da$io 110 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Ale ten Ricardo z tarczą co go można bić tylko jak ma „oczy zielone” to tak trochę wk... Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 2 godziny temu, Rozi napisał: Nie rozumiem, jedynka była dużo uboższa w zawartość, wolniejsza, bez takiej eksploracji, z chamskimi kill roomami. Ta część jest ulepszona pod każdym względem. Dla mnie "więcej" nie jest synonimem "lepiej" - vide właśnie Wolfenstein II czy Rise of the Tomb Raider np. Prostsza konstrukcja, jaśniejsze zasady i lepsze wyważenie proporcji w poprzedniczce były dla mnie zaletami. Tutaj jest wszystkiego za dużo, chaos, co chwila jakiś tutorial do noewgo unlocka, waluty, sekretu, do tego ten hub i scenki, które może i fajnie rozbudowują lore, ale psują rytm. Eksploracja była super zrobiona już w poprzedniej odsłonie i nie potrzebowałem platformówki 3D z FPP, żeby ją docenić. Podobnie jak te "chamskie killroomy", o których piszesz - przecież tutaj są dokładnie takie same, tyle że areny są dużo większe i trzeba bardziej kombinować. Póki co jeszcze nie stawiam wiążącego werdyktu, bo goovno jeszcze widziałem, ale na chwilę obecną takie są moje odczucia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Rozi napisał: Nie rozumiem, jedynka była dużo uboższa w zawartość, wolniejsza, bez takiej eksploracji, z chamskimi kill roomami. Ta część jest ulepszona pod każdym względem. Może i ulepszona, ale pisanie, że nie ma chamskich kill roomów to jakieś nieporozumienie. Jestem po pierwszej misji i co chwila jest kill room po oczyszczeniu którego jest najazd kamery na odblokowane przejście. Ba, nawet bym powiedział, że tutaj jest to bardziej wyraziste niż w poprzedniczce właśnie z racji tej kamery, no taki design z gierek z lat 2005-2010. Strzelanie za to o wiele lepsze i satysfakcjonujące, mapa bardziej czytelna, ale menusy ulepszeń czy run o wiele gorsze niż w poprzedniku. Obecnie bawię się jednak gorzej niż z pierwowzorem (tam był jednak ogromny powiew świeżości nie tylko w serii ale i w gatunku) no ale zobaczymy co będzie dalej. @Wredny Chyba pierwszy raz się w pełni zgadzam. Edytowane 20 Marca 2020 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 "Chamskie kill roomy" - przeciwnicy występujący tylko w nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 ale swietnie sie gra, ten movement, to strzelanie, normalnie jak taniec xd rewelacja, w jedynce najbardziej przeszkadzaly mi killroomy, tutaj jest duzo lepiej jestem w 3 misji no i lepiej to wszystko zaprojektowali Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Znajdziek, odblokowajek, upgrejdów i tego typu zbierackiego tatałajstwa jest tu tyle co w pięciu innych grach razem wziętych Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Ogrywa ktoś na PS4 bieda? Bo właśnie jadę do sklepu. Zastanawiałem się, żeby poczekać na wersję na Switcha, ale chyba lepszy experience będzie na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 6 minut temu, zdrowywariat napisał: Ogrywa ktoś na PS4 bieda? Bo właśnie jadę do sklepu. Zastanawiałem się, żeby poczekać na wersję na Switcha, ale chyba lepszy experience będzie na PS4. Miałeś kupić Dooma jedynkę przeca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Ja ogrywam na PS4 i chodzi zayebiście, podobnie jak poprzedniczka. No ale właśnie - miałeś kupić poprzednią część najpierw. 22 minuty temu, Bzduras napisał: Znajdziek, odblokowajek, upgrejdów i tego typu zbierackiego tatałajstwa jest tu tyle co w pięciu innych grach razem wziętych No właśnie i to jest jeden z problemów (dokładnie jak we wspomnianych przeze mnie Wolfenstein II i RotTR) - cierpi na tym płynność rozgrywki. Ale żeby nie było, że zrzędzę, to podobaja mi sie zagadki środowiskowe, które wymagają zręczności i kombinowania - jest satysfakcja z ogarnięcia takiej sekwencji skoków i dashów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Teraz, Wredny napisał: No właśnie i to jest jeden z problemów (dokładnie jak we wspomnianych przeze mnie Wolfenstein II i RotTR) - cierpi na tym płynność rozgrywki. Dla mnie to żaden problem. Mam je w świadomości i poszukam już dopakowanym Slayerem z pełnym wachlarzem movementu Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) 19 minut temu, Wredny napisał: Ja ogrywam na PS4 i chodzi zayebiście, podobnie jak poprzedniczka. No ale właśnie - miałeś kupić poprzednią część najpierw. No właśnie i to jest jeden z problemów (dokładnie jak we wspomnianych przeze mnie Wolfenstein II i RotTR) - cierpi na tym płynność rozgrywki. Ale żeby nie było, że zrzędzę, to podobaja mi sie zagadki środowiskowe, które wymagają zręczności i kombinowania - jest satysfakcja z ogarnięcia takiej sekwencji skoków i dashów. Nie mają używki na stanie w moim sklepie, a nie mam w co grać, nic mnie ostatnio nie kręci, więc może zaiskrzy z Doomem. 22 minuty temu, Plugawy napisał: Miałeś kupić Dooma jedynkę przeca. Miałem, ale sprawdziłem online i nie mają, jedynie delivery na poniedziałek, czy wtorek. edit: mam i ja i wziąłem jeczcze TLOU, ogram se powoli przed premierą dwójeczki :). Edytowane 20 Marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 I bardzo dobrze, bierz Eternal śmiało, żałować bankowo nie będziesz. A jak Ci gameplay podejdzie to edycję z 2016 roku też sobie nadrobisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Tylko po Eternalu pierwszy Doom może wydawać się cholernie ślamazarny. Movemencik jednak w tej części to jest cymes przepotężny. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 24 minuty temu, Bzduras napisał: Tylko po Eternalu pierwszy Doom może wydawać się cholernie ślamazarny. Movemencik jednak w tej części to jest cymes przepotężny. Wierzę. Wiesz mam już dość tego Celeste i Into the Breach xD. Chcę w końcu zagrać w coś konkretnego, a czuję, że to może być to. Pewny jestem jeczcze RE3 i TLOU2, w moim guście, więc zapowiada się dobry czas dla mnie. No ja jestem bardzo wybredny, po początkowych zachwytach zwykle odkładam grę z jakiegoś nieznanego mi powodu. Ostatnio chyba z 20 indyków na 8 kupiłem i wszystko poleciło do kosza niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Chodzi mi o to, że Doom 2016 był szybki, nastawiony na poruszanie się i stanie za długo w miejscu kończyło się śmiercią. W Eternalu podkręcono wszystko do granic możliwości, to jest po prostu szaleńcza jazda przez hordy ścierwa do przemielenia i nawet w ruchu trzeba myśleć, co zrobić za chwilę - oddalić się? Rozpruć kogoś piłą żeby wydropić ammo? Może spróbować zamrozić co gorszy pomiot i szybko się go pozbyć? To są decyzje podejmowane w locie, ale dają wrażenie bardzo intensywnej rozgrywki, w którą trzeba być stale zaangażowanym zarówno klikając w pada czy kąkuter, ale też nie pozwala na bezmyślne mielenie wokół i liczenie na "jakoś to będzie". Tak czy siak - witaj w piekle, baw się dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 2 minuty temu, Bzduras napisał: Chodzi mi o to, że Doom 2016 był szybki, nastawiony na poruszanie się i stanie za długo w miejscu kończyło się śmiercią. W Eternalu podkręcono wszystko do granic możliwości, to jest po prostu szaleńcza jazda przez hordy ścierwa do przemielenia i nawet w ruchu trzeba myśleć, co zrobić za chwilę - oddalić się? Rozpruć kogoś piłą żeby wydropić ammo? Może spróbować zamrozić co gorszy pomiot i szybko się go pozbyć? To są decyzje podejmowane w locie, ale dają wrażenie bardzo intensywnej rozgrywki, w którą trzeba być stale zaangażowanym zarówno klikając w pada czy kąkuter, ale też nie pozwala na bezmyślne mielenie wokół i liczenie na "jakoś to będzie". Tak czy siak - witaj w piekle, baw się dobrze Nie mam już reakcji, żeby podziękować. No chyba o to w grach chodzi, o fun. Z komentarzy jasno wynika, że to coś dla mnie. Dawno nie grałem w porządnego FPSa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 IMO idealnie oddał (i pokazał) to co w gierce najlepsze. Warto poświęcić te kilka minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Jak komuś nie przeszkadza specyficzna intonacja to Jędrzej jest właśnie typem gracza, którego szanuję - potrafi się jarać gierkami zamiast marudzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 A tutaj jara się i to zdrowo Ja tam bardzo lubię gościa i cenię sobie jego twórczość. Materiałami o Factorio oraz The Are Billions kupił mnie całkowicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 I o Danganronpie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Gdzie mój materiał o trójce, ja się pytam? A tak on-topic - Ministerstwo Zdrowia nie poleca grania po spożyciu. Niebezpieczeństwa nie ma, ale po procentach za (pipi)a nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Ale bethesta odjabala dalna na PC. Przez przypadek na swoim luncherze wrzucili pliki bez zabezpieczeń, gra w 5 min trafiła do sieci, bo wystarczyło pliki skopiować. Ciekawe ile stracą na sprzedazy. Edytowane 20 Marca 2020 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Chuj nas to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 :I Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Rozi napisał: Chuj nas to interesuje. Poprzednia część w połowie zarobiła na rynku PC, z tego co pamiętam suma sprzedanych kopii była taka sama jak na PS4 (szkoda tylko że po 3 dniach były puste serwery) - fuck up po całości, choć może masz rację, przy apokalipsie who cares. 3 części może nawet nie dozyjemy. Edytowane 21 Marca 2020 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi