Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba można zapomnieć o dlc skoro do teraz niezapowiedzieli... :( No nic - elder ring też super się zapowiada, ale sequel sekiro albo dlc to to na co czekam. 

Opublikowano (edytowane)

niestety ale ze wzgledu na spoilery musze zignorowac 97 stron tego tematu i pytac o rzeczy ktore pewnie sie juz tu przewijaly.

ten pie.rdolony pierwszy Blazing Bull. za tak ciasna lokacje i wysokie sciany i tak wielkiego przeciwnika ktos powinien dostac bukkake we FS. tak jak pierwszego bossa wzialem na 3 razy, tak ten miniboss zaklada mi sweter na glowe i wali bomby od dolu. firecrackers na tym etapie gry to jedyna metoda na niego? kluje go naladowanym pchnieciem i widze ze glownie to zadaje jakkolwiek sluszne obrazenia. jego ataki sa nieprzewidywalne, hitbox tych jego ciosow na boki jest niedorzeczny, nie wiem nawet kiedy to blokowac i czy w ogole jest sens, czy raczej powinienem pod nimi dashowac?

podstawka Bloodborne przy tym to jakis samograj.

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano

Unik na lewo, cios lub trzy, unik i tak w kolko. Prosty typek. Poczekaj na final bossa. 

Opublikowano (edytowane)

przy final bossie to pewnie bede juz pewnie mogl kruszyc diamenty rekami i osiagnac bankructwo na padach.

za punkt honoru wezme sobie zrobienie z krowy burgera bez fajerwerkow. nie ogarniam ile tu jest w ogole itemow, praktycznie nie uzywam niczego poza tykwy i granulek (survival horrorowe zapedy do oszczedzania). co jest dobrze odlozyc na pozniejsze etapy gry?

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano

@Najtmer byczka paruj. Bardzo latwo sie blokuje jego wybryki :) Teraz wydaje ci sie ze ruchy ma chaotyczne a wcale tak nie jest. Zobaczysz po 20h grania. Parry to podstawa tej gierki. Bez tego ani rusz. 

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Najtmer napisał:

niestety ale ze wzgledu na spoilery musze zignorowac 97 stron tego tematu i pytac o rzeczy ktore pewnie sie juz tu przewijaly.

Pokaż ukrytą zawartość

ten pie.rdolony pierwszy Blazing Bull. za tak ciasna lokacje i wysokie sciany i tak wielkiego przeciwnika ktos powinien dostac bukkake we FS. tak jak pierwszego bossa wzialem na 3 razy, tak ten miniboss zaklada mi sweter na glowe i wali bomby od dolu. firecrackers na tym etapie gry to jedyna metoda na niego? kluje go naladowanym pchnieciem i widze ze glownie to zadaje jakkolwiek sluszne obrazenia. jego ataki sa nieprzewidywalne, hitbox tych jego ciosow na boki jest niedorzeczny, nie wiem nawet kiedy to blokowac i czy w ogole jest sens, czy raczej powinienem pod nimi dashowac?

podstawka Bloodborne przy tym to jakis samograj.

Biegaj wokół tej krowy.

Opublikowano

no niestety, postanowilem zaoszczedzic czasu i dojechalem go petardami. kurcze, bloodborne bardzo motywowal swoim story zeby przec przez beton, tutaj jest ciezko i troche mniej motywacji, wiec bede chyba sobie dawkowal gre powoli.

Opublikowano

Odradzam, trzeba utrzymać skilla na odpowiednim poziomie, później tym bardziej. Po byczku i po dotarciu do "innych" typów lokacji już się rozkręca i jest fajnie. Ja jestem też utknięty w jednym miejscu póki co, ale jakoś go rozwale xD

Opublikowano (edytowane)

w sensie bardzo dobrze ze ma gorsza fabule? no w sumie. zadna gra od dawna sie nie zblizyla do tak mistrzowskiej subtelnosci w przedstawionym plot twiscie. dla mnie drugie miejsce pod katem estetyki i mozgogwaltu dzierzy najlepszy cyberpunk na rynku - mgs2.

Edytowane przez Najtmer
  • Dzięki 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I to jaranie sie jakims hóiowym opisem budujacym L O R E napisanym na butelce :wub: 

Fantastyczna produkcja.

Edytowane przez XM.
  • Plusik 2
  • WTF 1
  • Minusik 1
Opublikowano

9 minut temu, SlimShady napisał:

Jaki plot twist? To Bloodborne miał fabułę?

No skoro nie grałeś to to nie będziemy spoilerować 

Opublikowano

o wow, trigger o to, ze fabula nie jest wepchnieta butem w gardlo przez 'murican style exposition.

ok, wrocmy do sekiro, bo ostatnie 5 postow nie wrozy tu przyjemnej dyskusji o czymkolwiek innym.