aph 155 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 11 minut temu, Fahkumram napisał: No ale ja też gram bez talizmanów bo co to za walka jak na bossa wrzucasz slow motion i jazda. Ale zwróć uwagę, że bez tego to jesteś na 2 strzały w boss fightcie. Zresztą kij, karasu tengu onehituje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fahkumram 3 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Nic na to nie poradzisz taka gra trzeba uważać. Masz eliksiry, lekarstwa, zbroje i mnóstwo innych rzeczy aby temu zaradzić. Trzeba planować ile zbić bossowi paska aby go wykończyć np. za pomocą ducha opiekuńczego. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Magiem łatwo się gra tylko na ludzkich bossów, tylko 1na1, eksploracja map i bossfighty z Yokai, nawet trudniej imo niż warrior. Co z tego że go lejesz jak efekt żaden? Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ja póki co ogrywam solo. Jeśli mam możliwość, to wyciągam przeciwników do walki pojedynczo. Pierwszy level jest chyba najlepszym miejscem aby się tego nauczyć. Ogólnie gra mi się świetnie ale przy boss fight kamera potrafi narobić nieco kłopotu. Jak byłem przyparty do ściany przez bossa konia (Mezukiego) to mi się włączyło cos w rodzaju fpp, nijak się nie dało walczyć. Musiałem odturlać się od ściany aby powrócił normalny widok. No i koń zwalony łukiem z dystansu jak już miał zbite 3/4hp combosami z glewii. Jako główną broń używam właśnie glewii, siekierki do obrzucania zaklinowanych mini bossów np Gozukiego albo taktyki "rzuć i spyerdalay" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ja całą pierwszą krainę też zrobiłem solo ale serio, im dalej w las tym jest ciężej. Ostatnia 3misja fabularna w pierwszej krainie uczy pokory i dyscypliny... Mam jeszcze z 2 misje poboczne w pierwszej krainie i przechodzę do drugiej ale już się boje co tam będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) W końcu doczołgałem się do fotela i kilka godzinek pograłem. Generalnie w porównaniu do jedynki grafika nie uległa poprawy, wiem że w tej grze jest to nieważne ale mogli się chociaż odrobinę postarać. Kilka rzeczy poprawili co cieszy, między innymi rozpraszanie impulsem ki mgiełki od Yokai ( w jedynce trzeba było niesamowitej precyzji żeby to zrobić, tutaj jest prościutko). Poziom trudności jest wyższy od poprzedniczki i częściej spotykamy przyjazne nam npc. Twórcy muszą chyba ostro jarać żeby wymyślić takie poczwary, mam nadzieję że po kilku drinkach nie będą mnie w nocy prześladować. Konia już zwaliłem jak nazwał tę robotę mój przyjaciel @San, ale z drugim bossem chyba nie dam rady solo, normalnie wariat. Może mam za niski lv. Ogólnie gra mnie jara jak jedynka i jak się wykuruję z tym kręgosłupem na dobre, powrócę na pole bitwy. Mam dobrą radę dla tych którzy nigdy w to nie grali i może nie wiedzą. A więc jak najszybciej wykupcie skill który pozwoli na aktywację impulsu KI podczas uniku (drzewko samurai). Dzięki temu nie trzeba wciskać R1. Pozdrawiam i do zobaczyska w grze. Edytowane 18 Marca 2020 przez anarom_pl Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Meczę się na misji pobocznej (nie pamiętam nazwy) w pierwszej krainie, która jest na 20stym poziomie. Przecież to jest nie do przejścia w solo...Nawet próbowałem z randomami i też nie dałem rady... To co się tam dzieje to już przegięcie... // Zdanie nazywa się Chciwy Łowca.Jeszcze przez przypadek wyszedłem do mapy głównej i muszę wszystko robić od początku , łącznie ze skrótem do finałowych nierównych walk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Taki Bloodborne dla mnie wydaje się spacerem po lesie w porównaniu do Nioh 2. Edytowane 18 Marca 2020 przez anarom_pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Tak dla zobrazowania. Musisz walczyć z około 10cioma wykokszonymi przeciwnikami, gdzie oni atakują po 3ech na raz i nie ma opcji pojedynczo. Jak uporasz się z 3 takimi grupkami, to jest chyba ostatni kozak...Samemu nie ma opcji by to ogarnąć, chyba że na setnym poziomie bądź większym... Nie daje rady nawet z dwoma randomami (dużo mocniejszymi ode mnie) plus nawet jednym npc... Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Też gram od dziś z ludźmi i 3 misje zwalone, na 5, ciężko mi powiedzieć jakie efekty dają moje czary... No ale satysfakcja z pomocy ogromna. @Kolos28 jaki psn id? Jak coś to mój naanzu. Edytowane 18 Marca 2020 przez aph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Dziś Ciebie zaproszę do znajomych , poznasz, że to ja Tylko, że ja rzadko gram na słuchawkach...To ten z japońskim napisem? Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Już się mamy jutro jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pewnie tak ale co-op tylko w awaryjnych sytuacjach Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 425 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Taki mały tip bo ja chyba zauważyłem dopiero w 3 krainie. Te zielone, aktywne skille z drzewek trzeba wyposażyć w tym menu, gdzie wybieramy jaki atak ma być pod danymi przyciskami. Dajemy tam kwadrata i możemy wybrać, któreś z dostępnych wspomagaczy skilli. Nie wiem czy był o tym tutorial i przeoczyłem czy nie ma takiego info bez grzebania w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) 33 minuty temu, Kolos28 napisał: Pewnie tak ale co-op tylko w awaryjnych sytuacjach Spoko, pobocznych można docisnąć;) 10 minut temu, Dante napisał: Taki mały tip bo ja chyba zauważyłem dopiero w 3 krainie. Te zielone, aktywne skille z drzewek trzeba wyposażyć w tym menu, gdzie wybieramy jaki atak ma być pod danymi przyciskami. Tak samo magia i ninjutsu. Choć są też w eq. Edytowane 18 Marca 2020 przez aph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Czy ktoś mi powie jak zresetować punkty umiejętności, bo książka reinkarnacji tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 425 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Jeśli chodzi o skille z tych drzewek to Trójkąt w menu Dojo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Anaromowi chodziło o punkty atrybutów, tych co się je rozdaje po wbiciu levela. Sam nie mogłem respeca zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Tu masz guide: Dzisiaj zrobilem pierwsza misje na 2 mapce i o ja pie.rdole te levele coraz gorzej mi ida zamiast coraz lepiej. Na koncu za to byl mega latwy boss ktorego ubilem bez straty 1hp. Edytowane 19 Marca 2020 przez Il Brutto Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Co robicie ze szrotem? Rozbieracie u kowala? ofiarowujecie kodamom? a może poprostu sprzedajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Bronie daje kodamom bo mozna jakies dodatkowe elixiry zarobic i wiecej dusz. Armor pol na pol, polowe sprzedaje a polowe rozkladam na czesci. Podejrzewam ze od 3 mapki beda juz jakies sensowne schematy do farmienia jak w jedynce to sie przydadza materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 1 godzinę temu, Dante napisał: Jeśli chodzi o skille z tych drzewek to Trójkąt w menu Dojo Dzięki. W jedynce książka resetowała wszystko, tutaj to zmienili. 1 godzinę temu, SebaSan1981 napisał: Anaromowi chodziło o punkty atrybutów, tych co się je rozdaje po wbiciu levela. Sam nie mogłem respeca zrobić. Nie ryjku, chodziło mi o skille z drzewek. Może nie precyzyjnie się wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 @anarom_pl Grasz coś po sieci już? Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 1 godzinę temu, Sobies napisał: Co robicie ze szrotem? Kowal 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Mam pytanko. W końcu chce ruszyć z pierwszym zadaniem na drugiej mapce. Pamiętam, że pierwsze zadanie było na 21 poziomie. Jeszcze go nigdy nie robiłem a mam teraz to na 35 zalecanym poziomie... Wiecie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi