duet L1 R1 (blok, atak) jest jakoś mało responsywny w porównaniu ze "standardowymi" (np. kwadrat, X) przyciskami.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Mi się chyba pad zespół bo nie mogę pokonać ostatniego bossa jutro chyba spróbuję na drugim padzie
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l 7 godzin temu, _Be_ napisał: No jedno jest pewne, nie odpowiada ci po prostu Soulsborne i dla zdrowia olej. A Nioh jak? Bo gra trochę szybsza i bardziej skomplikowana jeśli chodzi o system walki niż Dla/BB. Nie wiem w sumie. Dawno temu kupiłem, pograłem chwilkę i odłożyłem bo wtedy chyba coś innego ogrywałem i tak leży sobie na kupce wstydu (o ile tak można określić cyfrową wersje). Kiedyś się zabiorą i zobaczę czy to moja bajka. Teraz myślę czy nie wbijać calaka w Sekiro, no ale grindowanie jakoś do mnie nie przemawia. Edytowane 5 kwietnia 20196 l przez Ins
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Wczoraj dokończyłem platynę, wykup skilli to była formalność (w moim przypadku 600+ tys. "formalności" :| ). Pięć przejść, chociaż ostatnie po to aby mniej grindować. Osoby, które chcą wbijać platynę na drugim... no, podziwiam wytrwałość w sumie. Teraz czas na długi odpoczynek od machania mieczem.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Ja tam mam gdzieś calaki i platyny ale chcę grę raz prawilnie skończyć i spróbować ng + . A potem pewnie gierka poczeka na dlc i wrócę na ng + do niej. W starych grach from zawsze dlc robiłem na tym samym sejwie właśnie na ng +. Nigdy nie ograłem dlc do ds3 zastanawiam się czy nie wrócić z braku ciekawszych gier teraz do tego DS3 wydaje mi się takie łatwe przy sekiro
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Guardian ape za pierwszym razem Niezly dzik , duzo muczy ale malo grozny. Wirujace ciecie sprawdza sie od samego poczatku gry w sumie nie zadaje w inny sposob obrazen Edit:Wstal o skur.wysyn jak mnie wystraszyl xD wiedzialem ze to by bylo zbyt proste Edytowane 5 kwietnia 20196 l przez kanabis
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Mozesz dac. Byla przed chwila na strzala juz ale mimo srodkow usypiajacych zabrala mi cale hp jaki walek xD
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l 1 minutę temu, kanabis napisał: Mozesz dac. Byla przed chwila na strzala juz ale mimo srodkow usypiajacych zabrala mi cale hp jaki walek xD Spoiler na fear dobry jest update parasolki albo (pipi)nie z b za każdym razem jak krwią zaczyna pluć. Jeżeli chodzi o jego moveset w drugiej fazie to jak sparujesz jego kilka ataków mieczem wali takim jednym dużym uderzeniem z góry jak sparujesz to to masz chwile na napierdalanie go bezkarnie. Drugi opening to jak do ciebie "ślizga się dołem" z mieczem z przodu. Skacz wtedy nad nim i wal go od tyłu. Oprócz tego możesz w momencie jak go ogłuszysz użyć włóczni aby wyjąć robaka daje to duży dmg.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Nie mam zadnej parasolki. No z tym sparowaniem wlasnie zauwazylem dopiero moze sie przydac. Chcialem go fizycznie dojechac ale moze lepiej bedzie przelamac posture
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Na pierwszą fazę petardy, nawet te najsłabsze wystarczą. Co jakiś czas rzuć; nabije się małpie posture i będziesz miał spore okienko na zadanie ciosów. Trzymamy się blisko, jak chce łapać to podskakujemy. Na drugą fazę weź włócznię; po deflectowaniu jego komba, które kończy ciachnięciem z góry, padnie na ryj i wtedy możesz wyciągnąć mu włócznią robaka, dzięki temu napełnisz pasek posture dość znacząco. Ja tak zrobiłem trzy razy i po kilku szlagach, padł. Jak zaczyna krzyczeć, to szybko się wycofujesz poza zasięg. A tak to deflecty, jak się rzuca to podskok i możesz go bić po boku.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l jeszcze ogień jest git i tu właśnie raczej nie parujesz a dmg mu robisz. Bo ma posture wysokie. Parowanie pomaga aby go chwilowo ogłuszyć i darmowe ciosy.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l A i nie spamuj petardami, bo on co jakiś czas łapie od tego stuna, nie można non stop stunować.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l https://www.eurogamer.pl/articles/2019-04-04-sekiro-gracz-pokonal-wszystkich-bossow-bez-obrazen
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l 6 minut temu, Rozi napisał: A i nie spamuj petardami, bo on co jakiś czas łapie od tego stuna, nie można non stop stunować. Nie mam petard ani tej parasolki Czyzbym troche ominal? Xd
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l 9 minut temu, kanabis napisał: Nie mam petard ani tej parasolki Czyzbym troche ominal? Xd petardy są mega pomocne w wielu sytuacjach więc polecam je znaleźć ale parasolka też gdzieś tam jest i jest spoko opcja jak ktoś nie ma umiejętności. Teraz na pewnym bossie parasolka strasznie mi pomaga ulepszona.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l 11 minut temu, blantman napisał: parasolka też gdzieś tam jest i jest spoko opcja jak ktoś nie ma umiejętności. Dobra padl i to bez uspakajaczy i estusy jeszcze zostaly. Jednak kluczem okazal sie deflect tego uderzenia po ktorym mozna go ladnie naparzac bezkarnie.
Opublikowano 5 kwietnia 20196 l Kilka ścieżek bardzo mi się podobało, najbardziej chyba utwór do pierwszej fazy boss fighta w Shura ending, jednak cały OST raczej nie zaimponował mi, a theme z Senpou po prostu działał na nerwy. No i automatyczne użycie muzyki w chwili złapania aggro xDDD