Wredny 9 708 Opublikowano 8 października 2019 Opublikowano 8 października 2019 No i fajnie, bo listopad trochę za gęsty był dla mnie. Choć ten marzec 2020 to też tak średnio - końcówka lutego TLoU Part II, a w tych okolicach jeszcze Dying Light II i Cyberpunk 2077. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 października 2019 Opublikowano 8 października 2019 raczej bym obstawił, że w tym roku fiskalnym hajs sie zgadza, więc przerzucają na następny rok fiskalny Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 października 2019 Opublikowano 8 października 2019 Ehh, czyli w tym roku już tylko dwie gierki do ogrania. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 9 października 2019 Opublikowano 9 października 2019 10 godzin temu, suteq napisał: Ehh, czyli w tym roku już tylko dwie gierki do ogrania. No daj spokój, jedne Pokemony męczyć do marca. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 października 2019 Opublikowano 9 października 2019 Pokemony? Masz ty w ogóle RIGCZ? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 W dniu 8.10.2019 o 16:49, Orzeszek napisał: raczej bym obstawił, że w tym roku fiskalnym hajs sie zgadza, więc przerzucają na następny rok fiskalny No, ale marzec to nadal ten sam rok fiskalny co listopad :V Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 1 minutę temu, Hendrix napisał: No, ale marzec to nadal ten sam rok fiskalny co listopad :V no chyba nie. 21 marca zamkniecie roku fiskalnego. 22 doom eternal. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 (edytowane) Nie, raczej nie: jeśli rozliczają się systemem amerykańskim (a są amerykańską firmą :v) to kolejne przesunięcia dochodzą: np. Microsoft operuje systemem 1 lipca XXXX - 30 czerwca XXXX, system ten obowiązuje w 46 stanach. Alabama i Michigan kończą 30 września, Nowy Jork 31 marca (i tak rozlicza się zdecydowana większość amerykańskich firm związanych z grami), Texas kończy 31 sierpnia. Edit: ZeniMax Media Inc. ma siedzibę w Maryland i jeśli rozlicza się w tym stanie, to rok fiskalny mają taki sam jak MS. Zresztą firma nie jest notowana na giełdzie i jest spółką prywatną, więc typowe FY Reports dla inwestorów totalnie ich nie obchodzą, wgląd w finanse jest bardzo ograniczony i niejawny. Edytowane 10 października 2019 przez Hendrix Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 No chyba jednak mam rację, widzę, że masz dużo wolnego czasu, poszukaj dokładniej. Mam nadzieję, że ci się uda. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 No po pierwsze Doom został przesunięty na 20 marca, nie na 22 marca - nie wiem w ogóle skąd wziąłeś datę. Firmy USA operują w systemie, który podałem. Jeśli wiesz, że rok fiskalny ZeniMax kończy się 22-go, to bardzo chciałbym poznać skąd masz takie informacje, gdyż byłaby to nietypowa data, nie tyle co na przykładzie samych Stanów, ale również światowym. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 A faktycznie z(pipi)ałem xd jestem dałnem zwracam honor, pomerdał mi sie 22 listopada z 20 marca. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 października 2019 Opublikowano 10 października 2019 @Orzeszek No zdarza się, nie poprawiam ze złośliwości, tylko dla porządku, więc no hard feelings :V Cytuj
Nemesis 1 273 Opublikowano 13 października 2019 Opublikowano 13 października 2019 Wywalone w rok fiskalny. Dla mnie jako gracza średnio pasuje termin wydania gierki, którą planowałem kupić w listopadzie na marzec. Wtedy będę po TLoU 2, szykował się na ff7, Cyberpunka i DL2. Doom raczej zaczeka na swoją kolej. W sumie może dzięki temu szybciej stanieje. Jedynka dość szybko poleciała z ceny. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 16 października 2019 Opublikowano 16 października 2019 Szkoda, że przesunęli premierę. Tzn. jeśli chodzi o poprawę kampanii i gry generalnie, to niby super, ale zawsze buduje to jakiś niepokój w stylu - a może coś poszło nie tak. Niemniej strzelam, że kwestia rozbudowania multika (może o normalny deathmatch?), może jakiś mod support (community się domaga, a Marty mówił, że będzie to ich długoterminowy cel w marce), zmiany hub i trochę odarcade'owanie gry (trochę narzekania z otoczką święcących się itemów, hud itp). Kampania wyglądała na wszystkich gameplayach na dopieszczoną i gotową. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) Co ten temat tak zmarniał? Nowy teaser: Nowy gameplay: Potwierdzony powrót możliwości ustawienia broni na środek, a także mnóstwo opcji dostosowania rozgrywki pod siebie, w tym: możliwość zmiany koloru i przezroczystości HUD-a (który swoją drogą już jest inny niż ten krytykowany), klasyczne skórki i kilka innych detali. Pokazali też DOOM-a 64 i port wygląda świetnie, 60 klatek, ustawienia FOV itp. Przypominam, że jest on za friko dorzucany do preordera Eternala. A na dokładkę zapowiedzieli kozacki update do jedynki i dwójki - będzie w końcu 60 klatek, klasyczne ratio obrazu, a przede wszystkim... za friko wzbogacą te wydania o: - Piąty epizod do jedynki (9 leveli): SIGIL stworzony przez oryginalnego twórcę, Romero; - Final DOOM (64 poziomy) - No Rest for the Living: stworzone przez Nerve Software kilka lat temu - "i więcej" Panowie, mamy najlepsze czasy dla marki, a tu tak cicho? No ja wiem, że przesunęli premierę, ale chodźcie się pospuszczać nad tym wszystkim Edytowane 21 grudnia 2019 przez Nyu Cytuj
Ukukuki 7 108 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Wleci na premierę Świetnie to wygląda. Fajnie ,że gra jest nastawiona na singiel. Co prawda miłośnikiem Dooma jestem od odsłony z 2016 roku bo trójeczka to nie moja bajka a dwójka i jedynka mnie ominęły. Szkoda tylko ,że przenieśli tą premierę no ale trudno, gierka będzie lepsza. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Polecam spróbować się z jedynką, bo kosztuje na PS4/XO/PC grosze i może Cię zaskoczyć - to gra bardzo aktualna i grywalna. Ewentualnie poczekaj na 64, bo to ta sama bajka. Cytuj
Ukukuki 7 108 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Tak teraz patrzę i jest taki zestaw na steam za 20 zł. DOOM II, Final DOOM, Master Levels for Doom II, Ultimate Doom. Zastanowię się czy nie kupić i może ogram przed premiera nowego Dooma. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Za koniecznosc posiadania konta na bnecie niech se wsadza te okazje ; / eternal oczywiscie wjedzie jak szalony Cytuj
Frantik 2 574 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 1 minutę temu, Grabek napisał: Za koniecznosc posiadania konta na bnecie niech se wsadza te okazje ; / Przeca jest na Steamie i w metryczce tam nic nie wspominają o konieczności posiadania dodatkowego konta Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 A nie wiem jak na sztemie jest, wiem ze na wersji switchowej byl drm od bethesdy dlatego olalem temat Cytuj
Gość suteq Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 A nie usunęli w końcu tego DRM? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 Usunęli i tłumaczyli się, że to miało służyć zbieraniu statystyk dla chętnych, ale ktoś źle zaimplementował. Bethesda robi błąd tego kalibru? No proszę, kto by się po nich tego spodziewał Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Dooma na PC ogrywa sie tylko i wylacznie za pomoca sourceporta. Sciagnijcie sobie GZDoom i otwierajcie nim doom i doom2.wad. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi