mario10 548 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Ryomen Sukuna to boss, który na tą chwilę najwięcej mi krwi napsuł. Najwięcej razy zginąłem i przez chwilę nie miałem na niego pomysłu, a i tak udało mi się go załatwić ledwo ledwo byłem na hita i on podobnie ale byłem szybszy Cytuj
baniek 246 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Jeśli dobrze pamiętam to w zależności którą stroną jest do nas odwrócony można go atakować ogniem/wodą co szybko zbija mu Ki Cytuj
mario10 548 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Właśnie dla mnie był problem, że on dynamicznie się obracał, można też było niszczyć te kryształy które dawały buff ogień/woda a jak się mu zbiło ki do zera to wchodził w yokai i szalał.Pokonałem ale na tym etapie był dla mnie najbardziej problematyczny. Poza tym zmieniłem błogosławieństwo kodam cały czas miałem żeby wypadały eliksiry, a teraz żeby było więcej armity. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 20 godzin temu, mario10 napisał: Ryomen Sukuna to boss, który na tą chwilę najwięcej mi krwi napsuł. Najwięcej razy zginąłem i przez chwilę nie miałem na niego pomysłu, a i tak udało mi się go załatwić ledwo ledwo byłem na hita i on podobnie ale byłem szybszy Dla mnie on był akurat dość prosty moveset był dość przewidywalny. 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 (edytowane) To mnie poniewierał jak wskakiwał w yokai bo obie twarze atakowały na raz. Dziś próbowałem się z kolejnym ziomkiem Shibata jakieś dwa szybkie podejścia i też zapowiada się ciekawie walka. Ale widzę, że jednak większość przeciwników bazuje na ogniu. A miał ktoś z Was przy przejściu większą liczbę eliksirów przy sobie niż 8? Widziałem filmik gdzie gość miał 9 i mam zagwozdkę jak to podniósł Edytowane 8 listopada 2021 przez mario10 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Chyba muszę zrobić pauzę bo wczoraj poziom frustracji przy Shibata Katsuie był wysoki. Jak zrobię jakąś pauzę to podejdę ze spokojem bo leje mnie jak złoto. Wczoraj z ciekawości zobaczyłem jakąś walką na yt i pomyślałem, że gram w inną grę koleś sobie grał, a boss po prostu biegał a jak robił atak to on podbiegał i zadawał parę klep i odskakiwał i tak w kółko. U mnie jak koleś wskoczy w yokai to nawala wszystkim czym może z taką intensywnością, że czasem nie wiem co się dzieje na ekranie. Wziąłem nawet pomagiera, ale jak go dojechał w rogu to zadałem parę ciosów, a tamten już odpadł Pauza chyba wskazana choć nie lubię Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Ja go za pierwszym razem z tego co pamiętam skasowałem, tak ogladam filmik i przypominam sobie że był dość prosty ten boss, miedzy atakami jest sporo miejsca aby wyprowadzic kontre, dwa że czesc z nich mozna bylo blokowac 2 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 No brawo Ty. Mnie leje jak żula spod sklepu. Fazę standardową nawet ok, ale w yokai wpada w taką furię, że nawet jak niektóre ciosy skontruję to atakuje mnie z taką intensywnością, że zaraz mi ki zbija do zera. Co mnie dziwi bo większość ładowałem w serce, ale wiesz teraz z perspektywy wydaje mi się, że niepotrzebnie błogosławieństwo kodam ładował w eliksiry zamiast w większą ilość amrity po tylu walkach pewnie byłbym kilka poziomów wyżej i pewnie byłoby łatwiej. Z reguły do tej pory szło mi spoko pamiętam w pierwszej części zwiesiłem się na tej wampirzycy, ale w końcu pękła, może i tym razem się uda. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Też sobie teraz luknąłem co to był za boss, łatwy był z tego co pamiętam bo ataki dość przewidywalne. Zrób sobie przerwę to go dojedziesz. 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Taki tez mam plan bo jak jestem w ciągu to nie idzie, a zrobię dzień pauzy i za pierwszym razem padają Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 haha teraz sobie ogladam youtube i tutaj boss z którym ma problem Mario jest na 1 miejscu pod względem trudności Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Przypuszczam , że każdy może mieć problem z innym wrogiem, ale nie ukrywam, że mnie Shibata wyjaśnia Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Też sie trochę z nim męczyłem, inna sprawa, że przez prawie całą grę śmigałem w najlżejszych zbrojach i prawie każdy boss jednym ciosem ściągał mi z 80% energii, więc raczej mało blokowałem, głównie uniki i dużo bieganka. Ogarnąć pierwszą fazę, na drugą trzymać przemianę i jokajowe skille, trochę osłabiających amuletów i jakoś pójdzie. 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 9 listopada 2021 Autor Opublikowano 9 listopada 2021 Ja również nie miałem z nim problemu. Podobnie, jak standby zbiłem go za pierwszym razem. Niemniej rada trafna. Jeżeli gracz się na czymś/kimś zatnie, watro zrobić sobie przerwę i na świeżo do problemu podejść. Generalnie w tej części podstawowi bossowie sprawiali mi znacznie mniej problemów niż gry zdobywałem Polecam zakupić dodatki (do obu odsłon zresztą). Tam niektórzy potrafią krwi napsuć i jeżeli chodzi o najcięższe walki w Nioszkach, to znajdziemy je właśnie tam - no, nie licząc kombo Yuki-onna + Oda Nobunaga w pierwszym Nioh. Ów duet był najcięższą przeprawą w podstawce. Tyle dobrze, że opcjonalną, wiec mniej skillowi gracze mogli ją odpuścić. 1 Cytuj
baniek 246 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 12:38, mario10 napisał: A miał ktoś z Was przy przejściu większą liczbę eliksirów przy sobie niż 8? Widziałem filmik gdzie gość miał 9 i mam zagwozdkę jak to podniósł Zerknij na drzewko Ninjutsu, powinien tam być taki skill 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 9 listopada 2021 Autor Opublikowano 9 listopada 2021 Dokładnie. Ściśle mówiąc @mario10, to wchodzisz do "odblokuj umiejętności", następnie zakładka "ninja" i w prawym dolnym roku masz umiejętność "uzdrowiciel", którą musisz odblokować jeżeli chcesz zwiększyć limit eliksirów. Wiąże się to z wykonaniem zadania "Droga ninja: adept". Wymagana ilość punktów ninja jest podstawowa i wynosi jeden ptk. 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 Dziękówka a wczoraj tego szukałem, ale tych umiejętności jest tyle, że czasem coś przeoczę. Jednak nie było pauzy i wczoraj Shibata padł Chyba za 4 razem przy czym przy drugim podejściu miał praktycznie pusty pasek energii i był na jeden strzał, ale ja podobnie i okazał się szybszy Teraz mam jakąś misję dodatkową i coś farmię na czerwonych grobach, trafiła się idealna lokacja jest mała, z basenikiem do odnawiania życia i mało tego biega ze mną kobieta z mieczem bo dla niej robię misję dodatkową, a w tej jednej lokacji jest 8 grobów czerwonych więc fajnie się farmi. Trochę kubków ochoko, jakieś pancerze do ofiarowania więc chwilę się pobawiłem Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 listopada 2021 Opublikowano 25 listopada 2021 No i pięknie ładnie powalczyłem wczoraj z Williamem i został mi ostatni boss do pokonania 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 @mario10 final boss w dwójce można zrobić z kompanem, w przeciwienstwie do jedynki. Powodzenia. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 Spoiler Fajnie, że dodali taką misję poboczną z Williamem, fajna sprawa. Teraz śmigam sobie z nim Final boss przede mną. Dziś się zorientowałem, że prawie nie zużywałem kamieni dusz w trakcie gry i teraz mam małych koło 45, dużych 80, i jeszcze te kamienne dusze co dają jeszcze więcej armity Cytuj
mario10 548 Opublikowano 27 listopada 2021 Opublikowano 27 listopada 2021 Dziś padł ostatni boss więc pokuszę się o małe podsumowanie gierki. Jeśli ktoś ma za sobą pierwszą część to i z dwójeczki będzie zadowolony, rozbudowane nieco drzewka umiejętności, magii, ninja do tego dochodzą jeszcze przemiany w yokai więc nieci dołożonych nowości w porównaniu do jedynki. Czuć też od czasu do czasu recykling przeciwników bo nie ma co ukrywać powtarzają się ale generalnie jest lepiej niż w pierwszej części, a i tak jest sporo nowych oponentów. Podobnie jak z lokacjami. W jedynce raz przechodziło się daną lokację z punktu A do B, a później z B do A tutaj bardziej różnorodne są lokacji i ni odczułem znużenia nimi. Bossowie to mocna pozycja gry bardzo różnorodni i fajnie się nimi walczy i nie raz potrafią napsuć krwi. Bardzo dobrze się bawiłem w grze choć wydaje mi się, że jest nieco łatwiejsza niż pierwsza, ale to może wynikać z opanowania mechaniki w pierwszej części. Najtrudniejszy dla mnie boss to ten z dwoma obliczami choć w końcówce gry go zlałem więc pewnie byłem źle przygotowany lub źle podszedłem do walki. Bardzo fajna gierka dla fanów soulslike. Historia nie górnych lotów, ale gra się przyjemnie i duży plus za misje z Williamem. Po zakończeniu gry wskoczyły mi jeszcze jakieś dodatkowe więc jeszcze chwilę się pobawię Spoiler Rozczarował mnie trochę ostatni boss, którego zlałem za drugim lub trzecim podejściem 1 Cytuj
baniek 246 Opublikowano 27 listopada 2021 Opublikowano 27 listopada 2021 Będziesz podchodził do DLC? Później masz jeszcze totalny endgame, underworld i depth 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Muszę popatrzeć na ps store ile chcą kasy za dodatki, choć szczerze w kolejce już czeka Borderlands 3 i Metro Exodus więc nie wiem czy wytrwam Cytuj
baniek 246 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Dopiero co skończyła się promocja, najtaniej schodzi do 52 zł Cytuj
mario10 548 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Pyknąłem dziś kilka misji, ale raczej nie będzie mi się chciało ich powtarzać, bo to te misję, które już przeszedłem tylko wyższy poziom i lepszy loot wypada. Patrzyłem chyba na ps store po 45zł każdy dodatek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi