Skocz do zawartości

Gears 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czwarty akt :obama: 

Tam jest chyba wszystko, a jeszcze go nie skończyłem. 

Opublikowano (edytowane)

No konkretna jazda bez trzymanki.

Powiem wam że mam spory niedosyt po tej kampanii, mimo że skończyłem już kampanie to wczoraj znowu włączyliśmy coopa i powtarzałem sobie kilka lokacji. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, chyba dobrze.

Edytowane przez ASX
Opublikowano
  W dniu 9.09.2019 o 09:00, kermit napisał(a):

jak ktos placze ze go bija blacharze na myszkach to wiecie ze na xboxie te girsy maja wsparcie m+k?

Rozwiń  

A da sie jakos wylaczyc matchmaking z takimi lamusami (nie mowie o blacharzach, tylko typach co myszki maja podpiete)? Bo jak nie to nie wiem czy w ogole jest sens odpalac to multi bez kupna nowej myszki. xd

Opublikowano (edytowane)

No i też właśnie skończyłem kampanie solo na hardzie. Cała gierka przekocur, a IV ACT to już majty zdjęte :banderas: 4k60 robiło mega robotę i aż chciało się sadzić soczyste heady przeciwnikom. Zero nudy praktycznie.

Co to bugów to w 3 akcie miałem ich od groma. Co jakiś czas glitch z savem albo śmierć i kręcąca się ikonka w nieskończoność. 2-3h stracone na powtórki jak nic. Na końcu też nie dostałem achika za przejście wszystkich chapterów(pokazuje 86% completion status :yao:). Bardzo dużo ludzi się skarży na forum gearsów o to. No chuynia trochę.

Edytowane przez sprite
Opublikowano

To ja mam szczęście jakieś bo miałem tylko dwa razy nieodpalający się skrypt w drugim rozdziale i musiałem wczytać checkpoint, a tak to zero jakichkolwiek błędów. Zobaczymy czy na koniec gry powskakują osiągnięcia ale na razie chyba wszystko w tej kwestii jest dobrze. 

Opublikowano

Kampania skończona, zdecydowanie najlepsze singlowe doświadczenie w Gearsach. Akt 2 to perdolone mistrzostwo. Nie miałem żadnego buga ani glitcha przez całą grę. Teraz mecz online Versus znalazło mi w 7 sekung. Ping 36 więc albo naprawili albo :dunno:

Opublikowano

Skonczone.

Kampania w 4ce podobala mi sie bardziej :reggie:

W 2 i 3 akcie troche ziewalem, jedyny highlight to w drugim oczywiscie pewna lokacja, a tak to fajnie sie bawilem tylko w 1 i 4. A propos aktu 4, to...

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 9.09.2019 o 19:48, Bansai napisał(a):

Skonczone.

Kampania w 4ce podobala mi sie bardziej :reggie:

W 2 i 3 akcie troche ziewalem, jedyny highlight to w drugim oczywiscie pewna lokacja, a tak to fajnie sie bawilem tylko w 1 i 4. A propos aktu 4, to...

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Dokładnie.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 9.09.2019 o 21:02, suteq napisał(a):

Dokładnie.

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

5tka stara sie opowiedziec personala historie i jednoczesnie zbudowac kolejny konflikt na masowa skale, niestety jako ze gra jest dosc krotka to oba watki sa przyspieszone i zaden nie ma okazji rozwinac skrzydel. Prawda jest taka ze w 5tce nie stalo sie tak naprawde nic czego 4ka by juz nie zaczela, a sam koniec gry, ostatnie minuty to doslownie deja vu, no moze poza...

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ostatnie Gearsy w jakie grałem więcej to dwójka, ale nawet nie skończyłem przyznam szczerze, ale tutaj cisnę jak głupi do północy, a rano czerwone oczy w pracy :kaz: A dopiero zaczynam 2 akt. Mam nadzieję patch poprawi bugi z checkpointami, bo miałem w samym pierwszym akcie ze 3-4 razy, gdzie musiałem ładować checkpoint. Ale na razie 9/10 letko.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja tak samo jak blakuś i z podobnych powodów.

Co do fabuły to zgadzam się z Bansaiem, fabuła cierpi bo stara się opowiadać 2 historie jednocześnie, moim zdaniem znacznie lepiej wypada ten personalny wątek Kait, który nagle urywa się w akcie trzecim i tak naprawdę nigdy nie powraca.

Co do innych postaci to Del wciąż pozostaje bezbarwnym dobrym murzynem bez tła i historii. A wątek JD jest dziwnie pourywany, a jego przemiana jest całkowicie nieprzekonująca. No ogólnie bo zeybistym drugim akcie, czuje się jednak rozczarowany fabułą i zakończeniem.

BTW cała gra stanowi piękny ukłon w kierunku starych gearsów

Akt 1 - Gearsy 3

Akt 2 - Gearsy 2

Akt 3 - Gears Judgement

Akt 4 - Gearsy 1

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

odnośnie spoilera:

Może ta decyzja to zapowiedź tego, że następne Gearsy przyjmą jeszcze bardziej otwartą strukture z wyborami i rozgałęzieniami historii?

Opublikowano
  W dniu 10.09.2019 o 08:08, ASX napisał(a):

odnośnie spoilera:

Może ta decyzja to zapowiedź tego, że następne Gearsy przyjmą jeszcze bardziej otwartą strukture z wyborami i rozgałęzieniami historii?

Rozwiń  

Ja obstawiam ze bedzie kanoniczny wybor, i oczywiscie bedzie to...

Pokaż ukrytą zawartość

i bedziemy mieli ciekawego wroga w 6tce.

btw. pisze sie ktos dzisiaj na jakies granie? Multi/horda?

• Smutny 1