Skocz do zawartości

Devil May Cry 5

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Jeśli to Twój pierwszy walkthrough to musisz mieć Buster Arm i zrobić nim charge attack gdy Goliath jest zestunowany, w trakcie kręcenia nim wyceluj w wieżę i patrz, jak ładnie się sypie.

Yep, pierwsze podejscie. Naogladalem sie jutubow i tez chcialem w tak efektowny sposob spuscic mu lomot :dog:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Świetna gierka. Idealna na szybkie ogranie w weekend, jeśli gra się na easy. Absurdalne i spektakularne akcje, za(pipi)isty design postaci i wrogów, rozbudowany system walki nastawiony na masterowanie i kilkukrotne ogranie tytułu. Niestety mnie szkoda na to czasu, ale kiedyś chętnie wrócę ;) Bonusy po skończeniu fabuły też spoko, uwielbiam oglądać modele 3d postaci, broni itd. 

W ogóle dawno nie grałem już w coś tak bardzo będącego kwintesencją grania na konsoli. Non stop akcja, podział na krótkie levele, replayability i czysty fun bez łażenia po ogromnym świecie, zbieractwa i nudnych momentów.

Opublikowano

Mi też się podobało, gdyby nie zaległości growe to bym pyknął może drugi raz. 4 też mi się bardzo podobała. Muzyka w tej grze jest kozak, szkoda ,że jest jej tak mało. No i jednak granie V jest takie sobie dla mnie. Trzymam jeszcze na dysku bo wrócę pobawić się z wyższym poziomem trudności bo gra jest mega łatwa, tej kuli wskrzeszenia to użyłem chyba tylko raz, w walce z ostatnim bossem. Kiedyś dla takich gier kupowałem konsole właśnie. Teraz te różnice między platformami się zatarły. W sumie może trochę szkoda bo miało to swój klimat jednak obecnie jest wygodniej. 

Jest może trochę monotonie jeśli chodzi o lokacje ale bardzo mi to nie przeszkadzało. W sumie nawet bym o tym nie pisał gdyby inni nie zwracali na to uwagi. 

• Plusik 1
Opublikowano

Może nie więcej utworów, ale gra ma dynamiczną muzykę w zależności od ocenki za styl i całkiem możliwe, że nie słyszałeś wszystkiego jak nie wchodziłeś w poziom S/SS/SSS :) Szkoda, że paczki z trackami z poprzednich części są za paywallem, bo Dante walący combosy pod Devils Never Cry to jest creme de la creme tego, czym stoi seria.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no, S-ki w tej grze wchodzą szybko (a SS i SSS nie włącza nic dalej), więc bez przesady. No i prawda, jak kupiłem Devils Never Cry, to już nic innego nie włączałem.

PS. W statsach PS mam DMC5 na pierwszym miejscu w 2019: 130h.

Edytowane przez Nyu
  • Lubię! 1
Opublikowano
15 godzin temu, Bzduras napisał:

korwincoo.mp4

Oczywiście, że na SS i SSS muzyka również się zmienia.

Zwracam honor, ale IMO Devil Trigger ma bardziej zauważalne podczas orzgrywki zmiany.

Opublikowano

Dobra, panowie, to co? GOTY 2021 to DMC6? Na co liczycie? Ja na mhroczny klimat, pełen gotyków, zamków, lasów rodem z BB, który protagoniści traktują żartobliwie. Grywalni Nero, Dante i Vergil.

Opublikowano

Mój typ numer 1 to oczywiście historia Spardy, czyli prequel. Te młotki w Capcom chyba same sobie nie zdają sprawy jaki to ma potencjał na za(pipi)istą grę. Plus dzięki temu w końcu byśmy sobie odpoczęli od Dantego i Nero. Ewentualnie nie pogardziłbym jakąś boczną historią Vergila. Obojętnie które, ale fajnie gdyby klimat był utrzymany w stylu DMC1: mroczne lokacje, bardziej horrorowy klimat, mniej wesołego pierdololo. Serio już mi zaczyna tego brakować w tej serii. 

• Plusik 1
Opublikowano
15 godzin temu, Nyu napisał:

Dobra, panowie, to co? GOTY 2021 to DMC6? Na co liczycie? 

Patrząc na sprzedaż 5tki, to nie nastawiałbym się na wiele.

Moim życzeniem jest to samo co w DMC5, byleby wreszcie fabuła byłaby dłuższa,bardziej rozbudowana itp.

Opublikowano

Ja bym chciał zobaczyć to, co działo się między zakończeniem trójki a jedynką, czyli

Vergil idący solo na Mundusa

. Kur.wa, jakie to by mogło być mocarne, od kiedy skończyłem trójkę myślę o takiej części/spin-offie. Ta historia napisała by się sama, niech tylko któryś z kumatych scenarzystów postawi pierwsze znaki.

Opublikowano
2 godziny temu, aph napisał:

Patrząc na sprzedaż 5tki, to nie nastawiałbym się na wiele.

Moim życzeniem jest to samo co w DMC5, byleby wreszcie fabuła byłaby dłuższa,bardziej rozbudowana itp.

Serio było źle? Bo ja kojarzę tylko niusy, że sprzedaż powyżej oczekiwań i że DMC wchodzi do bastionu głównych marek Capcomu.

Opublikowano
34 minuty temu, Nyu napisał:

Serio było źle? Bo ja kojarzę tylko niusy, że sprzedaż powyżej oczekiwań i że DMC wchodzi do bastionu głównych marek Capcomu.

2.7M to tyle, a taka jest potwierdzona sprzedaż, to tyle ile Horizon ZD zrobił w tydzień. Brak DLC, którego content już jest w plikach gry, to potwierdza.

Absolutnie nie nastawiałbym się na szybką kolejną odsłonę serii, Capcom teraz będzie zbierać zaskórniaki z late dippersów.

Opublikowano

Z drugiej strony DMC5, co widać po lokacjach, chyba nie miał jakiegoś ogromnego budżetu - pewnie się nastawiali na taką sprzedaż, przecież to nisza.