estel 806 Opublikowano 3 listopada 2020 Opublikowano 3 listopada 2020 Na pewno tego nie kupię na PC, jeżeli nie będzie legendary dark knight mode. Zapowiada się to zbyt miodnie. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 3 listopada 2020 Opublikowano 3 listopada 2020 Trochę bardziej in-depth materiał z Vergila. C00000000000rwa, ale to będzie grane Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 listopada 2020 Opublikowano 3 listopada 2020 ja (pipi)ie, nie oglądam gameplayow. Autentycznie rozważam zakup next cena żeby zagrać w remaster.. What a time to be alive. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 listopada 2020 Opublikowano 3 listopada 2020 Ja tu na laptopa odkładam Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Można już kupować w cyfrowych sklepikach: https://www.microsoft.com/en-us/p/devil-may-cry-5-special-edition/9NXZHKWG1ZRF?activetab=pivot:overviewtab https://store.playstation.com/en-us/product/UP0102-PPSA01442_00-DMC5SE0000000001 6 dni Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Prawie dwie godziny z Vergilem w The Void i LDK. No jest MOC, nie ukrywam Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 8 listopada 2020 Opublikowano 8 listopada 2020 O PANOWIE JAKA BOMBA Spoiler można każda misje przejść każda postać Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 9 listopada 2020 Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) https://www.exophase.com/game/devil-may-cry-5-special-edition-psn/trophies/ Zrąbali niesamowicie. Z tego co widzę nie będzie można grać Vergilem, żeby wbić trofika za wszystkie S'ki Also, tym razem Bloody Palace jest obowiązkowe do platyny, co akurat jest spoko. Edytowane 9 listopada 2020 przez Josh Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 9 listopada 2020 Opublikowano 9 listopada 2020 Jak ktoś nie ograł piątki to niech nie ogląda, bo spoilery są srogie. Cytuj
jar3czek 485 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 (edytowane) Wersja digital na XSX ma od razu wsparcie dla ray tracingu (wcześniej było to zapowiadane jako dodatkowy patch w niedalekiej przyszłości) i dodatkowo w trybie jakości RT nie ma locka na 30 FPS (na moje oko gra działa wtedy w 40-60fps) Edytowane 11 listopada 2020 przez jar3czek Cytuj
aph 155 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 Reconstructed 4k w 120 fps robi wrażenie... Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 A jeszcze większe wrażenie robi Vergil, granie tym madafakiem to jest mokry sen devilomaniaka Może jutro napiszę coś więcej, wracam do grania 3 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 Skończyłem raz classic mode i raz Vergila. Zły bliźniak to zdecydowanie największy generator frajdy w tym tytule, ale też i nie jest łatwy w opanowaniu. W zasadzie jest bardzo blisko swojego odpowiednika z DMC4 SE, ale z drobnymi tweakami i zmianami (np. Kick 13 możemy przedłużyć przytrzymując Y/trójkąt na końcu animacji, a nie jak poprzednio tylko w DT) oraz paroma dorzuconymi nowościami w movesecie. SDT działa jak klasyczny DT i da się go wyłączyć, Doppleganger ma cztery różne wariacje zachowań (normal, passive, fast i coś jeszcze) zastępując klasyczny DT innych postaci. Obie formy dorzucają parę i-frames na wejściu, co potrafi uratować tyłek w cięższych sytuacjach i polecam nie wahać się korzystać z tej przewagi. Cała reszta? Nowe cut-scenki są wporzo, chociaż jest ich tyle co kot napłakał (znowu, kurwde ), turbo już wcześniej wmodowałem sobie na PC więc nie była to jakaś supernowość dla mnie (choć przesiadka z piątki na turbosa pewnie skończy się dla Was godzinką rozkminiania, jak wcześniej można było w ogóle grać w tym ślimaczym tempie). LDK jak to LDK - niby łatwo, ale jednak nie do końca xD Nie sprawdziłem jeszcze, czy mogę grać każdą misję każdą postacią, ale jak włączę konsolę to edytnę potem posta. No i system naliczania stylu nadal ma dałna jak w podstawce, nie ruszyli go ani kawałek Z 5 SE jest jak z poprzednimi edycjami specjalnymi w serii - nie grałeś? Warto zatem złapać właśnie tę wersję, bo oferuje najwięcej kontentu, a to przekłada się na dodatkowe kilka/kilkanaście/kilkaset (w zależności od podejścia do DMC) godzin zabawy. Grałeś i wystawiłeś ocenę rzędu 6-8? Możesz spokojnie odpuścić, ewentualnie poczekać na jakąś srogą przecenę albo dokupić sobie Vergila w DLC do podstawki. Jesteś devilozjebem? Jeśli tak to w ogóle nie czytasz tego posta, bo nie musisz To teraz bijemy hordy i lecimy z Bloody Palace. Co do grafiki - grałem z RT w trybie performance, jakoś nie widzę przeogromnej różnicy w stosunku do RT off, ale ja mam dałna i wyświetlacz 1080p, więc pewnie się nie znam. 1 Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Mam podstawke DMC5, ktorej jeszcze nie ruszylem na PS4 i juz planuje ograc to na PS5, widze ze DLC z Vergilem bedzie dostepne w grudniu, czyli zakladam ze to bedzie jakby juz wersja SE bo płytka z PS4 spaczuje mi gre do PS5 zeby byly bajery typu RT? Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Oczywiście, że nie- SE to jest jak dlc które trzeba kupić tylko że jest to osobna pozycja. Do podstawki można jedynie vergila dokupić, ale już bez trybów gry jak ldk. 1 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Tak jak pan XM powiedział. Nie będziesz miał trybu turbo i Legendary Dark Knight kupując DLC do podstawki. Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 No i na pipi mi Cyberpunki, skoro jest Devil May Cry. Mogliby dać jakiś ukryty schemat przejścia do odblokowania sceny orgii z Lady i Trish ]:-> 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Zarzekalem sie ze nie kupie, ale zobaczylem ze jest mod LDK na PC no i poszlo. Co za szpil, co za system walki. Skonczylem na devil hunter i wlasnie zabralem sie za ten mod LDK. W 7 misji walczymy z Vergilem z M19 - gosciu odpala SDT przy 2/3 zycia i juz nie wylacza tego trybu. Kompletne przegiecie. Nie mam jeszcze pomyslu jak go pokonac plusem LDK na PC jest to, ze mozna sobie dowolnie wyskalowac ilosc przeciwnikow. Mozna nawet miec 100 na ekranie na raz. mody dostepne sa na Nexusie 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi