Skocz do zawartości

Nioh 2

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Kolos28 napisał:
1 godzinę temu, aph napisał:
Glewia, solidny zasieg i szybkość.

Idziesz w magię, bo ta broń chyba ma punkty do magii?

Ofc, teraz właśnie grinduje. Mam set poki na regen hp po kazdym zabojstwie, eksploracja jest spoko.

• Plusik 1
Opublikowano

Druga broń jaką używasz?

Ja własne spróbowałem toporami na pierwszym mini boss. Padł za pierwszym razem ale nie chcę toporów.

//Edit

Gram póki co Glewia i Toporkami.

Duch opiekuńczy to Ptak.

W razie co zmienię Topory na coś innego.

Super się gra, jest trudno ale początek bardzo klimatyczny.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kolos28 napisał:

Druga broń jaką używasz?

Dwa miecze, choć rzadko. Nie widzę godnego zamiennika dla tej broni, może w late game zacznę kombinować.

Druga kraina już u mnie.

Edytowane przez aph
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ja mam już wszystkie amulety jakie chciałem, teraz usiłuję zrobić sensowny set, a nie cudaczne połączenie.

Noo, ale trzeba przyznać, że niektórzy mieli fantazję przy kreacji postaci.

Opublikowano

Świetna gra.

Robie 5 poziom w drugim regionie. W jedynce latałem z mieczem a czasami zmianiałem na podwójne a tutaj niemal cały czas long sword, który mega się sprawdza. Samą grę fajnie się eksporuje no i ten klimat, muzyka. Co do grafiki to jest minimalnie gorzej od jedynki, ale płynniej. To tyle tak na wstępie ide grać bo wciąga jak bagno.

• Lubię! 1
Opublikowano
21 godzin temu, aph napisał:

Ofc, teraz właśnie grinduje. Mam set poki na regen hp po kazdym zabojstwie, eksploracja jest spoko.

Skąd wytrzasnąłeś ten set? Dropnął Ci się? Poza randomowymi elementami mam tylko set samuraja, ten z redeem code z wersji gold gry ale jest zaledwie na 3lvlu. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SebaSan1981 napisał:

Skąd wytrzasnąłeś ten set? Dropnął Ci się? 

Dokładnie. Fioletowy buff jak coś. Zmieniam przed boss fightem ofc. No, ja pierwszy zgon u łasicy, potancujemy sporo tak sądzę...

Edytowane przez aph
Opublikowano (edytowane)

Pamiętacie zapewne jak kilka postów wcześniej pisałem, że w demie "Last Chance" nie pokonałem nawet 1 bossa?

Tak tutaj stwierdzam otwarcie, że początek gry jest bardzo przystępny. Misje główne oraz poboczne przechodzi się bez większych problemów.

Początek Nioh 2 jest zdecydowanie prostszy w odbiorze niż Nioh 1.

Edytowane przez Sobies
Opublikowano

Jest odpowiednio dla mnie. Nawet małe mobki mają OP ciosy, zwłaszcza dystancowcy krew psują, ale teraz można sobie kupić niezbędne przedmioty w każdym chramie, przyzwać pomagiera, ciosy yokai sprawiają że wreszcie 4 przeciwników naraz to nie samobójstwo. Boss fight dzięki Yokai Realm trudniejsze dla mnie z kolei. 

• Lubię! 1