Opublikowano 11 września 20195 l A wszystkie secret spoty odkryłeś? Jest za nie łącznie chyba z +13 punktów.
Opublikowano 11 września 20195 l 44 minuty temu, estel napisał: A wszystkie secret spoty odkryłeś? Jest za nie łącznie chyba z +13 punktów. Hm? Wszystkie miejsca gdzie były "?" na mapie odkryłem... W sumie jeszcze poza archiwum w panoptykonie. Muszę poszperać najwyraźniej.
Opublikowano 11 września 20195 l Nie misku, chodzi o "Hidden Locations". Przyklad: Kojarzysz ta miejscowke obok biura woznego gdzie jakby podloga sie zapadla? To wyglada jak taki zwykly "break room" stolik, krzesla, jakies tv itd. Tam jest wielka dziura w suficie. Mozesz w nią wskoczyć lewitacją i to Cie przeniesie do sekretnej miejscowki. Guide: http://www.powerpyx.com/control-all-hidden-locations-guide/
Opublikowano 11 września 20195 l 19 minut temu, estel napisał: Nie misku, chodzi o "Hidden Locations". Przyklad: Ukryj zawartość Kojarzysz ta miejscowke obok biura woznego gdzie jakby podloga sie zapadla? To wyglada jak taki zwykly "break room" stolik, krzesla, jakies tv itd. Tam jest wielka dziura w suficie. Mozesz w nią wskoczyć lewitacją i to Cie przeniesie do sekretnej miejscowki. Guide: http://www.powerpyx.com/control-all-hidden-locations-guide/ Uuuu... Tego nie wiedziałem. Dzięki za info
Opublikowano 11 września 20195 l Zarówno misji, jak i punktów ulepszeń jest więcej, niż wymagają tego trofea, więc luzik - jedno przejście jak najbardziej wystarczy - wiem, bo wczoraj wbiłem platynkę, mimo zbugowanego side-questa Pykło pewnie coś około 40h, bawiłem się wyśmienicie, mimo technicznych bolączek - dla mnie jeden z najlepszych tytułów tego roku. Zayebisty mix metroidvanii, soulsów, inFamousa, z domieszką PREY (nawiedzone przedmioty domowego użytku) oraz The Evil Within 2 (strasznie mi się kojarzyło z tamtejszym STEMem). Mimo zaledwie jednego budynku, nie można narzekać na monotonię, bo lokacje są odpowiednio różnorodne i fajnie zaprojektowane - początkowo zamknięte drzwi, ukryte pomieszczenia, skróty... Najmocniejszym punktem gierki jest niewątpliwie eksploracja tego budynku i odkrywanie jego zakręconych, fabularnych sekretów, ale na walkę też nie można narzekać - jest szybko, widowiskowo, dynamicznie, czuć moc zarówno giwer, jak i samej Jesse, gdy już otrzymamy pierwsze nadnaturalne zdolności. Fizyka i zniszczalność obiektów to jest nowy poziom, ale to plus efekty cząsteczkowe na podstawowej wersji PS4 potrafi doprowadzić do efektownego slo-mo... Graficznie też nie jest jakoś wybitnie - ot, poprawny wygląd, choć sporo tu "ziarna" i czasem zbyt wyeksponowanego aliasingu. Z wad wymieniłbym również ogromną ilość walających się znajdziek - nienawidziłem tego w Rise of the Tomb Raider, pogardzałem w Wolfenstein The New Colossus, więc i tutaj mi to przeszkadzało. Co chwila potykamy się o jakieś akta, które zawieraja masę fajnych informacji, smaczków, mrugnięcia okiem do fanów innych gier Remedy, czy ogólnie opisów znacząco wzbogacających fabułę, ale strasznie wybija to z rytmu, stąd nie jestem fanem takiego sposobu prowadzenia narracji. Enyłej... Dawno nie grałem w coś tak... gierkowego - baba w roli głównej, responsywne sterowanie, zakręcona fabuła, mało oglądania , dużo grania i ten ogólny feeling nieoszlifowanego diamentu przypominały mi NieR Automatę, co tylko dodatnio wpływa na moją ocenę - 7,5/10 (posiadacze KOXa mogą dorzucić jedno oczko, bo u nich podobno trzyma stałe 30fpsów).
Opublikowano 13 września 20195 l Niestety pierwsze wyniki finansowe z USA i UK wskazują, że gra okazała dużym niewypałem i sprzedaje się tragicznie. Mam nadzieje że z Remedy wyjdzie z tego cało i będzie z nimi dobrze. Edytowane 13 września 20195 l przez ASX
Opublikowano 13 września 20195 l Zwłaszcza, że gierka jest dobra. Mam nadzieję, że będzie się sprzedawać jeszcze przez jakiś czas.
Opublikowano 13 września 20195 l Ja mam czyste sumienie, gierka kupiona na premierę, wymaksowana i pochwalona na forumku. Edytowane 13 września 20195 l przez Wredny
Opublikowano 13 września 20195 l Ja miałem dwa kody do karty za to też dostali hajs, co prawda trochę mniej no ale :p
Opublikowano 13 września 20195 l 3 godziny temu, ASX napisał: Niestety pierwsze wyniki finansowe z USA i UK wskazują, że gra okazała dużym niewypałem i sprzedaje się tragicznie. Mam nadzieje że z Remedy wyjdzie z tego cało i będzie z nimi dobrze. Byle wydali te dwa rozszerzenia, a później niech Sony ich już kupi. Wreszcie ich gry będą właściwie rozreklamowane.
Opublikowano 13 września 20195 l 20 minut temu, McDrive napisał: Wreszcie ich gry będą właściwie rozreklamowane. Quantum Break miał słabą promocję?
Opublikowano 13 września 20195 l 5 godzin temu, wrog napisał: Quantum Break miał słabą promocję? Nie wiem
Opublikowano 13 września 20195 l 12 godzin temu, ASX napisał: Niestety pierwsze wyniki finansowe z USA i UK wskazują, że gra okazała dużym niewypałem i sprzedaje się tragicznie. Nie dziwota, skoro wygląda tak nudno (mam na myśli okropny design lokacji) i ma brzydką bohaterkę. Generyczny tytuł też na pewno nie pomógł. Poniekąd fajnie się gra, bo mechanika mocy i fizyka sprawia radość, ale całość widzę jako utraconą szansę. Można było zaszaleć z projektami poziomów tego surrealistycznego budynku, a tu mamy typowe korporacyjne biura. Kto chce w tym spędzać swój wolny czas? Zmęczyłem już kilka godzin i chciałem ją opchnąć, ale dowiedziałem się, że jestem tuż przy lewitacji, więc ogram już do końca, bo na tę moc czekałem.
Opublikowano 13 września 20195 l To jest właśnie Remedy. Już dawno to u nich zauważyłem. Doprawdy nie rozumiem ich fiksacji w dawaniu poziomów w biurowcach, magazynach i szarych kamienicach. Szczególnie w Control mogli chociaż raz zaszaleć.
Opublikowano 13 września 20195 l 12 godzin temu, ASX napisał: Niestety pierwsze wyniki finansowe z USA i UK wskazują, że gra okazała dużym niewypałem i sprzedaje się tragicznie Bo ja zamiast tego kupiłem GreedFall... Spoiler C h u j, reszta oszczędności leci na Spoiler Truck Driver i Spoiler Odiebta siem, ok?
Opublikowano 13 września 20195 l Ludzie jak usłyszeli o tym tragicznym framerejcie to sobie darowali.
Opublikowano 13 września 20195 l @MAJOCHEY_PL Czy Ty mógłbyś nie uprawiać forumingu po pijaku, yebany alkoholiku? A odnośnie settingu to jakoś nie mam nic przeciwko - może faktycznie wydaje się monotonny i szaro-bury, ale nie jest tak źle, jak się wydaje. Lokacje są fajnie zaprojektowane, dużo ukrytych pomieszczeń, skróty, a także dość niespodziewane, jak na taki "biurowiec" miejsca. Bohaterka "brzydka"? A to rozumiem, że jest jakiś jeden kanon piękności, do którego twórcy muszą dążyć? Nie jest to Lara, czy inna Chloe, ale chyba właśnie o to chodzi - dzięki temu jest taka zwyczajna i naturalna, a nie jakaś botox-silikon-super-hero.
Opublikowano 13 września 20195 l Brakło mi serduszek, ale jutro Ci wrzucę jedno pisdeczko za celne uwagi <3 Ale w Truck Drivera pykniemy multi, co? Spoiler Edytowane 13 września 20195 l przez MAJOCHEY_PL
Opublikowano 14 września 20195 l Platyna wpadła, ale przez problem z jednym materiałem, który wypadał tylko z kierowników z zadań pobocznych nie mogę ulepszyć wszystkich broni. Meh... Zrobię drugie przejście.
Opublikowano 14 września 20195 l framerate na Xboss S momentami tragedia ale gejmplej jest świetny, fabuła wykręcona, cinematici jak jakiś Lynch, cioram dalej.
Opublikowano 14 września 20195 l Hehehe. Control, to Mroczna Wieża w ich uniwersum Niech ktoś, kto grał w AW mi wytłumaczy czy jego żona w tamtej grze była uznawana za prawdziwą czy zmyśloną?
Opublikowano 15 września 20195 l Patch aktualnie jest tylko na PS4, ale znacznie poprawia stabilność. Na Pro dalej zdarzają się spadki, ale nie są one tak częste i tak duże jak wcześniej, a na podstawowej PS4 płynność jest zdecydowanie lepsza i spadki są, ale również nie tak częstsze jak wcześniej. Czekam na patcha na XO i jak poprawią te spadki, że płynnością zbliży się do podstawowego PS4 to biere i gram. Edytowane 15 września 20195 l przez suteq
Opublikowano 15 września 20195 l Ja robię drugie przejście żeby sprawdzić czy błędy ze zbieraniem zasobów faktycznie są poprawione, a później czekam na dodatki
Opublikowano 15 września 20195 l W dniu 13.09.2019 o 08:22, ASX napisał: Niestety pierwsze wyniki finansowe z USA i UK wskazują, że gra okazała dużym niewypałem i sprzedaje się tragicznie. Mam nadzieje że z Remedy wyjdzie z tego cało i będzie z nimi dobrze. Remedy wzięło kasę od Epic Store, tym samym odcięło się od bardzo dużej ilości graczy ze steama. Wiedzieli co robią.
Opublikowano 16 września 20195 l Gra warta zagrania szczególnie jak zrobią porządek z frameratem. A dla fanów Alana i innych gier remedy pozycja obowiązkowa Edytowane 16 września 20195 l przez blantman