Skocz do zawartości

Control

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się naczytałem że ta gra nie wyrabia na bazowych wersjach konsol i to chyba jeden z niewielu przypadków gdzie poczekałem i ogram dopiero na nowej generacji, tylko jeszcze niech wleci apgrejd. No ale były też i opinie że jakoś tam grać się da. 

Opublikowano

Wczoraj zaczalem dzisiaj skonczylem, swietna gierka. Czekalem az bedzie na promocji i jakos mnie specjalnie nigdy ta gra nie grzala. Jak juz wspominalem graficznie momentami wyglada slabo, zwlaszcza sylwetki postaci, doslownie widac piksele w niektorych ujeciach, czasami w ogole klatkuje zwlaszcza przy uzywaniu mapy czy pauzy ale to raczej nie przeszkadza. 

Ciekawa fabula chociaz w sumie nie wiadomo o co chodzi, nie wiem czy sie wyjasni cos jak przeczytam znajdzki albo zrobie jakies poboczne, pewnie bede musial w necie poczytac. Podobno sama gra ma nawiazania do Alana Wake, probelm w tym ze grajac w AW na premiere nie pamietam z tamtej fabuly niczego i nie jestem w stanie tego wychwycic. Walka i eksplorowanie budynku dosyc dobrze wyszly, zestaw mocy specjalnych to taki standardowy zestaw mocy dla losowej gry w tych klimatach. Jakos przypominalo mi to Prey, nie wiem czemu. 

Wbije chyba platyne bo przyjemne moga byc te misje poboczne, chociaz chetniej bym to zrobil na PS5 jak bedzie opcja przenoszenia savow.

Opublikowano

W notatkach było dużo nawiązań do AW. Mam wrażenie, że z grą Ci tak szybko poszło bo ominąłeś filmy, czytanie notatek czy questy poboczne. Jak wcześniej grałem to przejście całości zajęło mi więcej czasu ale starałem się robić wszystkie misje poboczne, poznawać fabułę i świat gry. Grałem na PS4 Slim i czasami zdarzały się spadki animacji jednak było to do przeżycia. Nie wiem czy na xboxie one s nie wygląda to jednak gorzej ze względu na słabszą moc konsoli względem ps4.

Opublikowano

@drozdu7

Ja grałem na One S i ogólnie to gra często gubiła klatki, a przy większych zadymach zdarzały się permanentne freezy na kilka sekund, więc jeśli jesteś wyczulony na takie rzeczy to lepiej zaczekać z graniem do nextgenowej wersji i od razu dostaniesz tez dlc w pakiecie. Ja pomimo tych problemów bawiłem się przednio, bo do przodu pchała mnie zakręcona fabuła i zabawy z fizyka, które tu są naprawdę dobrze zrobione. No ale jestem fanem gier Remedy od czasu pierwszego Maxa Payne’a i potrafię im dużo wybaczyć 

Opublikowano

Ja już bym wjechał w dodatki bo kupiłem Ultimate (mimo, że posiadam pudełko - tak się dawać golić :facepalm: ) ale czekam na tego patcha bo licze, że dodadzą tryb z 60 fps obok trybu z RT. A gierka jest wyśmienita i po słabszym Quantum Break, cudownie patrzeć jak Remedy wraca do formy. 

Opublikowano

Control w game passie i 37 za season pass? To juz lepiej dorzucic 5 dych za 30 klatek na nowy rok. Mogliby gnoje zrobic ultimate edition upgrade. 

Opublikowano
29 minut temu, Nyu napisał:

Control w game passie i 37 za season pass? To juz lepiej dorzucic 5 dych za 30 klatek na nowy rok.

Z tym że ja już grę przeszedłem i nawet splatynowałem na PS4, więc do tej wersji dokupiłem dodatki.

Opublikowano
2 godziny temu, Nyu napisał:

Control w game passie i 37 za season pass? To juz lepiej dorzucic 5 dych za 30 klatek na nowy rok. Mogliby gnoje zrobic ultimate edition upgrade. 

Ja też ograłem na PS4 ale chyba już na nextgenach będzie trzymać stałe 30 klatek. Aż zainstaluję z ciekawości na XSX.

Opublikowano

Przecież ten Control to i na pastgenach chodził jak sraka, więc nie bardzo można liczyć na te 60 klatek. Chyba, że będą cuda na kiju to jakoś wykombinują.

Gość suteq
Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

30? to ja liczę na tryb z 60 po update xD mam nadzieję że będzie. 

oj żebyś sie nie zdziwił

Opublikowano

Remedy nigdy nie byli mistrzami optymalizacji niestety.
Kurde, chciałbym żeby MS ich zmusił do odrestaurowania Alana Wake, albo chociaż do błogosławienia jakiejś innej ekipie, która by się tego podjęła - strasznie szkoda, że taki hicior na XSX wygląda gorzej niż te porty z PS2 na PS4.

Opublikowano

Pytanie tylko, czy ktokolwiek (oprócz graczy rzecz jasna) jest tym zainteresowany - chyba nie, bo byśmy coś na ten temat już usyszeli.
Choć niby jest nadzieja, skoro takie Halo dostało niedawno patch 4K120fps.

• Plusik 1
Opublikowano

Ultimate zadziała Ci po 2021 roku, to tylko daje upgrade graficzny, no i dodatki. Jak Ci się chce czekać to kupuj, póki na promocji. Ja tam gram bez tego ultimate, nawet spoko wygląda gra bez tego.