Opublikowano 17 lutego 20214 l @eloszki - skalowanie powinno być wyłączone w singlu. Można to włączyć przy drugim podejściu chyba naciskając trójkąt na misji. Wtedy dopiero skaluje do naszego poziomu postaci.
Opublikowano 17 lutego 20214 l Dziękuje, natomiast obejrzałem kawałek na yt gościa który dopiero zaczyna i u niego ta sama misja ma poziom 4, u mnie 9. Aż zrobie sobie zdjęcia jakiejś misji pobocznej która z premedytacja pominę i zobaczę. Dodam, że jest to moje pierwsze przejście gry.
Opublikowano 17 lutego 20214 l Just now, eloszki said: Dziękuje, natomiast obejrzałem kawałek na yt gościa który dopiero zaczyna i u niego ta sama misja ma poziom 4, u mnie 9. Aż zrobie sobie zdjęcia jakiejś misji pobocznej która z premedytacja pominę i zobaczę. Dodam, że jest to moje pierwsze przejście gry. Gra dostała masę patchy balansujących grę. Jeśli filmik ma ponad miesiąc, to rzeczy mogą się różnić
Opublikowano 17 lutego 20214 l Ok dziękuje. Jak wspomniałem klepne jeszcze jedna główna, omijając poboczne i zobaczę czy poziom się nie podniósł.
Opublikowano 18 lutego 20214 l Autor W czerwcu zadebiutuje Ninja Gaiden: Master Collection, więc twórcy Nioszka z zakładce bonusów oferują skórkę Dragon Ninja, czyli możliwość przeobrażenia naszej postaci w Hayabusę.
Opublikowano 21 lutego 20214 l Chciałbym się jeszcze dopytać co warto robić ze sprzętem, który wypada w strasznych ilościach? Czy jak go przekazuje jako chyba „ofiara kodam” za co dostaje jakieś eliksiry i amritę to jest ok czy warto jakoś inaczej go się pozbywać? A może potem przyda mi się do jakichś innych materiałów ten stuff. Chodzi zarówno o bronie i stroje, amulety. Dzięki Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano 22 lutego 20214 l Ja tam wszystko sprzedawalem, niebieskie i białe od razu a te fioletowe przeglądałem czy sa lepsze od moich. Możesz też je rozbierać na części ale tak naprawdę crafting zaczyna się od nowej gry plus
Opublikowano 22 lutego 20214 l Zamiast craftingu lepiej co jakiś czas po prostu farmić czerwone groby (chyba, że masz możliwosć robienia jakiegoś seta z którym się lubisz, to wtedy można go sobie co jakis updejtować), ja z automatu wszystko co białe i żółte oddawałem w ofierze, a od niebieskiego wzwyż szło na materiały, choć ostatecznie niespecjalnie mi one przydąły do czegokolwiek. Edytowane 22 lutego 20214 l przez mugen
Opublikowano 4 marca 20214 l Dobrze zrobiłeś tylko nie zraź się na początku, że będziesz ciągle ginął. Jak to mówia GIT GUD
Opublikowano 4 marca 20214 l 2 minutes ago, MLeKSk said: Zamówiłem sobie "NiOh Collection" na PS5 i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem? :-D Zawsze mnie do tego tytułu jakoś ciągnęło, ale nigdy nie grałem w gry soulslike i nie wiem czy ten tytuł będzie dobry na początek? Jedynie kiedyś liznąłem "Demon's Souls" na PS3 jak był w Plusie, ale po pierwszym bossie skończył mi się wtedy abonament i dalej już nie grałem :-P Dla mnie gra rewelacyjna, ale moim zdaniem ma mało wspólnego z soul-like. Dosłownie kilka elementów jak system check-pointów i odzyskiwania exp po śmierci. Bardziej jest to Ninja Gaiden RPG Co-op moim zdaniem. Jedna z moich ulubionych gier ever
Opublikowano 4 marca 20214 l Jak nigdy nie grałeś w grę w podobnym stylu to zrazić się możesz bardzo szybko, no ale trzeba próbować.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l kilka pytań o dlc.... 1. kiedy uzyskujemy dostęp do poszczególnych DLC ? w trakcie kampanii ? na koniec ? 2. czy dlc dodają nowe klasy broni jak w jedynce ? 3. wiem, że dodają nowe skille ale czy są one dostępne od początku czy odblokowujemy je wraz z misjami z DLC ? 4. które DLC dodają poziomy trudności ? 5. czy podobnie jak w jedynce, któreś DLC wprowadza randomowe labirynty ? podsumowując, chodzi mi o to, czy (teoretycznie) chce mieć DLC od początku new game czy mogę po nie sięgnąć po ukończeniu new game bo nie wpłyną one na ogólny odbiór ? oraz czy ekwipunek z preordera jest jeszcze jakoś zdobywalny ?
Opublikowano 30 kwietnia 20213 l @kazub dopiero dodałem season pass, więc odpowiadam tyle co wiem z doświadczenia plus co wyczytałem wcześniej Ad 1. Odblokowują się po przejściu podstawki (jestem na 3 epizodzie i jeszcze nie mam dostępu do epizodów z DLC) Ad 2. Tak, dwa nowe rodzaje, dostępne od razu po dodaniu DLC nawet w podstawce Ad 3. nie wiem o jakich skillach mowa, na drzewku pojawiają się nowe bronie od razu Ad 4. Nie wiem Ad 5. Tak, ale chyyyba dostępne są dopiero po przejściu wszystkiego
Opublikowano 30 kwietnia 20213 l On 4/16/2021 at 10:47 PM, Kazub said: oraz czy ekwipunek z preordera jest jeszcze jakoś zdobywalny ? Jest szansa na znalezienie kodu za preorder na ebayu. Sam tak kupiłem, ale za 8 funtów wyszło to dość drogo. Bonusy są dość słabe i raczej bezużyteczne. Chociaż gra mi tak się podobała, że musiałem to mieć.
Opublikowano 5 maja 20213 l Bonusy sa bezuzyteczne, ale mozna te bronie crafcic pozniej albo wizualnie sobie zmienic zbroje, zeby wygladala jak te z dodatkow. Duzo dowolnosci tu jest.
Opublikowano 19 maja 20213 l Witam jak w temacie Czy ktoś może podpowiedzieć jak rozłożyć punkty by chociaż po 1000 wchodziło dmg bo cały czas bije tylko 300/500 800 moze gdzieś popełniłem błąd z góry bardzo dziękuje bronie kostur łamany i glewia [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9965fc13aff72df7][IMG]https://images92.fotosik.pl/504/9965fc13aff72df7med.jpg[/IMG][/URL] bardzo dziękuje za chęć pomocy
Opublikowano 20 maja 20213 l Wydaje mi się ze pójście tak oporowo w magię trochę jest słaba opcja w tej części. Testowaliśmy ze znajomym i dużo bardziej efektywnie/mocniej zadawało się obrażenia ninjutsu + chyba kusarigama (tj zręczność) niż glewia + magia. Jakaś ta magia wyjątkowo powolna w tej gierce się wydawała oczywiscie w stosunku do całej prędkości gry. Pamietam ze tam gdzie wojny klanowe tez można było dobrać jeszcze jakieś boosty do konkretnych statystyk