Skocz do zawartości

Devil May Cry 5

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, estel napisał:

Zawsze dostaje po pysku. Nie wiem po prostu kiedy tego używać.

Odpalasz breakera i szalejesz po planszy, no nic innego mi do głowy nie przychodzi ;) Nie ładuj tylko Charge Shota, bo breaker wejdzie w tryb broni palnej i stracisz mobilność.

A co do broni w Bayo to jest ich sporo, ale imo nie ma sensu używać więcej niż dwoch sprawdzonych kombinacji oręża. Chociaż kumam, że ktoś może czuć inaczej. Bronie w DMC5 dają niemożliwe możliwości, mi to styka.

Skończyłem. Nie będę opisywać wrażeń, pomyślcie jakiś losowy zbiór superlatyw i w sumie to wystarczy za moją opinię. 

PS: sprzedam gry na Xboxa, nie będą mi już potrzebne

W Bayo 2 no niby sa inne bronie, jest ich o kilka wiecej, ale co z tego skoro i tak mozemy tylko 2 gotowe sety miec "on the fly", pomine juz moze moja subiektywna opinie ze tylko 2-3 bronie sa faktycznie uzyteczne w tej grze. Koniec koncow Bayo 1 jednak swego czasu bardziej mi zadek urwalo.

@XM.

cerberus czy kon wg mnie to zaden recykling, jak te walki sa calkowicie inne niz w 3jce, nie rozumiem za bardzo tego zarzutu, calosciowo bossow jest chyba wiecej niz w innych dmc, nawet jesli niektore walki powtarzamy, podobnie summony V, no ok, gryf i shadow moze by sie dalo jakos podciagnac pod recykling, ale Nightmare? Przeciez ta kupa gnoju nie byla w 1nce

Dodatkowo piateczka ma moj ulubiony boss fight od czasu Credo...

Greyon Knight vs Dante, oesu, parry, bloki, uniki, wszystko pieknie wchodzilo

i chyba tez najbardziej wkurwiajaca walka z bossem ostatnio xD

ta trzyglowa pissssda na tym obesranym kuraku

A co do Blitza [nie cierpie tego szmaciarza] to jedyny podobny potwor to chyba ten czerwony jaszczur co sie teleportuje, ogolnie ciesze sie ze zrezygnowali z tego smierdziela i dali troche lagodniejsza wersje.

Platyna/calak to bedzie niezly hardcore, bo za bardzo nie wyobrazam sobie zrobic S ranka na Hell and Hell xD

9 minut temu, Bzduras napisał:

@Bansai @XM.

Czy któryś z Was wie, o co kaman w osiągnięciu

Ukryj zawartość

A New Job
Accept a new job from Morrison after the Red Grave incident.?

Nie do końca kumam, a poradników do aczików jeszcze chyba nigdzie nie ma.

Mi to pyklo po skonczeniu gierki i obejrzeniu scenki po creditsach bodajze z...

Trish, Lady i Morrisonem

No to bajka, jak byłeś podlaczony do XBL to sam się wysłał do chmury :)

Wejdź sobie w bibliotekę gier, wybierz DMC5 i nacisnij Menu na padzie, stamtąd Zarządzanie grami i wywal zapisane lokalnie dane. Przy odpaleniu gry samo pobierze save z serwerów. 

Devils Never Cry w trakcie walk :obama: Aż chce się kręcić rangi na SSS

Edytowane przez Bzduras
6 minut temu, Bzduras napisał:

No to bajka, jak byłeś podlaczony do XBL to sam się wysłał do chmury :)

Wejdź sobie w bibliotekę gier, wybierz DMC5 i nacisnij Menu na padzie, stamtąd Zarządzanie grami i wywal zapisane lokalnie dane. Przy odpaleniu gry samo pobierze save z serwerów. 

Pokazuje że nie ma żadnych save'ów a gra i tak się zawiesza na ekranie 'checking saved data' :/

• Smutny 1

Ale brakuje mi tej dowolnosci. 

Nero po koncowce wskoczyl na najtrudniejsza postac. Sparwdzalem w treningu i uzywanie R2 po ciosach zwieksza dmg podstawowego ciosu z 60 do 87. To jest ogromny skok. Do tego jest inny timing niz na exceed.

kozaki co nagrywaja te odjechane filmiki beda mialy ubaw z masterowaniem tego

Do Dante dalej brakuje trzeciej reki. Nie umiem styli wrzucac w trakcie. Trzeba natomiast przyznac, ze bronie ma kozackie i potencjał do trzaskania kombosow jest ogromny.

Giera wciąga jak diabli :kaz:

Co prawda zrobiłem tylko cztery misje bo  nie mam dziś już czasu ale to rąbanie cholernie przykuwa do ekranu. Jeśli idzie o DMC to jestem raczej noobem i masherem więc cieszę się jak wleci S-combo. Niemniej z 'łapkami' Nero można nieźle namieszać. Szkoda tylko że nie można ich zmieniać 'w locie'. V i jego maskotki okazują się całkiem w porządku i są miłą odskocznią od Pana Rączki. Fabuła póki co to XD imo te durne scenki i suchary jak najbardziej pasują do klimatu tej gry.

2 godziny temu, Bzduras napisał:

Klasycznie, "u mnie działa"... Spróbuj odpalić gierkę offline i stworzyć nowy zapis, skoro to tylko druga misja to wiele nie stracisz. 

Wyczytałem na reddit że wystarczy hard reset konsoli i już śmiga jak należy.

• Lubię! 1
50 minut temu, estel napisał:

Ale brakuje mi tej dowolnosci. 

Nero po koncowce wskoczyl na najtrudniejsza postac. Sparwdzalem w treningu i uzywanie R2 po ciosach zwieksza dmg podstawowego ciosu z 60 do 87. To jest ogromny skok. Do tego jest inny timing niz na exceed.

kozaki co nagrywaja te odjechane filmiki beda mialy ubaw z masterowaniem tego

Do Dante dalej brakuje trzeciej reki. Nie umiem styli wrzucac w trakcie. Trzeba natomiast przyznac, ze bronie ma kozackie i potencjał do trzaskania kombosow jest ogromny.

Nero jest praktycznie taki sam jak w dmc4 - ta sama frame data, wszystko co wyniosłem z poprzedniej części kosi na dmd aż miło. Ino gra jest trochę za wolna, przydałby się turbo mode bo miałem trochę problemów na początku z wrzuceniem  3 lcl exceed przez za wolną rozgrywke   ale to raczej pewniak na przyszłość.

Jakby ktoś się zastanawiał czy jest grind - po dwóch przejściach nie mam tylko 3 tauntow  po 3 mln sztuka kupionych które nie mają wpływu ma grę. 

• Lubię! 1