Gość lpcl Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 33 minuty temu, 20inchDT napisał: To ta gra nie jest liniowa jak Quantum break? Zrobili z tego metroidvanie? Ja wiem czy metroinvadia, tam masz trochę tych mocy ale misji dodatkowych nie ma jakoś dużo, może z 5 misji gdzie trzeba się cofnąć. Ogólnie to trochę taki labirynt jest gdzie latasz po piętrach i odblokowujesz nowe rejony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 39 minut temu, lpcl napisał: Później jest lepiej bo zapamiętasz mniej więcej gdzie co jest ale ja i tak używałem szybkiej podróży. Za każdym jebanym razem gubiłem się w tych korytarzach gdzie jest biuro Archiego. Reszta bez problemu, tam zawsze była mordęga. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 42 minuty temu, 20inchDT napisał: To ta gra nie jest liniowa jak Quantum break? Zrobili z tego metroidvanie? Nie jest liniowa, metroidvanią bym tego nie nazwał bo generalnie zazwyczaj nie potrzebujesz mocy aby się gdzieś dostać ale są momenty gdzie nowe moce odblokują skrót. Trochę to Soulsy przypomina, lokacje to lekkie labirynty i masz centralny punkt, który jest jakby bonfire'em w którym możesz użyć wypadajace z przeciwników upgrade'y do broni i odnowić sobie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 To trochę michałek opadł. Strzelanki wolę liniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Ale możesz bez problemu robić tylko główną historię i olać resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 15 godzin temu, Basior napisał: Pograłem trochę na PS5 i XSX. Jedna rzecz 60fps >> ray tracing. #TEAMPC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 11 godzin temu, Figuś napisał: Chciałbym bardzo poznać tego co projektował mapę dzięki której nie masz pojęcia gdzie dokładnie jesteś jak i tego co to zatwierdził. przestałem jej używać i nawiguję po znakach informacyjnych w grze, jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Gierki Remedy uwielbiam, Sam Lake to jeden z moich ulubionych writerów w branży, ale jakoś tak jakbym miał wymienić top gierek z danego okresu, to o Maxach i Alanie mi się zapomina. Ogrywam teraz Control no i już wiem, że o tym tytule to już nie zapomnę Siadło mi tutaj wszystko, wręcz jakby gierka była tworzona pode mnie. Cały design, gameplay loop, atmosfera senno-lynchowsko-paranormalno-spiskowa z fabułą codokurwy.jpg, znajdźki, nawet takie nieistotne szczegóły jak piękne i estetyczne napisy na pół ekranu po wejściu do nowej lokacji oraz wszelkie logi ukazane jako biurowy surowy wydruk. No ok, ta mapa to jest trochę zjebana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 1 godzinę temu, eskopado napisał: Gierki Remedy uwielbiam, Sam Lake to jeden z moich ulubionych writerów w branży, ale jakoś tak jakbym miał wymienić top gierek z danego okresu, to o Maxach i Alanie mi się zapomina. Ogrywam teraz Control no i już wiem, że o tym tytule to już nie zapomnę Siadło mi tutaj wszystko, wręcz jakby gierka była tworzona pode mnie. Cały design, gameplay loop, atmosfera senno-lynchowsko-paranormalno-spiskowa z fabułą codokurwy.jpg, znajdźki, nawet takie nieistotne szczegóły jak piękne i estetyczne napisy na pół ekranu po wejściu do nowej lokacji oraz wszelkie logi ukazane jako biurowy surowy wydruk. No ok, ta mapa to jest trochę zjebana. Alan, quantum i control w tym samym uniwersum i wygląda to jak taki wycinek całości tylko martwi mnie to, że nigdy tego master planu nie poznamy, tj. dostaniemy znowu jakieś inne gry nawiązujące i jak w serialu to będzie się tak toczyło bez jakiegoś finału i poznania całej tej intrygi, a autorzy sami się w końcu pogubią i nie będą wiedzieli o co w tym chodzi i jak to domknąć żeby miało ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 3 godziny temu, eskopado napisał: napisy na pół ekranu po wejściu do nowej lokacji szkoda że się tego nie da wyłączyć bo denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Godzinę temu, messer88 napisał: szkoda że się tego nie da wyłączyć bo denerwuje W połączeniu z tym dźwiękiem ma to wywoływać jakieś wrażenie/przerażenie/zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Mapa może nie jest super pomocna, ale jest dużo znaków w biurze, po których spokojnie można dojść do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Control na next genie jest wszystkim, czym Cyberpunk 2077 chciał być gdziekolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Bardzo spoko jest ta gierka i cieszę się że poczekałem żeby zagrać w 60fps, nie wyobrażam sobie czasami jak jest rozwałka co się musi dziać na ps4 fat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Ja zacząłem wczoraj i też bardzo mi się podoba. Przyjemny gameplay z zaawansowaną rozwałką, a to dopiero początek, później z innymi umiejętnościami to musi być jeszcze lepiej. Szkoda tylko, że nie ma trybu 60kl+RT. I tak jak niektórzy tu wspominali mapa jest mocno nieczytelna. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Warto z samego początku właśnie robić jak najwięcej pobocznych żeby wpadały skillpointy. Ja na start zrobiłem rzucanie na full i jest bajka jaki damage robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Ja też trochę pograłem i jest jeszcze coś na plus dla mnie - idealny poziom trudności. Trochę ginę, ale nie za często. Nie ma też bezmyślnego parcia do przodu. Chociaż chwilowo zacząłem się na pobocznej misji Spoiler Zbieranie pleśni. Jakoś to nawalanie z daleka syfem przez wroga za często mnie rozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Mapa jest nieczytelna, ale czytelne są tablice informujące, gdzie iść. Polecam wpierw na nich polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Tak z tablicami się fajnie gra, mapa tylko do szybkiej podróży się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 No mapką nie ma co się zbytnio właśnie sugerować. Chociaż dla mnie czytelna. Tablicami się kierować i nie ma opcji się pogubić. Giera drugi raz ogrywana i sztosik. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Podstawka skończona ostatnie 2 misje są nieźle zakręcone co się tam dzieje xd, myślałem też że dłuższa jest gierka. Teraz czas na dlc. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 169 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 9 godzin temu, messer88 napisał: Bardzo spoko jest ta gierka i cieszę się że poczekałem żeby zagrać w 60fps, nie wyobrażam sobie czasami jak jest rozwałka co się musi dziać na ps4 fat. Nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Grałem chwilę z ps now na prosiaku i kompletnie mi nie siadło.Może za krótko grałem a może to po prostu nie dla mnie takie strzelanki.Z braku laku może kiedyś na ps5 dam drugą szansę bo za wiele gierek upgrejdu nue dostało.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 A znalazles jakieś moce? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi