Opublikowano 7 marca 20196 l Dla mnie miejscoweczki w 5tce sa piekne, szczegolnie biblioteka czy ten stary apartamentowiec, potem oczywiscie bardziej demoniczna miejscowka. Jedynie chyba kanaly byly slabe w jednej misji, ale gra swiatel i atmosfera i tak swoje robily.
Opublikowano 8 marca 20196 l Przeszedłem. Na pewno nie najlepszy DMC i nie najlepszy slasher jaki wyszedł. ehh a do 12 misji GOTY fhoi. Jutro napiszę więcej, pora spać. Edytowane 8 marca 20196 l przez XM.
Opublikowano 8 marca 20196 l Krótka przerwa na sen i lecimy dalej. Właśnie skończyłem tą 12 misję, serio potem wszystko leci na pysk? Bo jak na razie to jestem zachwycony, aż mnie piecze żeby grać dalej, ale organizm strajkuje.
Opublikowano 8 marca 20196 l Styl i sposób walki V całkiem ciekawie przemyślany, chociaż mam takie dziwne skojarzenia z Bayonettą (zwierzaki), której system walki jak do tej pory jest lepszy według mnie niż w DMC
Opublikowano 8 marca 20196 l Nie widziałem jeszcze dropa, gram na pro. Konsola wyje.Podobno na xox również gra działa "zauważalnie" jak to nazwał mój kolega.Nie wytrzymałem i dziś jednak będę miał gierkę (w sumie to już mam ale czekam aż się pobierze).Mam nadzieje na fajną grę przy której będę się dobrze bawić do czasu premiery Sekiro.
Opublikowano 8 marca 20196 l Na(pipi)alem wczoraj 11 misji. Boze co za gra. Dante Brakuje mi trzeciej reki zeby go ogarnac. V jest kozacki, ale najgorzej mi sie nim walczy. Nie moge ogarnac tylko tego, ze naciskam atak a na ekranie nic sie nie dzieje, bo summony musza sie przywolac i dojsc do przeciwnika itd. Nero jest swietna strefa komfortu dla nowego gracza. Bardzo dobrze, ze sie od niego zaczyna. Karny kutas za level design - ogromna powtarzalnosc i absolutny brak oryginalnosci.
Opublikowano 8 marca 20196 l Co mi się nie podoba: - mało bossów i ich recykling . Do tego za długo nie będę ich pamiętał. - większość przeciwników wygląda bardzo podobnie, brak killera na miarę np. blitza gdzie robilbym po portach. - fabuła znowu sra.ka a tak dobrze się zapowiadała. zakończenie i ten motyw że Dante i Vergil jak gdyby nigdy nic zeszli do Demon World ratować ziemię sama ostatnia potyczka byla na poziomie Vergila z DmC. - mało broni - brak innych strojów - słaby post game - myślałem że pójdą w stronę bayo i wielu broni do kupienia po skończeniu gry i nie pyklo. - lokacje wyprane z klimatu - monotematyczne i powtarzalne. System walki to złoto, ale na reszcie jednak trochę się zawiodłem. Mam nadzieję, ze dmc6 to będzie nowybstart, nowe postaci i fabuła i z jedna postacią do gry. Wolę jedna dopoeszczonq z masa broni jak w dmc3 niż jak tutaj.
Opublikowano 8 marca 20196 l No tak szczerze mówiąc to jak ktoś nie jest fanem serii to raczej nie pęknie z zachwytu cutscenek z jajem jak to co wrzucił Bansai wcześniej to też za dużo nie ma, przechodzę drugi raz i już nie oglądam ich A w dmc3 i 1 za każdym razem oglądam. Edytowane 8 marca 20196 l przez XM.
Opublikowano 8 marca 20196 l XM. a dla takiego każula któremu bardzo podszedł poprzedni DmC? Nie jestem maszyną do obsługiwania postaci i liczenia klatek. Warto czy można odpuścić?
Opublikowano 8 marca 20196 l 6 minut temu, ragus napisał: XM a czy są jakieś potężne filmiki z Nico? Nie ma ale super babeczka, chciałoby się jej więcej. 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał: XM. a dla takiego każula któremu bardzo podszedł poprzedni DmC? Nie jestem maszyną do obsługiwania postaci i liczenia klatek. Warto czy można odpuścić? Jak stanieje, ale jest duże ryzyko że nie podejdzie jeśli tylko DmC z serii się podobalo. Edytowane 8 marca 20196 l przez XM.
Opublikowano 8 marca 20196 l Czwóreczkę też skończyłem, ale pamiętam że było generalnie trudno. DmC zdecydowanie bardziej casual friendly. Jednakże poczekam do obniżek.
Opublikowano 8 marca 20196 l 3 minuty temu, XM. napisał: Nie ma ale super babeczka, chciałoby się jej więcej.
Opublikowano 8 marca 20196 l Da sie jakos podczas walki zmieniać rękę z magazynku, czy trzeba za każdym razem dana wyrzucac?
Opublikowano 8 marca 20196 l Chwilkę pograłem i moje pierwsze uczucia są podobne jak po ograniu DEMO.Różnica taka, że demko z pięć razy przechodziłem aż mi się znudziło i ogrywając calaka nie mam już tego bum co pierwszy kontakt z wersją demonstracyjną. Jest dobrze ale wydaje mi się, że oprócz bossów będę mieć ciągle, kilka tych samych mobków do ubicia. Oby lokacje były fajne! Do premiery Sekiro mam w co grać łącznie z DMC5. Tak na prawdę to miałbym w co grać i bez DMC5 ale ciekawość zwyciężyła - obym był zadowolony!
Opublikowano 8 marca 20196 l 47 minut temu, Kolos28 napisał: Różnica taka, że demko z pięć razy przechodziłem aż mi się znudziło i ogrywając calaka nie mam już tego bum co pierwszy kontakt z wersją demonstracyjną. Jest dobrze ale wydaje mi się, że oprócz bossów będę mieć ciągle, kilka tych samych mobków do ubicia Graj dalej.
Opublikowano 8 marca 20196 l Graj dalej. Ależ oczywiście bo to bardzo dobra gra jest. Odniosłem się tylko do pierwszych wrażeń i liczę na to, że im dalej, tym będę bardziej zadowolony. W kwietniu darmowe DLC "krwawy pałac" podobno był kozakiem w poprzednich częściach.
Opublikowano 8 marca 20196 l Dla mnie jest zdecydowanie lepiej niż w poprzedniej części, dopiero jestem w 7 misji, ale w każdej walczyłem z innym finałowym przeciwnikiem, nawet przy zmianie postaci i wybraniu innej drogi, dlatego póki co nie rozumiem zarzutów o Recyclingu bossów, jasne miejscówki się powtarzają, ale wszystko wynagradza świetny gameplay. Jeżeli ta gra do końca będzie trzymać taki poziom, to ja będę zadowolony!
Opublikowano 8 marca 20196 l Nie wiem jak tam w misji 12 czy 13, ale w misji 7 wybór postaci to ściema. Przeszedłem misję obiema postaciami i jest dokładnie tak samo. @XM. Bawiłeś się coś z Tomboyem dla Nero? Nie mogę tego ogarnąć Edytowane 8 marca 20196 l przez estel
Opublikowano 8 marca 20196 l No bo jest tak samo, z dokladnie takim samym bossem na końcu. Rundy różnią się jakimś krótkim epizodem przez inna ścieżkę ale to to samo 95% misji.
Opublikowano 8 marca 20196 l 3 godziny temu, XM. napisał: mało bossów i ich recykling Chyba w inne gry gramy 3 godziny temu, XM. napisał: większość przeciwników wygląda bardzo podobnie, brak killera na miarę np. blitza gdzie robilbym po portach. Różnorodność jest spoko, ale fakt - brakuje takich kosiorów jak Blitz. 3 godziny temu, XM. napisał: mało broni No tutaj to trochę poleciałeś. Dante ma 4 Devil Arms (z których chyba dwa mają postawy modyfikujące walkę) i 4 spluwy, Nero od pyty breakerów... W trójce miałeś może i więcej sztuk broni, ale weź zobacz moveset - tutaj jest czym się bawić. 3 godziny temu, XM. napisał: okacje wyprane z klimatu - monotematyczne i powtarzalne. This Trochę się zawiodłem na nich. 13 minut temu, estel napisał: Bawiłeś się coś z Tomboyem dla Nero? Nie mogę tego ogarnąć XM ze mnie żaden, ale co dokładnie sprawia Ci problem z ogarnięciem? Dwie misje i kończę. Zdecydowanie najlepszy DMC, jaki wyszedł jeśli chodzi o gameplay. Sam Dante to jest tak złożona postać jak jeszcze nigdy w serii Coś czuję, że po pierwszym przejściu od razu trzeba polecieć z drugim.
Opublikowano 8 marca 20196 l Broni jest mało i to fakt - Bayonetta 2 ma koło 12 sztuk tylko broni gdzie moveset jest podobny do tego z dmc. Nie chce porównywać obu gier, Ale obiecywali dużo bonusowych broni a w końcu nie ma żadnej. Bossowie i recykling - zerknij po skończeniu gry. z samym głównym bossem walczymy że 4 razy i walka jest praktycznie identyczna + 2 walki 19 i 20 chqpter. Do tego kopię bossów w śnie V poprzednich, kopię bossów z dmc3 cerbera czy konia. Wiadomo że ciosy mają inne, ale kirde to są najlepsi bossowie z gry tylko dlatego że nostalgia robi swoje. To samo zwierzęta V w 18 chapie - fajna nostalgia ale to już było. Na rakiecie nie potrafię latać i tylko jednego Blue gema nie mam przez to Ja kończę drugie przejście, ma SoS tym razem i niektórzy Bossowie są całkiem całkiem - na dmd może być ciężko. Edytowane 8 marca 20196 l przez XM.