Opublikowano 7 listopada 20213 l Ryomen Sukuna to boss, który na tą chwilę najwięcej mi krwi napsuł. Najwięcej razy zginąłem i przez chwilę nie miałem na niego pomysłu, a i tak udało mi się go załatwić ledwo ledwo byłem na hita i on podobnie ale byłem szybszy
Opublikowano 7 listopada 20213 l Jeśli dobrze pamiętam to w zależności którą stroną jest do nas odwrócony można go atakować ogniem/wodą co szybko zbija mu Ki
Opublikowano 7 listopada 20213 l Właśnie dla mnie był problem, że on dynamicznie się obracał, można też było niszczyć te kryształy które dawały buff ogień/woda a jak się mu zbiło ki do zera to wchodził w yokai i szalał.Pokonałem ale na tym etapie był dla mnie najbardziej problematyczny. Poza tym zmieniłem błogosławieństwo kodam cały czas miałem żeby wypadały eliksiry, a teraz żeby było więcej armity.
Opublikowano 8 listopada 20213 l 20 godzin temu, mario10 napisał: Ryomen Sukuna to boss, który na tą chwilę najwięcej mi krwi napsuł. Najwięcej razy zginąłem i przez chwilę nie miałem na niego pomysłu, a i tak udało mi się go załatwić ledwo ledwo byłem na hita i on podobnie ale byłem szybszy Dla mnie on był akurat dość prosty moveset był dość przewidywalny.
Opublikowano 8 listopada 20213 l To mnie poniewierał jak wskakiwał w yokai bo obie twarze atakowały na raz. Dziś próbowałem się z kolejnym ziomkiem Shibata jakieś dwa szybkie podejścia i też zapowiada się ciekawie walka. Ale widzę, że jednak większość przeciwników bazuje na ogniu. A miał ktoś z Was przy przejściu większą liczbę eliksirów przy sobie niż 8? Widziałem filmik gdzie gość miał 9 i mam zagwozdkę jak to podniósł Edytowane 8 listopada 20213 l przez mario10
Opublikowano 9 listopada 20213 l Chyba muszę zrobić pauzę bo wczoraj poziom frustracji przy Shibata Katsuie był wysoki. Jak zrobię jakąś pauzę to podejdę ze spokojem bo leje mnie jak złoto. Wczoraj z ciekawości zobaczyłem jakąś walką na yt i pomyślałem, że gram w inną grę koleś sobie grał, a boss po prostu biegał a jak robił atak to on podbiegał i zadawał parę klep i odskakiwał i tak w kółko. U mnie jak koleś wskoczy w yokai to nawala wszystkim czym może z taką intensywnością, że czasem nie wiem co się dzieje na ekranie. Wziąłem nawet pomagiera, ale jak go dojechał w rogu to zadałem parę ciosów, a tamten już odpadł Pauza chyba wskazana choć nie lubię
Opublikowano 9 listopada 20213 l Ja go za pierwszym razem z tego co pamiętam skasowałem, tak ogladam filmik i przypominam sobie że był dość prosty ten boss, miedzy atakami jest sporo miejsca aby wyprowadzic kontre, dwa że czesc z nich mozna bylo blokowac
Opublikowano 9 listopada 20213 l No brawo Ty. Mnie leje jak żula spod sklepu. Fazę standardową nawet ok, ale w yokai wpada w taką furię, że nawet jak niektóre ciosy skontruję to atakuje mnie z taką intensywnością, że zaraz mi ki zbija do zera. Co mnie dziwi bo większość ładowałem w serce, ale wiesz teraz z perspektywy wydaje mi się, że niepotrzebnie błogosławieństwo kodam ładował w eliksiry zamiast w większą ilość amrity po tylu walkach pewnie byłbym kilka poziomów wyżej i pewnie byłoby łatwiej. Z reguły do tej pory szło mi spoko pamiętam w pierwszej części zwiesiłem się na tej wampirzycy, ale w końcu pękła, może i tym razem się uda.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Też sobie teraz luknąłem co to był za boss, łatwy był z tego co pamiętam bo ataki dość przewidywalne. Zrób sobie przerwę to go dojedziesz.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Taki tez mam plan bo jak jestem w ciągu to nie idzie, a zrobię dzień pauzy i za pierwszym razem padają
Opublikowano 9 listopada 20213 l haha teraz sobie ogladam youtube i tutaj boss z którym ma problem Mario jest na 1 miejscu pod względem trudności
Opublikowano 9 listopada 20213 l Przypuszczam , że każdy może mieć problem z innym wrogiem, ale nie ukrywam, że mnie Shibata wyjaśnia
Opublikowano 9 listopada 20213 l Też sie trochę z nim męczyłem, inna sprawa, że przez prawie całą grę śmigałem w najlżejszych zbrojach i prawie każdy boss jednym ciosem ściągał mi z 80% energii, więc raczej mało blokowałem, głównie uniki i dużo bieganka. Ogarnąć pierwszą fazę, na drugą trzymać przemianę i jokajowe skille, trochę osłabiających amuletów i jakoś pójdzie.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Autor Ja również nie miałem z nim problemu. Podobnie, jak standby zbiłem go za pierwszym razem. Niemniej rada trafna. Jeżeli gracz się na czymś/kimś zatnie, watro zrobić sobie przerwę i na świeżo do problemu podejść. Generalnie w tej części podstawowi bossowie sprawiali mi znacznie mniej problemów niż gry zdobywałem Polecam zakupić dodatki (do obu odsłon zresztą). Tam niektórzy potrafią krwi napsuć i jeżeli chodzi o najcięższe walki w Nioszkach, to znajdziemy je właśnie tam - no, nie licząc kombo Yuki-onna + Oda Nobunaga w pierwszym Nioh. Ów duet był najcięższą przeprawą w podstawce. Tyle dobrze, że opcjonalną, wiec mniej skillowi gracze mogli ją odpuścić.
Opublikowano 9 listopada 20213 l W dniu 8.11.2021 o 12:38, mario10 napisał: A miał ktoś z Was przy przejściu większą liczbę eliksirów przy sobie niż 8? Widziałem filmik gdzie gość miał 9 i mam zagwozdkę jak to podniósł Zerknij na drzewko Ninjutsu, powinien tam być taki skill
Opublikowano 9 listopada 20213 l Autor Dokładnie. Ściśle mówiąc @mario10, to wchodzisz do "odblokuj umiejętności", następnie zakładka "ninja" i w prawym dolnym roku masz umiejętność "uzdrowiciel", którą musisz odblokować jeżeli chcesz zwiększyć limit eliksirów. Wiąże się to z wykonaniem zadania "Droga ninja: adept". Wymagana ilość punktów ninja jest podstawowa i wynosi jeden ptk.
Opublikowano 10 listopada 20213 l Dziękówka a wczoraj tego szukałem, ale tych umiejętności jest tyle, że czasem coś przeoczę. Jednak nie było pauzy i wczoraj Shibata padł Chyba za 4 razem przy czym przy drugim podejściu miał praktycznie pusty pasek energii i był na jeden strzał, ale ja podobnie i okazał się szybszy Teraz mam jakąś misję dodatkową i coś farmię na czerwonych grobach, trafiła się idealna lokacja jest mała, z basenikiem do odnawiania życia i mało tego biega ze mną kobieta z mieczem bo dla niej robię misję dodatkową, a w tej jednej lokacji jest 8 grobów czerwonych więc fajnie się farmi. Trochę kubków ochoko, jakieś pancerze do ofiarowania więc chwilę się pobawiłem
Opublikowano 25 listopada 20213 l No i pięknie ładnie powalczyłem wczoraj z Williamem i został mi ostatni boss do pokonania
Opublikowano 26 listopada 20213 l @mario10 final boss w dwójce można zrobić z kompanem, w przeciwienstwie do jedynki. Powodzenia.
Opublikowano 26 listopada 20213 l Spoiler Fajnie, że dodali taką misję poboczną z Williamem, fajna sprawa. Teraz śmigam sobie z nim Final boss przede mną. Dziś się zorientowałem, że prawie nie zużywałem kamieni dusz w trakcie gry i teraz mam małych koło 45, dużych 80, i jeszcze te kamienne dusze co dają jeszcze więcej armity
Opublikowano 27 listopada 20213 l Dziś padł ostatni boss więc pokuszę się o małe podsumowanie gierki. Jeśli ktoś ma za sobą pierwszą część to i z dwójeczki będzie zadowolony, rozbudowane nieco drzewka umiejętności, magii, ninja do tego dochodzą jeszcze przemiany w yokai więc nieci dołożonych nowości w porównaniu do jedynki. Czuć też od czasu do czasu recykling przeciwników bo nie ma co ukrywać powtarzają się ale generalnie jest lepiej niż w pierwszej części, a i tak jest sporo nowych oponentów. Podobnie jak z lokacjami. W jedynce raz przechodziło się daną lokację z punktu A do B, a później z B do A tutaj bardziej różnorodne są lokacji i ni odczułem znużenia nimi. Bossowie to mocna pozycja gry bardzo różnorodni i fajnie się nimi walczy i nie raz potrafią napsuć krwi. Bardzo dobrze się bawiłem w grze choć wydaje mi się, że jest nieco łatwiejsza niż pierwsza, ale to może wynikać z opanowania mechaniki w pierwszej części. Najtrudniejszy dla mnie boss to ten z dwoma obliczami choć w końcówce gry go zlałem więc pewnie byłem źle przygotowany lub źle podszedłem do walki. Bardzo fajna gierka dla fanów soulslike. Historia nie górnych lotów, ale gra się przyjemnie i duży plus za misje z Williamem. Po zakończeniu gry wskoczyły mi jeszcze jakieś dodatkowe więc jeszcze chwilę się pobawię Spoiler Rozczarował mnie trochę ostatni boss, którego zlałem za drugim lub trzecim podejściem
Opublikowano 27 listopada 20213 l Będziesz podchodził do DLC? Później masz jeszcze totalny endgame, underworld i depth
Opublikowano 28 listopada 20213 l Muszę popatrzeć na ps store ile chcą kasy za dodatki, choć szczerze w kolejce już czeka Borderlands 3 i Metro Exodus więc nie wiem czy wytrwam
Opublikowano 28 listopada 20213 l Pyknąłem dziś kilka misji, ale raczej nie będzie mi się chciało ich powtarzać, bo to te misję, które już przeszedłem tylko wyższy poziom i lepszy loot wypada. Patrzyłem chyba na ps store po 45zł każdy dodatek.