Moldar 2 249 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Trzeci akt to po prostu drugi w innym kolorze. Końcówka nadrabia i czwarty akt. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Kupiłem i odpaliłem na Steamdecku. Gra wygląda i rusza się wspaniale, razem z Horizonami to przykład jak optymalizować gry. Szkoda, że tylko 5 jest na Steamie Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Akt 1 za mną. Grę kończyłem tylko raz, 4 lata temu, a jednak pamiętam ją bardzo dobrze, jak się okazuje. Cały czas miałem flashbacki z Wietnamu. W każdym razie to kawał zajebistej strzelaniny. Krwawej, doskonałej technicznie i z epickimi scenami. Ogólnie fajnie gra łączy właśnie tego typu epickie sceny z wybuchającymi helikopterami, walącymi się budynkami i innymi eksplozjami z brudna walką w jakiejś błotnistej dziurze wśród trupów i flaków. Jak ktoś nigdy nie grał, ma ochotę na właśnie tego typu grę to serdecznie polecam. Nawet jak to będzie pierwszy kontakt z serią. A fakt, że w promocji gierka na Steamie kosztuje 10$, na Xboxie chyba 5$ to już w ogóle no brainer. Na Decku w ustawieniach Ultra gra chodzi w płynnych 60 klatkach i wygląda zjawiskowo. Filmiki są w 30 i na nich czasem klatkę czy dwie gra zgubi, no ale to są filmiki, więc bez różnicy 2 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Ok no i jestem w połowie 2 aktu, gdzie jeździmy tym żaglowcem. Serio, kogoś kto pomyślał, że świetnym pomysłem będzie wrzucić w Gearsy fragmenty, gdzie poruszamy się całkowicie pozbawionym jakiejkolwiek frajdy pojazdem po całkowicie pustych lokacjach powinno się wywalić z roboty z wilczym biletem. A tych, którzy zaakceptowali ten pomysł razem z nim. Przez kilkadziesiąt minut nie dzieje się absolutnie i kompletnie NIC. W Gearsach. OMFG Cytuj
drozdu7 2 786 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Racja, dlatego miejmy nadzieję że w E-Day wrócimy do starej konwencji Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Wiadomo, że tego typu gry muszą mieć urozmaicenia, inaczej dostaniemy Judgement gdzie biegaliśmy od areny do areny. Pierwsze 3 części robiły to świetnie, czwórka też miała swoje momenty z burzami, które wyglądały super. No ale to bezcelowe jeżdżenie w piątce jest nawet gorsze od tego w Uncharted. Oprócz tego gra jest fantastyczna, strzela się miodnie, miejscówki są super. Ekipa Marcusa najlepsza, wiadomo, ale i Kait jest świetną bohaterką i przykładem na to, że można nawet w tak napakowanej testosteronem grze wprowadzić kobietę jako główną postać i nikt nie powinien narzekać Cytuj
Paolo de Vesir 9 120 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Mi się ten fragment mega podobał, świetnie urozmaicenie, dystanse to jest kwestia naprawdę 1 minuty, a ludzie robią z tego wielkie halo jakby musieli nagle stawać w wyścigach. Poprawiło to eksplorację i to mocno. No i jeszcze jak to świetnie wygląda. <3 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Akt drugi za mną. Strzelanie to po prostu coś fantastycznego, szkoda tylko, że tak go mało i tak mało jest urozmaicone. Cały akt wygląda tak, że łazimy bądź jeździmy po śniegu, albo zasypanych śniegiem ruinach. Słuchamy dialogów, mamy jakieś ekspozycje fabularne z dramami i, okazjonalnie, strzelamy. Żeby było jeszcze gorzej, największe strzelaniny dzieją się na zamarniętych jeziorach, więc trzeba strzelać pokrakom pod nogi. Za pierwszym razem spoko. Za drugim, trzecim i czwartym wkurwia. Co do eksploracji to nie miałbym z nią problemów, polubiłem i bohaterów i fabułę, ale miejscówko są okrutnie nudne. Zimowe lokacje są spoko, ale łażenie po nich już którąś tam godzinę sprawia, że biel wypala oczy. Do tego ruiny wyglądają tak samo. Już nie wspomnę, że jeżdżenie tą lotnią to najnudniejsza i najbardziej bezużyteczna czynność pod słońcem. Kolejne punkty są daleko, a w czasie tego jeżdżenia nie dzieje się NIC. Zero atrakcji, nikt nam nie przeszkadza, nic się nie dzieje. Nie rozumiałem w ogóle dlaczego muszę jechać kilka minut w linii prostej do następnej fabularnej miejscówki. Ogólnie równowaga pomiędzy strzelaniem, eksploracją i pokazywaniem fabuły została bardzo mocno naruszona w tym akcie. Gdyby podliczyć akcję i nawalanie się z wrogami to może by to było z 20 min. A cały akt trwa kilka godzin Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi