Skocz do zawartości

Nioh 2

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje, natomiast obejrzałem kawałek na yt gościa który dopiero zaczyna i u niego ta sama misja ma poziom 4, u mnie 9. Aż zrobie sobie zdjęcia jakiejś misji pobocznej która z premedytacja pominę i zobaczę. Dodam, że jest to moje pierwsze przejście gry.

Opublikowano
Just now, eloszki said:

Dziękuje, natomiast obejrzałem kawałek na yt gościa który dopiero zaczyna i u niego ta sama misja ma poziom 4, u mnie 9. Aż zrobie sobie zdjęcia jakiejś misji pobocznej która z premedytacja pominę i zobaczę. Dodam, że jest to moje pierwsze przejście gry.

Gra dostała masę patchy balansujących grę. Jeśli filmik ma ponad miesiąc, to rzeczy mogą się różnić

• Lubię! 1
Opublikowano

Chciałbym się jeszcze dopytać co warto robić ze sprzętem, który wypada w strasznych ilościach? Czy jak go przekazuje jako chyba „ofiara kodam” za co dostaje jakieś eliksiry i amritę to jest ok czy warto jakoś inaczej go się pozbywać? A może potem przyda mi się do jakichś innych materiałów ten stuff. Chodzi zarówno o bronie i stroje, amulety.

Dzięki

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja tam wszystko sprzedawalem, niebieskie i białe od razu a te fioletowe przeglądałem czy sa lepsze od moich. Możesz też je rozbierać na części ale tak naprawdę crafting zaczyna się od nowej gry plus :D

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Zamiast craftingu lepiej co jakiś czas po prostu farmić czerwone groby (chyba, że masz możliwosć robienia jakiegoś seta z którym się lubisz, to wtedy można go sobie co jakis updejtować), ja z automatu wszystko co białe i żółte oddawałem w ofierze, a od niebieskiego wzwyż szło na materiały, choć ostatecznie niespecjalnie mi one przydąły do czegokolwiek.

Edytowane przez mugen
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 minutes ago, MLeKSk said:

Zamówiłem sobie "NiOh Collection" na PS5 i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem? :-D Zawsze mnie do tego tytułu jakoś ciągnęło, ale nigdy nie grałem w gry soulslike i nie wiem czy ten tytuł będzie dobry na początek? Jedynie kiedyś liznąłem "Demon's Souls" na PS3 jak był w Plusie, ale po pierwszym bossie skończył mi się wtedy abonament i dalej już nie grałem :-P

Dla mnie gra rewelacyjna, ale moim zdaniem ma mało wspólnego z soul-like. Dosłownie kilka elementów jak system check-pointów i odzyskiwania exp po śmierci.

Bardziej jest to Ninja Gaiden RPG Co-op moim zdaniem. Jedna z moich ulubionych gier ever :)

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kilka pytań o dlc....

1. kiedy uzyskujemy dostęp do poszczególnych DLC ? w trakcie kampanii ? na koniec ?

2. czy dlc dodają nowe klasy broni jak w jedynce ?

3. wiem, że dodają nowe skille ale czy są one dostępne od początku czy odblokowujemy je wraz z misjami z DLC ?

4. które DLC dodają poziomy trudności ?

5. czy podobnie jak w jedynce, któreś DLC wprowadza randomowe labirynty ?

podsumowując, chodzi mi o to, czy (teoretycznie) chce mieć DLC od początku new game czy mogę po nie sięgnąć po ukończeniu new game bo nie wpłyną one na ogólny odbiór ?     

oraz

czy ekwipunek z preordera jest jeszcze jakoś zdobywalny ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@kazub dopiero dodałem season pass, więc odpowiadam tyle co wiem z doświadczenia plus co wyczytałem wcześniej 

Ad 1. Odblokowują się po przejściu podstawki (jestem na 3 epizodzie i jeszcze nie mam dostępu do epizodów z DLC)

Ad 2. Tak, dwa nowe rodzaje, dostępne od razu po dodaniu DLC nawet w podstawce

Ad 3. nie wiem o jakich skillach mowa, na drzewku pojawiają się nowe bronie od razu

Ad 4. Nie wiem

Ad 5. Tak, ale chyyyba dostępne są dopiero po przejściu wszystkiego 

• Plusik 1
Opublikowano
On 4/16/2021 at 10:47 PM, Kazub said:

oraz

czy ekwipunek z preordera jest jeszcze jakoś zdobywalny ?

Jest szansa na znalezienie kodu za preorder na ebayu. Sam tak kupiłem, ale za 8 funtów wyszło to dość drogo. Bonusy są dość słabe i raczej bezużyteczne. Chociaż gra mi tak się podobała, że musiałem to mieć. 

Opublikowano

Witam jak w temacie Czy ktoś może podpowiedzieć jak rozłożyć punkty by chociaż po 1000 wchodziło dmg bo cały czas bije tylko 300/500 800 moze gdzieś popełniłem błąd  z góry bardzo dziękuje  bronie kostur łamany i glewia 

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9965fc13aff72df7][IMG]https://images92.fotosik.pl/504/9965fc13aff72df7med.jpg[/IMG][/URL]

bardzo dziękuje za chęć pomocy 

Opublikowano

Wydaje mi się ze pójście tak oporowo w magię trochę jest słaba opcja w tej części. Testowaliśmy ze znajomym i dużo bardziej efektywnie/mocniej zadawało się obrażenia ninjutsu + chyba kusarigama (tj zręczność) niż glewia + magia. Jakaś ta magia wyjątkowo powolna w tej gierce się wydawała oczywiscie w stosunku do całej prędkości gry. Pamietam ze tam gdzie wojny klanowe tez można było dobrać jeszcze jakieś boosty do konkretnych statystyk