Gość ragus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ja to się chyba nigdy nie przekonam do tej serii. Ciachanie przeciwników ani w 4 ani w 5 nie daje mi żadnej przyjemności ;/ Jako każułal wolę Bayonetkę i Rising. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dla mnie jedyny minus to, że gra jest za wolna. Potrzebuje turbo mode! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) No już jestem u siebie w domu. Mówiłem, że nowe taunty to sztosiki? Przy jednym z nich Nero zakłada kaptur na głowę @XM., rzucam Ci rękawicę - podbijesz wynik? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Raz grałem, więcej nie odpalam i czekam na full wtedy się pobawimy w wyniki. Jeszcze jak bloody palace będzie (a jeszcze jakby online był ) to się posilujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Jak kupisz wersję X0 to spotkamy się na serwerach Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dobra dobra, ale czy zapowiada sie lepiej niz Bayo2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) DMC i Bayonetki mają tylko wspólne to, że ciachasz mieczykiem. Czego szukasz w slasherach? Jeśli totalnej jazdy bez trzymanki, ultraresponsywności w kontroli postaci i szybkiej, turboefektownej bitki to lepiej niż Bayonetta 2 nie trafisz. DMC jest spokojniejsze, bardziej nastawione na klimacik i bardziej złożony system combosów niż u konkurencji. Za to ma lepsze lore, bardziej zrozumiałą fabułę i (nie wierzę, że to piszę) jest bardziej "realistyczny". Bottom line - chcesz się beztrosko ponapierdzielać z maszkarami i oczekujesz wypalenia gałek ocznych w cheesy-cringe japońszczyzna style? Chwytasz Bayo2 jakby jutra miało nie być. Chcesz coś trochę bardziej złożonego i stonowanego, a jednocześnie wymagającego skupienia i skilla bardziej niż łutu szczęścia, okraszonego historią, w której można coś zrozumieć? Bierzesz Diabła pod ramię. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Nigdy nie zagłębiałem się w meandry systemu combosów w slasherach. Nie ogarniam na przykład dodge offset w Bayo2. Mógłbyś w skrócie podsumować dlaczego system combosów w DMC jest lepszy? Wiem tylko, że jest jakiś jump cancel. Z Devilów najbardziej mi leżał ten od Ninja Theory - widziałem wyżej, że też ci pasował. Jak oceniasz 5 w stosunku do DmC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 DmC jest idealne pod januszy slasherów (również się zaliczam) i mi się w sumie najbardziej podobało jeśli chodzi o Devile bo przynajmniej sekcje platformowe były znośne a DMC V jednak jest bardziej złożone Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) 8 godzin temu, estel napisał: Mógłbyś w skrócie podsumować dlaczego system combosów w DMC jest lepszy? Wiem tylko, że jest jakiś jump cancel. Bo daje możliwość mieszania ataków bronią białą i palną, a pod warstwą podstawowych combosów kryją się mechaniki, o których sam diabeł nie śnił - air guardy, inertia fly, jest tego od pyty. Dodaj cztery style walki w trójce, pięć w czwórce (+ 5 grywalnych postaci, każda ze swoim movesetem i unikalnymi mechanikami) i masz molocha, którego masterowanie to zajęcie na kilkaset godzin+. Zresztą, zobacz co wyprawiają najlepsi gracze: Linków do tutoriali nie będę już wrzucać, ale jeśli wgryziesz się w system to wierz mi - Jump Cancel jest taką przystaweczką, tą pojedynczą frytką którą znasz na tyle dobrze, że nawet nie istnieje w Twojej świadomości 8 godzin temu, estel napisał: Z Devilów najbardziej mi leżał ten od Ninja Theory - widziałem wyżej, że też ci pasował. Jak oceniasz 5 w stosunku do DmC? Tak jak _Be_ napisał - jako giereczka DmC jest bardzo spoko przez przystępny system, ale w parze z przystępnością idzie ubogość (każda broń ma te same inputy do combosów chociażby i skomplikowaniem przypominają plan linii metra w Warszawie). Do tego jako gra przygodowa ma fajny scenariusz i (też wspomniane przez bluba) sekcje platformowe, które są o niebo lepsze od dowolnej części głównej sagi - nie wiem który chińczyk nie potrafi zaprogramować od 2001 roku dobrego modelu skakania, ale powinni mu za to zabrać ryż sprzed nosa i krzyknąć "nie dla psa to, dla pana". Poza tym - demo piątki jest niesamowicie krótkie, więc ocenić DmC mogę przez pryzmat poprzedniczek. Jako gierka action-adventure robi robotę i ma prawo się podobać, bo jest zwyczajnie dobra (albo bardzo dobra, jak kto woli), ale slasherowym wygom raczej nie zaimponuje swoim stosunkowo ubogim systemem walki. Poprzednie części pozwalały na więcej polotu i finezji w rozjeżdżaniu wrogów jak buldożer kaczki. A, no i w DmC nie ma tauntów. Przecież wyśmianie ścierwa którym sekundę wcześniej pomiatało się na wszystkie strony to powinna być pierwsza rzecz jaką projektuje się w grach z "DMC" w tytule. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Tauntowanie i podbijanie wkorvu przeciwnika na propsie, choć IMO od dmc lepiej to bayo robi ze podskakuje od razu atak i życie u typa. To samo God hand. Edit żeby nie - w dmc jest niby podnoszenie poziomu postaci poprzednia tauntowanie, ale nie czuć tego w ogóle jak w dwóch poprzednich grach. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlasherPoland 0 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Kurcze jak ja wam zazdroszczę. Kurde kiedy pokaże się demo na psn. Bo mnie już nosi. Hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Demko dostępne do 6 stycznia na xboxie jest język Polski na xboxie x jest 60 fps jest płynnie graficznie spoko ale gameplay jakiś nudny walka nie porywa walka z bossem w demie tylko zrobiła na mnie wrażenie dosyć pozytywne ;)) Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Banan91PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nowe demo dostępne od 7 lutego na PS4 i Xbox One. Fajnie by było, gdyby dali w ręce Dantego Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nawet nie będę ściągal, wjade w fulla w marcu na pełnej kórwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja jednak na premierę kupię tylko Sekiro w marcu bo na pewno nie będę miał kasę na obie premiery. DMC wjedzie wraz z tym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Demko pewnie sciagne i przejde raz z ciekawosci bo za chooja nie wytrzymam. Bylem dosc negatywnie nastawiony po pierwszym trailerze, ale kurcze im blizej premiery tym bardziej sie jaram, pierwsze demko mocno pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 9 godzin temu, XM. napisał: Nawet nie będę ściągal, wjade w fulla w marcu na pełnej kórwie. Na pełnej to się wjeżdża po demkach właśnie, inaczej powodzenia z przyzwyczajeniem się, że Splita robi się teraz z gałą odchyloną w tył, a nie w przód Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Wie ktoś czy kolekcjonerka będzie gdzieś u Nas dostępna? Bo już zaraz luty a jedynie Deluxy widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Nie nastawiałbym się, szukałem gdzie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W dniu 10.12.2018 o 22:50, _Be_ napisał: DmC jest idealne pod januszy slasherów (również się zaliczam) i mi się w sumie najbardziej podobało jeśli chodzi o Devile bo przynajmniej sekcje platformowe były znośne O to, to. Mi DmC się mega podobało właśnie przez tą januszowość - prosty, ale przyjemny i efekciarski system walki, wesoła rozwałka w rytm za(pipi)istego OST-a, znośna fabuła i fajne sekwencje platformowe. A V? Wygląda jak kontynuacja DMC4, której nie skończyłem, bo po prostu mi nie siadła... bo ciągły backtracking przez nijakie lokacje, bo dizajn przeciwników w większości za bardzo krindżowy, bo... Sam nie wiem już czemu DMC3 też skończyłem, niestety w formie skopanego portu na PC z jakimiś fanowskimi patchami lata temu, no i w paru miejscach się wymęczyłem. Także do nowego Devila podchodzę z dużą rezerwą. Kupię, ale pewnie nie day one, no chyba że demko na PS4 mnie wybitnie do siebie przekona Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jak dla mnie Devil mógłby zrezygnować z Residentowych naleciałości (backtracking, zbieranie gówien by otworzyć przejście itd). DMC może i januszowe a postacie były tragiczne ale też mi się podobało za większe skupienie na akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Mogę zacząć od tej części? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi