tedi007 633 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 6 minut temu, C1REX napisał: Masz dobry link do tego buildu Ninja? Na początek coś takiego : Później można przejść na: 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 (edytowane) 15 minut temu, hitor napisał: DLC płatne czy darmowe? Jak masz Nioha 2 w wersji specjalnej to tam masz kod do passa a jak masz zwykłą wersje to oczywiście płatne. Nikt Ci nie da takiego contentu za darmoszke Edytowane 30 lipca 2020 przez Ryo-San 1 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 Nioh 2 trudne offline? xD Polecam platyne w Doomie 2 albo DMC5, juz nie wspominajac o jakichs kompletnych absurdach jak platyna w Super Meat Boyu. Trudne w Niohu, to byly niektore duele w jedynce. I ostatni w dlc, ktorego nie pokonalem Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 Godzinę temu, hitor napisał: DLC płatne czy darmowe? Jak masz wersję deluxe to wszystko jest już wliczone, czyli free. Jesli jednak nie masz season pass, to mimo wszystko patch 1.11 dodaje trochę rzeczy. Nie pamiętam jednak co dokładnie. Tak więc nawet za free każdy coś dostanie. 1 minutę temu, Nyu napisał: Nioh 2 trudne offline? xD Polecam platyne w Doomie 2 albo DMC5, juz nie wspominajac o jakichs kompletnych absurdach jak platyna w Super Meat Boyu. Trudne w Niohu, to byly niektore duele w jedynce. I ostatni w dlc, ktorego nie pokonalem Rozumiem, że są trudniejsze platyny, ale bez dobrego builda ciężko dojść do drugiego rozdziału offline. Dooma i dmc można grę ukończyć na niskim poziome trudności, a nioh zaczyna od hard. Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 Mowie o platynach. W Nioszka gralem praktycznie bez magii i ninjutsu (jedynie buffy na bronie). Buildy? No cos tam losowo ulepszalem raz serce, raz stamine, raz zrecznosc. Klamoty zakladalem glownie patrzac na obrone, no i zeby nie bylo za duzo czerwonych strzalek na dole xd Sigrun na GMGOW (bez "+") wymeczyla mnie 3 razy bardziej niz cokolwiek tutaj. Ale z tym podobnie, ktos napisal, ze jest banalna. Rozumiem wiec, ze odczuwanie poziomu trudnosci to sprawa indywidualna, ale Surge 2 i Nioh 2 to imo najlateirjsze z soulslikeow. I wcale nie mam malpiej zrecznosci ani innych supermocy, w statsach pod koniec platyny mialem chyba 300 zgonow na 72h. Takze tego, no ginelo sie. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 No sprawa indywidualna, ale Nioh 1 i 2 dla wielu graczy jest trudne. Dla mnie jest. Surge2 jest absurdalnie łatwe i nie ma co porównywać. Sporo graczy narzeka, że za mocno ułatwili porównując do jedynki. Ja stawiam Nioh2 jako o wiele trudniejsze od Surge/Souls/Bloodborne. Trofea są dość proste we wszystkich z nich, jeśli ukończymy grę. Nioh1 miał chyba najtrudniejszą platynę z soulsów. Cytuj
tedi007 633 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Wiadomo, ocena poziomu trudności gry to indywidualna sprawa. Dla mnie w tej generacji żaden soulslike nie miał startu do Cuphead, nie pamiętam kiedy ostatni raz przed TV, tak często słałem wiązanki epitetów do zbitki pikseli na ekranie jak przy tym tytule. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 (edytowane) Dwa pytania do tych, co mają już to pierwsze DLC: Jest jakiś nowy poziom trudności? Dodali jakiś nowy tier broni? Co do dyskusji o poziomie trudności - nie zna życia ten, kto w jedynce nie ubił Hayabusy na Way of the Nioh. Platyna w N1 i wszystkie osławione już pojedynki z dwoma kitajcami jednocześnie to pikuś przy tym panu. Warto jednak mieć parę siwych włosów więcej, bo leci z niego chyba najlepszy set w całej grze. Edytowane 31 lipca 2020 przez columbo Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Jest nowy poziom trudności przy ng++, nowy rozkładany kijek. Trochę podobny do lunara z ninja gaiden, ale może sie rozdzielić na dwa. Pozmieniali też kilka OP opcji. Coop jest też trudniejszy. Brak najbardziej OP opcji + przeciwnicy w coop stają się mocniejsi. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Typ broni to wiem że doszedł, ale ciekawi mnie czy dodali nowy tier, a konkretnie eteryczne. Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2020 W dniu 30.07.2020 o 19:29, tedi007 napisał: Nioh 2 trudniejsze niż inne soulslike nie jest, do tego dosyć szybko da się op build ogarnąć. Pierwszy raz każdego bossa powinno się pokonać solo, największa satysfakcja. Przyzywanie innych graczy do pierwszego pokonania, to trochę tak jakby był magiczny przycisk przewiń dalej albo "pokonać" bossa na yt. W dniu 30.07.2020 o 20:22, C1REX napisał: Serio tak sądzisz? Nawet grając offline? Ja widzę nioh jako łatwe online i dużo trudniejsze od soulsow I Bloodborne offline. Soulsy maja OP buildy przeważnie oparte o INT i dość wcześnie można być OP bo farmowanie jest łatwiejsze. Do tego masz pomoc coop offline od NPC. Sądzę, że to kwestia mocno indywidualna - co zresztą widać po prowadzonej dyskusji. Zdobyłem we wszystkich trzech wersjach Demon's Souls, w trylogii Dark Souls, Bloodborne oraz NiOh (dwójka się robi). Uważam, że wszystkie te pozycje są wymagające i mają dość ciężkie 100%. Spokojnie każdej dałbym okolice 7/10 za trudność platynowego pucharka. Jasne są gry o wiele trudniejsze, ale my nie o nich teraz.Owszem, można posiłkować się YouTube, by ułatwić sobie rozgrywkę (wspomniane OP), ale nie na tym zabawa polega. I tak, zgodzę się, że czary znacząco ułatwiają zabawę. Doskonałym przykładem jest tu klasa royalty z DS, gdzie takie soul arrow nie pozwala na wiele przeciwnikom, a firestorm potrafił ponad 40% paska bossom zabrać. I jak do tego ma się ten biedny rycerz, czy barbarzyńca, którzy zanim dorwali się do Crescent Falchion +1 w 4-1 mieli wiele godzin pod górkę. Należy jednak pokreślić, że seria Souls umożliwia kooperacje (podobnie jak bohater tematu). Osobiście nie ułatwiam siebie gry w ten sposób, ale zdarzyło mi się pomóc słabszym graczom przykładowo w DkS III. Pojedynki są wówczas koszmarnie łatwe. NiOh II również można w taki sposób zaliczyć. Jedynki (o ile dobrze pamiętam) nie. Zatem jeżeli wziąć pod uwagę możliwość pomocy, to tak, jak napisał @C1REX - pierwszy Nioszek jest z tej listy najcięższy. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Kto zrobił całe DLC na nowym stopniu trudności? Ja dopiero pierwsze przejście gry mam za sobą i jeszcze mi daleko do Way of the Demon, ale ludzie na gamefaqs płaczą, że nie mogą Yoshitsune pokonać. Sporo też buildów OP znerfowali. Cytuj
Gelo231289 1 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Witam jak w temacie proszę o pomoc Graczy bo nie mogę tego rozgryźć gram juz w grę nioh 2 mam ponad 100 lvl , i mam takie pytanie i poradę jak to jest przy takim lvl mam w broni atak 1350 i jak gram to zadaje obrażenia tylko po 200/400 przy kombosie wejdzie za 1000 nie raz pomóżcie co może nie tak dodaje do statystyk czy coś że tak mało zadaje obrażeń jak wezmę gościa do pomocy przy misji ma rKi sam lvl bądź troszkę mniejszy a bojempi 1200 co jest nie tak z góry bardzo dziękuję za wskazówki Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Zmień postawę na wysoką i bij trójkątem. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 (edytowane) @Gelo231289 - za mało informacji, by stwierdzić, gdzie jest przyczyna. W 99% przypadków to Active Skills z wysokiej postawy zadają najwięcej obrażeń. Warto też dodać jakiś żywioł na broń, bo to sporo daje, a jak dwóch graczy ma je różne, to to mega osłabia przeciwników. Ja osobiście mam podobne ustawienia do tego z filmiku. Największe ułatwienie, to Exctraction Talisman + leczenie z pozyskanej Amirity. Nawet jak się ledwo zaczęło grę, to to można sobie zrobić i przestawić grę na easy mode. Edytowane 12 sierpnia 2020 przez C1REX Cytuj
Gelo231289 1 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 (edytowane) Spoiler Zgadzam się z Ja gram na średniej postawie na wysokiej boje po 600 zrobię screna jaki mam statystyki t może bardziej będzie można stwierdzić tabletka mocy zy proszek u mnie jic nie dają nie widać by coś to podniosła sile ataku w broni mam woda 10+ a duch ognisty .Na tym filmiku co pokazalaes to nawet po 3000 wchodzi max a standard 1000 coś chyba daje to ze osłabiasz pancerz przeciwnika znaczy obronę ale inni i bez tego biją po 1200 na start Wyżej takie mam statystyki może to coś pomoże za wskazówki z góry bardzo dziękuję Edytowane 12 sierpnia 2020 przez Gelo231289 Dodanie zdjęć 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 @Gelo231289 No niestety, ale tylko w wysokiej postawie zadaje się serio obrażenia. Kostur ma bardzo słabe zwykłe ataki, ale niesamowite techniki specjalne. Ja osobiście lubiłem te z bloku - Trzymająć L1 wciskałem kwadrat. Dobre obrażenia, dobre obrażenia ki i samemu mało Ki używamy. Mając Extraction Talisman + Życie z amirity warto przerobić ulubioną technikę i dać większy damage w zamian za koszt własnego HP. Alternatywnie zwiększyć obrażenia Ki. Sorki, że daję angielskie nazwy, ale sobie przestawiłem, by korzystać z filmików, poradników i for. Najlepsze forum o Nioh jest chyba na GameFaqs. Sporo jest też na discord, do którego muszę się zapisać Nie znam się za bardzo na kosturach, bo gram głównie tonfami. Polecam jednak pooglądać trochę filmików na YT i skopiować część rzeczy. Nie trzeba od razu idealnego setu u kowala zamawiać, ale strategii gry można się nauczyć. Da to też jakiś konkretny cel do zmierzania. Cytuj
Gelo231289 1 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Mam te 2 talizmany a co do tofimy jak g zmienić z kostury to dalo by to większe obrażenia a powie mi jak ten talizman się nazywa by go odblokować co osłabia pancerz przeciwnika i gdzie o jest Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Tonfa raczej nie ma większych obrażeń, ale odbiera więcej Ki przeciwnikom, co staje się ważniejsze na wyższych poziomach trudności. Talisman nazywa się Weakness Talisman. Jak masz problem coś znaleźć na drzewku, to naciśnij kwadrat i znajdź na przewijanej liście. Cytuj
Gelo231289 1 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) O właśnie o to mi chodziło dzięki śliczne bo szukałem tak bez listy ,a powiem jeszcze przy resecie statystyk lepiej dawać więcej w atak danej broni co się nią gra czy lepiej w magię ki czy hp Edytowane 13 sierpnia 2020 przez Gelo231289 dodanie Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Kwestia gustu. Ja daję w HP i magię, a broń pod kątem obrażeń Ki. Bez ki przeciwnik nie może ani blokować, ani atakować. Cytuj
Gelo231289 1 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Ale chodzi mi czy ja mam więcej dać w ki wiesz o co mi chodzi by więcej muc znaczy efektywnie oddawać atak Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Jak wolisz, ja aktualnie mam niemal wszystko w życie, magię i staminę. Wkażdej chwili można zmieniać zmienić przy użyciu książki od kowala. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 2 września 2020 Opublikowano 2 września 2020 Season pass na promce 72,80 na pss. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi