estel 806 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 @McDrive A to ciekawe, bo dla mnie O'Rin to był chyba najprotszy boss w grze. Dwa podejścia tylko. Praktycznie w ogóle nie atakowałem, tylko parry. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 U mnie też do niej 2 podejścia były, ale miałem inna taktyke- biegałem jak poyebany po całej arenie i umiejętnie kąsałem po jej nieudanych atakach Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 2 godziny temu, estel napisał: @McDrive A to ciekawe, bo dla mnie O'Rin to był chyba najprotszy boss w grze. Dwa podejścia tylko. Praktycznie w ogóle nie atakowałem, tylko parry. Też tylko parry, ale miała kilka cięć, których nie mogłem zablokować i dostawałem wciery. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Wężooka Shirahagi pokonana przez bagno Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Dokładnie tak samo dzisiaj miałem po X nieudanych próbach 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Ale tych posążków rzeźbiarza to połowę można by wywalić... Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 (edytowane) . Edytowane 13 kwietnia 2019 przez XM. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 21 minut temu, stoodio napisał: Ale tych posążków rzeźbiarza to połowę można by wywalić... Biorąc pod uwagę ilość skrótów i kierowników między nimi, to cieszę się z tylu posążków. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 7 godzin temu, McDrive napisał: Ja na długo zapamiętam O'Rin... Dwadzieścia pięć prób i tylko dwie na "większego" przeciwnika po niej. Kolejny raz kierownik jest silniejszy od szefa w tej grze. Parujesz aż zrobi czerwony atak, odskok i atak. Mniszka mnie poniewierała jak chciała niestety musiałem asekurować się serem czyli ciachanie&spier dalanie. Nie mam cierpliwości na precyzje na bieda wersji. 1 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 12 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Parujesz aż zrobi czerwony atak, odskok i atak. Mniszka mnie poniewierała jak chciała niestety musiałem asekurować się serem czyli ciachanie&spier dalanie. Nie mam cierpliwości na precyzje na bieda wersji. Czerwone ataki były dla mnie najlepsze, bo właśnie na nich byłem w stanie coś ugrać. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 A ja miałem dzisiaj z O'Rinn taką sytuację 1 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 (edytowane) O'Rinn to była dla mnie kaszka z mlekiem w porównaniu z tym co mam z ostatnim bossem Edytowane 14 kwietnia 2019 przez S_600 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 U mnie Sowa przed chwilą padł. Orbitowanie wokół biegając jest najskuteczniejsze, ale wymaga cierpliwości i precyzji. Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, S_600 napisał: O'Rinn to była dla mnie kaszka z mlekiem w porównaniu z tym co mam z ostatnim bossem Akurat, że jestem na świeżo to moje rady: Spoiler I faza: od razu po wbiegnięciu na arenę wchodzimy za niego, on robi to swoje specjalne, czarne cięcie i wtedy zadajemy mu kilka ciosów w plecy. Potem to już walka jak z Genichiro na tarasie - parowanie, Mikiri, cios lub dwa po jego ataku/serii ataków. Bardzo szybko nabija mu się postura, więc będąc skupionym i po lekkim treningu tą fazę przechodzi się w miarę szybko i bezboleśnie. Trzeba pamiętać, że w momencie leczenia przeciwnik wykonuje atak kenji, który skutecznie blokujemy Mikiri. II faza: cały czas biegamy na sprincie, oczywiście lokując się na przeciwniku i unikamy wszystkich ataków, czekając na jeden - kiedy Isshin zaczyna okrążać nas z naszej prawej strony, po czym wykonuje trzy krótkie cięcia. Trzymając się w miarę blisko, po jego sekwencji doskakujemy do niego i tniemy raz, po czym znów odskok i dalej bieg. Powtarzamy aż cały pasek życia mu zejdzie, wbrew pozorom nie trwa to aż tak długo. III i IV faza: te fazy są praktycznie identyczne, poza piorunami, ale taktyka jest taka sama. Też biegamy na średnim dystansie, jak poprzednio, unikamy wszystkim ataków i znów czekamy na jeden z nich - tym razem jak przeciwnik biegnie w naszą stronę i w naszą stronę wykonuje skok. Wtedy doskakujemy do przodu w jego stronę tak żeby znaleźć się za nim/na jego plecach (ale uwaga, trzeba to zrobić odpowiednio późno, bo jak doskoczymy za wcześnie to on się od razu obróci w naszą stronę i pokara) i zadajemy dwa ciosy. Odskok, biegamy dalej i ponownie czekamy na skok i tak w kółko. Czasem zamiast skoku, Isshin strzela, wtedy parowanie i znów bieg. W IV fazie pioruny można oczywiście odbijać, ale to zawsze ryzyko, lepiej wtedy być odpowiednio daleko, żeby po prostu nas nie trafiły. Na końcu oczywiście zadajemy śmiertelny cios, ale trzeba pamiętać, żeby za bardzo się nie cieszyć, bo R1 trzeba nacisnąć z trzy razy, żeby wykonać ostateczną egzekucję ;-) Może powyższa metoda nie jest godna prawdziwego shinobi, lekko trąci "serem", ale po delikatnym treningu jest po prostu skuteczna i pozwala w miarę bezproblemowo przechodzić kolejne fazy ;-) Oczywiście warto zadbać o odpowiednie wyposażenie - konfetti, ryż, boską trawę + posążki jizo, dzięki czemu mamy tak naprawdę ok. 18 przedmiotów leczniczych (wraz z tykwami i granulkami) oraz kilka wskrzeszeń, co pod sam koniec, kiedy ręce coraz bardziej drżą i się pocą może być, jak wybawienie. Powodzenia! ;-) 3 godziny temu, ornit napisał: A ja miałem dzisiaj z O'Rinn taką sytuację Pokaż ukrytą zawartość Kilka mini-bossów w grze ma swój obszar, a kiedy poza niego wyjdą to właśnie stają się nieco bierne. Innym przykładem jest Masanaga, który przywołuje wilki. Jeśli ktoś ma z nim problem właśnie przez te wilki to wystarczy zabrać go na wycieczkę na most i bez przerwy atakować, zbijając posturę. Przeciwnikowi nie chce się atakować, a wilki o nas zapominają ;-) Edytowane 14 kwietnia 2019 przez lothronik Cytuj
S_600 252 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Jak dotychczas idzie mi z nim gładko do pewnego stopnia, nic nie używam, żadnych konfetti, szorjukenow i innych badziewi, ucze się go na pamięc, czysty brzęk mieczy i nic poza tym...jak bede gotowy, stane z nim do nierównej walki. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Genichiro po chyba 100 próbach padł jesttttt Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 No i padl ostatni boss, strasznie mnie wymeczyla ta walka. Moze w przyszlym tygodniu sie przebiegne przez NG+ zeby wbic platyne, ale szczerze mowiac to jakos nie mam ochoty. Za duza powtarzalnosc, zbyt meczace te pojedynki byly. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Ktoś powie ocb z małpa z parawanu ? Ma ta sekwencja znaczenie czy to coś ukrytego Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 22 godziny temu, stoodio napisał: Ale tych posążków rzeźbiarza to połowę można by wywalić... Po co sztucznie podbijać czas gry i/lub poziom trudności ? Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Bardzo dobrze, ze tyle tego jest + przed samymu bossami. Wreszcie korva check point przed bossem i faktycznie trudna walka a nie wyje.banie gdzies posazka i najpierw lecenie do bossa 3 minuty zeby w ogole zaczac pojedynek. Alez mnie to wkorvia w DSach, masakra. 3 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Odpaliłem Sekiro, pokonałem pierwszego sub-bossa i mam buga chyba dotarłem do przejścia gdzie mam uciec z dzieciakiem, i dostaje info że "nie możesz opuścić lokacji bez dziedzica" pomimo że go poznałem i dostałem miecz 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 2 minuty temu, Kalel napisał: Odpaliłem Sekiro, pokonałem pierwszego sub-bossa i mam buga chyba Ukryj zawartość dotarłem do przejścia gdzie mam uciec z dzieciakiem, i dostaje info że "nie możesz opuścić lokacji bez dziedzica" pomimo że go poznałem i dostałem miecz A nie musisz mu zagwizdac jak znajdziesz przejście ? 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 No chyba tak, ale nie mam tego przedmiotu. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 30 minut temu, Kalel napisał: No chyba tak, ale nie mam tego przedmiotu. Spoiler 12:56 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi