Sobies 173 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 (edytowane) Zabrzmię jak memiczny "polak" ale muszę trochę ponarzekać: Grę kupię w dzień premiery, to nie ulega wątpliwości...ale czy tylko mnie wkurzają te nowości w kontekście jedynki? Nie jesteśmy już Heńkiem - aka. wiedźminem, a w dodatku jesteśmy pół yokai, zbieramy jakieś ....uj wie dusze, pojawił się jakiś nowy pasek pod staminą do ataków yokai... Biega za mną jakiś pluszak kota... Ja bym tylko chciał nowe lokacje, nowe modele bossów i mój miecz do zabijania z legendarną jak to kiedyś @Bansai napisał animacją chowania go do pochwy... Chyba się starzeję... Edytowane 1 listopada 2019 przez Sobies 1 Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 A mnie ten kot rozwalił pozytywnie. Fajnie się gra. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 Zmiany w sumie na plus, wreszcie mogę zrobić Hayabusę w najlepszym wydaniu gameplay to mistrzostwo a kot całkiem sympatyczny hehe Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 Fajnie się gra, ale ten boss robi ze mnie sieczkę. Cytuj
mugen 1 951 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 Mam tak samo, pierw trudne nowe początki, potem a co to nie ja, a teraz wiewiórka mnie leje Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 (edytowane) kot rozwalony, całkiem niezły boss tylko ten jego aerobączek przenika przez drzewa i zabiera prawie cały pasek staminy na bloku katana, postawa średnia 2 x kwadrat, potem trójkąt (swallow's wing z drzewka skillsów), uniki przy sygnalizowanych atakach i po krzyku jutro następna misja Edytowane 2 listopada 2019 przez golab Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Nie ubiję tego gnoja. Może to po części wina tego, że jestem na 6-7 poziomie (nie wiem czy za nisko czy w sam raz) albo że nie mam przedmiotów, które regenerowałyby szybciej staminę. Cytuj
SebaSan1981 3 581 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Mi samo obejrzenie gameplayu wystarczyło abym upewnił się że biorę N2 na premierę, tak jak zresztą TlouPt2 i Cybera2k77. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 To nie jest żaden kot, tylko łasica Każdy narzekał na kruka Tengu w jedynce, a teraz w porównaniu do jego odpowiednika z dwójki Enkiego, Tengu to suchoklates z azylu nieumarłych Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Nowe bronie spoko. Sam Nioh 2 to takie większe DLC do jedynki. Wszystko niemal tak identyczne - grafiki, dźwięki, menusy, recykling przeciwników, obiektów. To tecmo koei więc się nie dziwię oni są mistrzami serwowania tego samego np przez dwie generacje. Mi osobiście to nie przeszkadza bo chcę więcej tego samego w temacie Nioha. Jest dodane kilka bajerów związanych z formą yokai czy przypisywanie orbów do guardianów. Pewnie w praktyce przez te bajery będzie jeszcze więcej buildów i kombinowania niż w jedynce. To chyba ostatnia gra jakąkupię na PS4. Nic innego mnie nie interesuje już na tej konsoli. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 @devilbot Dokładnie, dobrze jest, ja tam jeszcze na Dying Light 2 czekam Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 drugi boss zrobiony po 20 (?) próbach, za ten atak pełzający dziobem powinni projektanta za jaja powiesić dzisiaj już daję sobie spokój, za tego koczkodana z włócznią na cmentarzu wezmę się może za kilka dni Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Nie wiem co myśleć o tej grze. Z jednej strony wiem że bazowa gra jest świetna, z drugiej bardzo mało tu zmian i dużo recyklingu. - grafika w trybie performance w drugiej lokacji potrafiła zeskalować się do poziomu pikselozy jakiego nie widziałem na PS4. To chyba jest 540p. Niby beta i mają jeszcze czas, ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło. Szczególnie, że to ten sam silnik, który można było trochę zoptymalizować. Liczyłem, że doszlifują performance i będzie te 60 klatek w 1080p. - nadal leci masę lootu i później trzeba kupę czasu w menu spędzić, żeby to przefiltrować. Szkoda, że nie wymyślili czegoś, żeby to usprawnić choć trochę. - wiele mechanik jak wykuwanie broni, fuzje nadal działają identycznie, więc pewnie ich znów nie ruszę przez całą grę bo przez większość czasu będą bezużyteczne tak jak w części pierwszej. Chyba trzeba się nastawiać, że to rozbudowany dodatek i nie narzekać, tylko świetnie się bawić jak przy poprzedniku. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Jak się ma sejwa z jedynki to można grać jako William. W kapliczce wybieramy Boons czy coś takiego potem na mapie świata zmieniamy. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 Nie wiem co myśleć o tej grze. Z jednej strony wiem że bazowa gra jest świetna, z drugiej bardzo mało tu zmian i dużo recyklingu. - grafika w trybie performance w drugiej lokacji potrafiła zeskalować się do poziomu pikselozy jakiego nie widziałem na PS4. To chyba jest 540p. Niby beta i mają jeszcze czas, ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło. Szczególnie, że to ten sam silnik, który można było trochę zoptymalizować. Liczyłem, że doszlifują performance i będzie te 60 klatek w 1080p. - nadal leci masę lootu i później trzeba kupę czasu w menu spędzić, żeby to przefiltrować. Szkoda, że nie wymyślili czegoś, żeby to usprawnić choć trochę. - wiele mechanik jak wykuwanie broni, fuzje nadal działają identycznie, więc pewnie ich znów nie ruszę przez całą grę bo przez większość czasu będą bezużyteczne tak jak w części pierwszej. Chyba trzeba się nastawiać, że to rozbudowany dodatek i nie narzekać, tylko świetnie się bawić jak przy poprzedniku. Nie wiem na co liczyłeś ale 1 na facie chodziła w 720p w trybie performance a na pro w 1080.Wiec liczenie że w 2 będzie 1080/60 na fat jest/bylo bardzo naiwne.Ja bety nawet nie ściągam, wiadomo ze predzej czy później kupie.W sumie to najpierw zaległe sekiro wjedzie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Liczyłem, że przez prawie 3 lata można dopracować silnik, szczególnie, że to już koniec generacji i większość gry jest z recyklingu, więc można na coś ten budżet poświęcić. Tu mam wrażenie, że nic ruszyli pod względem optymalizacji i jest gorzej niż w jedynce. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Jest gorzej. Lokacje mają więcej detali stąd widoczne spadki fpsów. Mam 300h przegranych w jedynce i dostrzegam różnicę gołym okiem ale to nic wielkiego mam zwykłe ps4 cudów nie oczekuję. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 (edytowane) Chłopaki...pierwsza beta chodziła w 40 klatkach (swoją drogą mocno się wtedy odbiłem) chyba była na pół roku przed premierą jedynki a bet było 3. I z każdą kolejną chodziła coraz lepiej więc i tu będzie podobnie. DF robili o tym filmik na yt. Włączyłem gierke dosłownie na 10 minut i dla mnie grafika jest ladniejsza. Może do premiery jeszcze coś podkręcą chociaż Nioszek nigdy graficzka nie stal. Scenki też dostaly chyba kopa bardziej mi się wydaje że beta ma na celu wyłapać kluczowe przeginki w systemie walki przez społeczność. Edytowane 4 listopada 2019 przez Szymek Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Co do przeginek w systemie walki to wydaje mi się, że to nowe zbicie pod R2 + kółko powoduje, że AI zazwyczaj przechodzi do defensywy. Niespodziewanie przeszedłem tak 3 misję. A myślałem, że na 25 levelu nie da rady, bo byłem na 3 hity i już się chciałem poddawać 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Na ludzkich przeciwników ta gra ma masę takich tanich sztuczek. Zresztą jedynka też. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 Story? szczerze mowiac to nie pamietam o co chodzilo w jedynce, jakis angielski geralt jedzie do Chin scigac chinskiego Irenicusa ale to wszystko co bylo pomiedzy to jakos szczegolnie nie utkwilo mi w pamieci, moze jakis Oda Nobunaga bo to historyczna postac. No ale gra stoi gameplayem i mimo powtarzalnosci klimatem wiec wjedzie kontynuacja prawdopodobnie day one. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 3 lutego 2020 Opublikowano 3 lutego 2020 (edytowane) Druga wersja steelbooka którą można zamówić za 10 ojro (plus wysyłka) na Amazonie https://www.amazon.de/gp/product/B084CMZPZR/ref=as_li_qf_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=kolekcjoner03-21&creative=6742&linkCode=as2&creativeASIN=B084CMZPZR&linkId=a11e4657d60d6f36b79d77998e1dd9fe&fbclid=IwAR02xofm-JkS7JV7jfvCM-P6DvnQ-ybYuCLcj1OTU43vK4xBWetErqSKstc Edytowane 3 lutego 2020 przez Ryo-San Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi