Bansai 11 198 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Dla mnie miejscoweczki w 5tce sa piekne, szczegolnie biblioteka czy ten stary apartamentowiec, potem oczywiscie bardziej demoniczna miejscowka. Jedynie chyba kanaly byly slabe w jednej misji, ale gra swiatel i atmosfera i tak swoje robily. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Przeszedłem. Na pewno nie najlepszy DMC i nie najlepszy slasher jaki wyszedł. ehh a do 12 misji GOTY fhoi. Jutro napiszę więcej, pora spać. Edytowane 8 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Krótka przerwa na sen i lecimy dalej. Właśnie skończyłem tą 12 misję, serio potem wszystko leci na pysk? Bo jak na razie to jestem zachwycony, aż mnie piecze żeby grać dalej, ale organizm strajkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Styl i sposób walki V całkiem ciekawie przemyślany, chociaż mam takie dziwne skojarzenia z Bayonettą (zwierzaki), której system walki jak do tej pory jest lepszy według mnie niż w DMC Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Nie widziałem jeszcze dropa, gram na pro. Konsola wyje.Podobno na xox również gra działa "zauważalnie" jak to nazwał mój kolega.Nie wytrzymałem i dziś jednak będę miał gierkę (w sumie to już mam ale czekam aż się pobierze).Mam nadzieje na fajną grę przy której będę się dobrze bawić do czasu premiery Sekiro. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Na(pipi)alem wczoraj 11 misji. Boze co za gra. Dante Brakuje mi trzeciej reki zeby go ogarnac. V jest kozacki, ale najgorzej mi sie nim walczy. Nie moge ogarnac tylko tego, ze naciskam atak a na ekranie nic sie nie dzieje, bo summony musza sie przywolac i dojsc do przeciwnika itd. Nero jest swietna strefa komfortu dla nowego gracza. Bardzo dobrze, ze sie od niego zaczyna. Karny kutas za level design - ogromna powtarzalnosc i absolutny brak oryginalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Co mi się nie podoba: - mało bossów i ich recykling . Do tego za długo nie będę ich pamiętał. - większość przeciwników wygląda bardzo podobnie, brak killera na miarę np. blitza gdzie robilbym po portach. - fabuła znowu sra.ka a tak dobrze się zapowiadała. zakończenie i ten motyw że Dante i Vergil jak gdyby nigdy nic zeszli do Demon World ratować ziemię sama ostatnia potyczka byla na poziomie Vergila z DmC. - mało broni - brak innych strojów - słaby post game - myślałem że pójdą w stronę bayo i wielu broni do kupienia po skończeniu gry i nie pyklo. - lokacje wyprane z klimatu - monotematyczne i powtarzalne. System walki to złoto, ale na reszcie jednak trochę się zawiodłem. Mam nadzieję, ze dmc6 to będzie nowybstart, nowe postaci i fabuła i z jedna postacią do gry. Wolę jedna dopoeszczonq z masa broni jak w dmc3 niż jak tutaj. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Czyli czekać aż będzie w GP, dzięki XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) No tak szczerze mówiąc to jak ktoś nie jest fanem serii to raczej nie pęknie z zachwytu cutscenek z jajem jak to co wrzucił Bansai wcześniej to też za dużo nie ma, przechodzę drugi raz i już nie oglądam ich A w dmc3 i 1 za każdym razem oglądam. Edytowane 8 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 XM. a dla takiego każula któremu bardzo podszedł poprzedni DmC? Nie jestem maszyną do obsługiwania postaci i liczenia klatek. Warto czy można odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 XM a czy są jakieś potężne filmiki z Nico? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) 6 minut temu, ragus napisał: XM a czy są jakieś potężne filmiki z Nico? Nie ma ale super babeczka, chciałoby się jej więcej. 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał: XM. a dla takiego każula któremu bardzo podszedł poprzedni DmC? Nie jestem maszyną do obsługiwania postaci i liczenia klatek. Warto czy można odpuścić? Jak stanieje, ale jest duże ryzyko że nie podejdzie jeśli tylko DmC z serii się podobalo. Edytowane 8 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Czwóreczkę też skończyłem, ale pamiętam że było generalnie trudno. DmC zdecydowanie bardziej casual friendly. Jednakże poczekam do obniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 3 minuty temu, XM. napisał: Nie ma ale super babeczka, chciałoby się jej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Da sie jakos podczas walki zmieniać rękę z magazynku, czy trzeba za każdym razem dana wyrzucac? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Nie da się zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Chwilkę pograłem i moje pierwsze uczucia są podobne jak po ograniu DEMO.Różnica taka, że demko z pięć razy przechodziłem aż mi się znudziło i ogrywając calaka nie mam już tego bum co pierwszy kontakt z wersją demonstracyjną. Jest dobrze ale wydaje mi się, że oprócz bossów będę mieć ciągle, kilka tych samych mobków do ubicia. Oby lokacje były fajne! Do premiery Sekiro mam w co grać łącznie z DMC5. Tak na prawdę to miałbym w co grać i bez DMC5 ale ciekawość zwyciężyła - obym był zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 47 minut temu, Kolos28 napisał: Różnica taka, że demko z pięć razy przechodziłem aż mi się znudziło i ogrywając calaka nie mam już tego bum co pierwszy kontakt z wersją demonstracyjną. Jest dobrze ale wydaje mi się, że oprócz bossów będę mieć ciągle, kilka tych samych mobków do ubicia Graj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Graj dalej. Ależ oczywiście bo to bardzo dobra gra jest. Odniosłem się tylko do pierwszych wrażeń i liczę na to, że im dalej, tym będę bardziej zadowolony. W kwietniu darmowe DLC "krwawy pałac" podobno był kozakiem w poprzednich częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Dla mnie jest zdecydowanie lepiej niż w poprzedniej części, dopiero jestem w 7 misji, ale w każdej walczyłem z innym finałowym przeciwnikiem, nawet przy zmianie postaci i wybraniu innej drogi, dlatego póki co nie rozumiem zarzutów o Recyclingu bossów, jasne miejscówki się powtarzają, ale wszystko wynagradza świetny gameplay. Jeżeli ta gra do końca będzie trzymać taki poziom, to ja będę zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Nie wiem jak tam w misji 12 czy 13, ale w misji 7 wybór postaci to ściema. Przeszedłem misję obiema postaciami i jest dokładnie tak samo. @XM. Bawiłeś się coś z Tomboyem dla Nero? Nie mogę tego ogarnąć Edytowane 8 Marca 2019 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 No bo jest tak samo, z dokladnie takim samym bossem na końcu. Rundy różnią się jakimś krótkim epizodem przez inna ścieżkę ale to to samo 95% misji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 3 godziny temu, XM. napisał: mało bossów i ich recykling Chyba w inne gry gramy 3 godziny temu, XM. napisał: większość przeciwników wygląda bardzo podobnie, brak killera na miarę np. blitza gdzie robilbym po portach. Różnorodność jest spoko, ale fakt - brakuje takich kosiorów jak Blitz. 3 godziny temu, XM. napisał: mało broni No tutaj to trochę poleciałeś. Dante ma 4 Devil Arms (z których chyba dwa mają postawy modyfikujące walkę) i 4 spluwy, Nero od pyty breakerów... W trójce miałeś może i więcej sztuk broni, ale weź zobacz moveset - tutaj jest czym się bawić. 3 godziny temu, XM. napisał: okacje wyprane z klimatu - monotematyczne i powtarzalne. This Trochę się zawiodłem na nich. 13 minut temu, estel napisał: Bawiłeś się coś z Tomboyem dla Nero? Nie mogę tego ogarnąć XM ze mnie żaden, ale co dokładnie sprawia Ci problem z ogarnięciem? Dwie misje i kończę. Zdecydowanie najlepszy DMC, jaki wyszedł jeśli chodzi o gameplay. Sam Dante to jest tak złożona postać jak jeszcze nigdy w serii Coś czuję, że po pierwszym przejściu od razu trzeba polecieć z drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Broni jest mało i to fakt - Bayonetta 2 ma koło 12 sztuk tylko broni gdzie moveset jest podobny do tego z dmc. Nie chce porównywać obu gier, Ale obiecywali dużo bonusowych broni a w końcu nie ma żadnej. Bossowie i recykling - zerknij po skończeniu gry. z samym głównym bossem walczymy że 4 razy i walka jest praktycznie identyczna + 2 walki 19 i 20 chqpter. Do tego kopię bossów w śnie V poprzednich, kopię bossów z dmc3 cerbera czy konia. Wiadomo że ciosy mają inne, ale kirde to są najlepsi bossowie z gry tylko dlatego że nostalgia robi swoje. To samo zwierzęta V w 18 chapie - fajna nostalgia ale to już było. Na rakiecie nie potrafię latać i tylko jednego Blue gema nie mam przez to Ja kończę drugie przejście, ma SoS tym razem i niektórzy Bossowie są całkiem całkiem - na dmd może być ciężko. Edytowane 8 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi