Skocz do zawartości

Nioh 2

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@anarom_pl
Teraz dopiero zacznie się fajna gra...
Ja po przejściu gry, świetnie się bawię pomagając innym. Levele lecą jak szalone, a o NG+ na razie nie myślę

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano

Podobnej. Niestety ale gdyby to skompresowac w 4 krainy to by bylo wystarczajaco. Pod koniec juz sie tylko przebiega, bo niby duzo nowych przeciwnikow w tej czesci ale jednak ci sami tylko silniejsi.

Opublikowano

Nie no na razie mi każda misja się podoba. Robię poboczne też. Chociaż wolę te poboczne gdzie jest zadanie wybicia jakieś hordy. Można się spocić :D .  I większość pobocznych da radę w 30 min skończyć albo i krócej za to misje główne to często 2h i wiecej plus czas na rozpracowanie bossa.  Jeszcze misji zmierzchu nie ruszałem. 

Opublikowano

5ta i 6sta kraina , to był dla mnie hardcore kiedy walczyłem z każdym Yokai, szukałem każdego Kodama i biegałem w poszukiwaniu każdego gorącego źródła. Bossowie, zwłaszcza w 6krainie też do łatwych nie należeli. A finałowy Boss, to coś pięknego...

Ogólnie w całej grze tylko kilku bossów (jak pamięć mnie nie myli to 5ciu bądź 6ciu) dało mi nieźle w kość (bardziej niż reszta). Największy problem stanowiły misje poboczne gdzie walczyć musialem etapowo z hordami przeciwników - dosyć szybko robiłem to z pomocnikiem npc bądź żywym.

Ogólnie sama gra poziomem trudności jest o oczko wyżej nie jedynka, biorąc pod uwagę grę solo. Ułatwieniem jest to, że całą grę można przejść nawet w trio.

Na koniec napiszę, że Nioh Dwa , dużo bardziej mi się podobał niż Nioh Jeden.

Dużo bardziej przypadły mi lokacje, ogólny wyższy poziom trudności na plus a główni Bossowie byki na prawdę fajni i pomysłowi.

• Plusik 1
Opublikowano

Mi tez sie podoba bardziej od jedynki. Poziom trudnosci jak dla mnie ma podobna przypadlosc co poprzedniczka, mozna po prostu zrobic OP build i nic nie sprawia problemu. Bossowie byli dla mnie trudni do Tatarimokke a pozniej juz byl luz. Podobnie jak poprzednio gdzie na poczatku bylem przytloczony bossami typu wampirzyca albo Nue, ale pozniej juz byl luz.

• Plusik 1
Opublikowano
Mi tez sie podoba bardziej od jedynki. Poziom trudnosci jak dla mnie ma podobna przypadlosc co poprzedniczka, mozna po prostu zrobic OP build i nic nie sprawia problemu. Bossowie byli dla mnie trudni do Tatarimokke a pozniej juz byl luz. Podobnie jak poprzednio gdzie na poczatku bylem przytloczony bossami typu wampirzyca albo Nue, ale pozniej juz byl luz.

Ja tam, nie potrafię zrobić OP build i nawet grając Odatchi miałem ciężej do samego końca gry.
Skończyłem wczoraj pierwszą mapkę tzn. zostały mi ze dwa poboczne w tych samych lokacjach, można je skipnąć czy będę miał za niski lvl pod drugi obszar?

Lepiej jak wezwiesz pomocnika i zrobisz je szybko.

Zawsze podniesiesz sobie lvl.

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kolos28 napisał:

@anarom_pl
Teraz dopiero zacznie się fajna gra...
Ja po przejściu gry, świetnie się bawię pomagając innym. Levele lecą jak szalone, a o NG+ na razie nie myślę emoji16.png

Spiąłem poślady i skończyłem. Do NG+ wszedłem tylko na godzinkę by wyfarmić materiały na Boski set.

Mam pytanie odnośnie drzewka Ninja, które zawsze ignorowałem. Jakie 3 skille uważacie za najlepsze?

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

Skończyłem wczoraj pierwszą mapkę tzn. zostały mi ze dwa poboczne w tych samych lokacjach, można je skipnąć czy będę miał za niski lvl pod drugi obszar?

W ninja najlepiej inwestowac w kunai + storm kunai i wszystko co podnosi ich dmg, 12 shurikenow, 10 kunai, 6 storm kunai wystarczy zeby zabic bossa przy dobrym buildzie i itemach.

Druga rzecz warta pakowania to feathers, masz 3 typy od zywiolow water, fire i lightning. Robia solidny dmg, ki dmg a jak przeciwnik ma 0 ki to juz w ogole mega pier.dolniecie. 

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem kłopot z tym yokai latającym. Non stop walka z nim była długa bo mu nie potrafiłem zejść ki i odkryłem wczoraj sól. O ja cie (pipi)ie od razu wykupiłem ile mogłem xD Z solą żaden yokai nie jest straszny.  Taka mała rzecz a dopiero po tygodniu skumałem. Wniosek trzeba czytać itemy częściej ale tyle ich wpadało że w pewnym momencie podnosisz i nawet już nie czytasz. TO BŁĄD :)

Lepiej w magie czy ninja? Zakładam że przy swordzie lepiej w ninja bo skill skaluje się ze sword?

Edytowane przez blantman
  • Plusik 1
Opublikowano

W sumie lubię grać tylko w zwarciu samym mieczem ale do calaka trzeba wbijać poziom na każdej broni.

Jedna z broni skaluje się głównie ze statyką która odpowiada również za Ninjutsu, także przy okazji się pobawię.

Pozdrawiam cię ryjku.

Opublikowano
Spiąłem poślady i skończyłem. Do NG+ wszedłem tylko na godzinkę by wyfarmić materiały na Boski set. Mam pytanie odnośnie drzewka Ninja, które zawsze ignorowałem. Jakie 3 skille uważacie za najlepsze?

Co to za materiały? Ja za bardzo w Nioh nie jestem biegły w tych setach

To te zielone jak boski umbracyt, boski fragment itp. ?

Opublikowano
37 minut temu, blantman napisał:

Ja miałem kłopot z tym yokai latającym. Non stop walka z nim była długa bo mu nie potrafiłem zejść ki i odkryłem wczoraj sól. O ja cie (pipi)ie od razu wykupiłem ile mogłem xD Z solą żaden yokai nie jest straszny.  Taka mała rzecz a dopiero po tygodniu skumałem. Wniosek trzeba czytać itemy częściej ale tyle ich wpadało że w pewnym momencie podnosisz i nawet już nie czytasz. TO BŁĄD :)

Lepiej w magie czy ninja? Zakładam że przy swordzie lepiej w ninja bo skill skaluje się ze sword?

Ja sie musze zebrac i poczytac w inventory bo praktycznie nie uzywam zadnych tego typu itemow oprocz elixirow i shinobi boxow.