Opublikowano 8 lutego 20214 l Jak dla mnie póki co zmarnowany potencjał. Fabuła, postacie i cutscenki wzbudzają już u mnie zerowe zainteresowanie i oglądam licząc że może ktoś rozjaśni o co tu kaman. A propo rozjaśniania- niektóre pokoje są tak ciemne, że mogę wyłączyć TV. Mapa jest nieczytelna i bardziej pomagają znaki na ścianach. Strzelanie na dualsense spoko, wizualnie też daje radę. Gra wygląda mi jednak na projekt początkującego studia, który dostał hajs na wizualne fajerwerki i zabrakło go na resztę. Z drugiej strony może ja jestem za głupi na tą grę. Alana uwielbiam (i ta gra w odświeżonej wersji na tej technologii byłaby spoko), zaś Quantum Break średnio mi się podobał. Edytowane 8 lutego 20214 l przez PiotrekP
Opublikowano 8 lutego 20214 l Fajne nowe IP, szacun za brak znaczków na ekranie, plus za niektore psychodeliczne patenty. Fabuła pewnie jest fajna, ale zbyt przymula abym czytal te dialogi. Wazne ze strzela sie fajnie. I rzuca.
Opublikowano 9 lutego 20214 l Co za giera! Bardzo mi się podoba setting i fajna narracja z aurą tajemniczości. Jesse gada do siebie, ma różne ciekawe rozkminy, no klimacik bardzo mi podpasował. Notatki firmy ukazujące jej hipokryzję oraz absurdalne zasady jakimi się kieruje przypominają mi nieco jedno z moich poprzednich miejsc pracy. Ot takie skurwiałe korpo, z modelem biznesowym którego filozofię, podobieństwa widzę w wielu notatkach i dokumentach znalezionych w grze. Gra jest na tyle dobra i tak mi siadła w głowie że już dwa razy mi się śniła! Do tej pory zdarzyło się to tylko kilku tytułom, w które bardzo się angażowałem gameplayowo. Strzelanie i ciskanie obiektami jest mega przyjemne, ginę dość regularnie bo czasami zapominam że tu nie należy stać w miejscu i zbierać hity ale mi to nie przeszkadza. Jeśli padam to chociaż wiem że na skutek swoich błędów a nie chamskiej/pojebanej mechaniki gry, która w kilku innych tytułach mnie odrzucała. Kawał dobrego kodu! Oby tak dalej Remedy, ekipa ma u mnie duży kredyt zaufania i ciekaw jestem co wymyślą w przyszłości
Opublikowano 9 lutego 20214 l Gra wczoraj ukończona, znaczy główny wątek. Teraz dodatki i poboczne. Grałem już kiedyś na XoX, ale nie ukończyłem. Także magia PS5 i 60fps trwa w najlepsze. Nie wspominając o tym, że gra jest mega i klimat miażdży.
Opublikowano 9 lutego 20214 l 5 godzin temu, messer88 napisał: Misja z kamerą z dlc Foundation Dobre ćpanie tam mają XD
Opublikowano 9 lutego 20214 l Kurde jak w to się dobrze gra. Te poboczne mają nawet ciekawych i wymagających bossów. W miarę ciekawa fabuła chociaż na razie jakoś skomplikowaniem i twistami nie rzucą o ziemię. I niechcący wszedłem w misje dlc (a do końca podstawki jeszcze trochę) i aż mam ochotę AW jeszcze raz odpalić. Kiedys próbowałem i się odbiłem, ale może...
Opublikowano 10 lutego 20214 l W dniu 8.02.2021 o 22:57, Figaro napisał: Fajne nowe IP, szacun za brak znaczków na ekranie, plus za niektore psychodeliczne patenty. Fabuła pewnie jest fajna, ale zbyt przymula abym czytal te dialogi. Wazne ze strzela sie fajnie. I rzuca. Polecam Call of Duty, tam wogole nie trzeba martwić się martwić glupotami typu czytanie. Edytowane 10 lutego 20214 l przez GSPdibbler
Opublikowano 10 lutego 20214 l W sumie to notatek jest sporo, ja sobie czytam te które mnie interesują - np wszystkie dotyczące OOP/altered items.
Opublikowano 10 lutego 20214 l Jak dla mnie te notatki to +50 do klimatu. Nie rozumiem jak można grać w ta grę jak w strzelanke, jak tu klimacik można ciąć nożem.
Opublikowano 11 lutego 20214 l Dobra skończyłem. Sporo pobocznych też. Dodatków nie chce mi się na razie robić. Platyny też. No i końcówka mnie rozczarowała. Spoiler Plot twistu nie ma. Fabuła też nie była ogólnie skomplikowana. Za mało wyjaśnień, ale w sumie też nie czuję potrzeby wyjaśniania. Tak jest i tyle - jest sobie zarząd, byty astralne i tyle. Taka konwencja. Dylan warzywko - no ok, furteczka. Za to klimat. Idelany klimat i dizajn do historii. Bardzo mi podszedł, ale to kwestia gustu. Strzelanko i zdolności spoko, ale za dużo recyklingu na koniec. Dosyć fajni bossowie. Notatki ok, ale trochę miałem przesyt. I te wycinanko-bajki z dziećmi- wiem, miało być creepy, ale dla mnie było zenujace. I to co wszyscy - mapa. Edytowane 11 lutego 20214 l przez Basior .
Opublikowano 12 lutego 20214 l może tylko żeby zorientować się w ogólnym rozkładzie i kierunku w którym musisz isć No miło się gra ogólnie i doceniam pomysłowość. Alan wake mnie znudził dziwną mechaniką, a w quantum break nie grałem. A ogólnie prychłem mocno z Dozorcy. Ma fińskie imię, oczywiście totalnie źle wymawiane przez amerykanów (h w Ahti nie jest nieme), mówi z fińskim akcentem ciężkim jak kowadło i klnie jak szewc. Bo Sam Lake uparł się ze chce fińskiego aktora i już:) Na pewno dodaje to dziwności postaci. A i jeszcze dodam dla ciekawostki, bo nie jest to powszecha wiedza, Sam Lake to naprawdę Sami Järvi, fin z krwi i kości.
Opublikowano 12 lutego 20214 l 35 minut temu, qraq_pk napisał: A i jeszcze dodam dla ciekawostki, bo nie jest to powszecha wiedza, Sam Lake to naprawdę Sami Järvi, fin z krwi i kości. No kto by pomyślał, że w fińskim studio pracują Finowie. A dozorca to jeszcze okaże się mastermindem w tej całej układance remedy.
Opublikowano 12 lutego 20214 l Z takich "Sam Lake Cinematic Universe" motywów to Spoiler w laboratorium możemy poczytać o badaniu odczuć towarzyszących przesłuchaniu piosenki Poets of the Fall, sami też możemy ją odsłuchać. Zespolik to Finowie oczywiście i chyba są dobrymi ziomkami Sama, "Late Goodbye" z Maxa Payne'a 2 jest właśnie ich i chyba też do Alana napisali jakieś utwory. Btw, na XSX gierka niestety potrzebuje jeszcze szlifu, niby na pierwszy rzut oka chodzi elegancko, ale w momencie wejścia/wyjścia z menu (pauzy lub gierkowego) z jakiegoś powodu się krztusi przez 1-2 sekundy, nie wygląda to na zwykłe zgubienie pojedynczej klatki tylko jakby nagle z jakiegoś powodu potrzebowała 1000% więcej mocy. Raz mnie po prostu wypierdoliło do dasha bo w podczas walki wchodziłem kilka razy do menu i gierka się zwyczajnie poddała. 2x wypierdoliło mnie też podczas ładowania ekspedycji z jukeboxa - tutaj aż się przeraziłem bo przycisk na konsoli zaczął dziwnie migać jakby konsola się resetowała trzy razy. Gram z włączonym rt. Edytowane 12 lutego 20214 l przez Gość
Opublikowano 12 lutego 20214 l Miga tak zawsze. Mnie w podstawce wyrzuciło z kilka razy, co ciekawe w obu dlc ten problem nie wystąpił. Tryb 60fps tak więc to chyba nie ma znaczenia.
Opublikowano 13 lutego 20214 l Udało się komuś przenieść sejwy z podstawki do Ultimate Edition na XSX?