balon 5 379 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 14 godzin temu, _Red_ napisał: Było o olewaniu czasówek, a szafe grająca warto robić? Zużyłem żetona na próbę i trafiłem na generyczny killroom, meh. Przelece wpierw główną oś fabularną (mam lewitację, osłonę, parę upgrejdow do rzucania stuffem, upgrejd broni i w miarę przecinam wrogów). Jak uwielbiam Contol tak czasówkę i żeton zrobiłem po jednym i odpuściłem. Przynajmniej zobaczyłem jak mogliby popsuć tę grę, jakby oparli się tylko na takich aktywnościach. Generyczne i powtarzalne tematy zabijają fajność gierek. 1 Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 16 godzin temu, _Red_ napisał: Było o olewaniu czasówek, a szafe grająca warto robić? Zużyłem żetona na próbę i trafiłem na generyczny killroom, meh. Przelece wpierw główną oś fabularną (mam lewitację, osłonę, parę upgrejdow do rzucania stuffem, upgrejd broni i w miarę przecinam wrogów). Meh, nic ciekawego, walka i jeszcze raz walka i odblokowanie nowych kill roomów. Też olałem wszystkie czasówki, najsłabszy punkt gierki. Warto dodać, że dodatek AWE umożliwia replay Labiryntu popielniczki (przez maszyny arcade'owe po wykonaniu jednej z misji). 1 1 Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Źle do tego podchodzicie. To jest dodatkowa zawartość, którą można wykonywać pobocznie oraz po skończeniu gry czyli tzw. endgame. Bardzo dobrze, że coś takiego jest w grze, bo po tym jak zrobisz wszystko można sobie fajnie mordować dopakowanych przeciwników i nie trzeba się ograniczać do odwiedzania podstawowych mejscówek ze zwykłymi leszczami. Gdyby gra wymuszała kończenie tego to wtedy tak, można, a nawet trzeba narzekać. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 32 minuty temu, Square napisał: Źle do tego podchodzicie. To jest dodatkowa zawartość, którą można wykonywać pobocznie oraz po skończeniu gry czyli tzw. endgame. Bardzo dobrze, że coś takiego jest w grze, bo po tym jak zrobisz wszystko można sobie fajnie mordować dopakowanych przeciwników i nie trzeba się ograniczać do odwiedzania podstawowych mejscówek ze zwykłymi leszczami. Gdyby gra wymuszała kończenie tego to wtedy tak, można, a nawet trzeba narzekać. Nie no jasne, ale gierka bombarduje co chwila "COŚ SIĘ DZIEJE SZYBKO IDŹ PĘDŹ" w taki sposób, że nie wiadomo czy to coś ważnego czy nie. A okazuje się, że to popierdółki opcjonalne. 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Otóż to, nasz łysy cel życiowy jest tuż za ściana, a tu jeb: "alarm Syku, masz 20 minut" i sru, wracamy żeby wygrać zwykłego moda do broni, który pójdzie na przemiał xd Zacząłem olewać, ale współczuję osobom z OCD. Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Ja miałem ustawiony dynamiczny HUD i tych powiadomień o 20 minutach nie widziałem na głównym ekranie, jedynie w zakładce z misjami z tego co pamiętam. Cytuj
Paolo1986 803 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Ja zacząłem olewać te czasówki, jak wbiłem 5 wymaganych na pucharki. Dobrze, że nie trzeba ich robić 25, tak jak te wyzwania polegające na ubiciu "x" przeciwników w sektorze "y" przy użyciu broni "z". Te akurat są bardzo fajne, bo robimy je "przy okazji", tylko trzeba pamiętać, aby nagrody odbierać Dopiero wtedy są zaliczane, jak zauważyłem. Cytuj
Paolo1986 803 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Skończyłem dodatek AWE i muszę przyznać, że dawno się tak nie napociłem, aby ubić końcowego bossa. Spoiler Nie byłby z nim taki problem, jakby co chwila nie wyłączał światła, przez co nie dość, że sam nietykalny, regeneruje swój pasek zdrowia, to jeszcze po ciemku tracimy energię. Ale w końcu padł Cytuj
Figuś 21 266 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Obrót z tarczą i nie ma co z niego zbierać Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Jak dla mnie to chyba najcięższa walka w grze, ale może właśnie nie wykorzystałem jakiegoś triku. 1 Cytuj
Figuś 21 266 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Spoiler Też się z nim męczyłem kilka razy i jak obrót był raczej beznadziejny w większości tak tutaj sprawdził sie idealnie 1 1 Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 A na jakim poziomie trudności grałeś? Ja chyba musiałem kilka razy zapalać światło na hardzie, ale nie pamiętam jakiej broni używałem. Cytuj
Figuś 21 266 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Tam był poziom trudności do ustawienia XD? Nie było tak że był domyślny i ten dla tych co fabułę chcą poznać i nie chcą ginąć? Cytuj
Paolo de Vesir 9 237 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Też sobie nie przypominam. Kwadrat, a nie popierdzieliło ci.sie z jakąś inną gierką? Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Z tego co pamiętam nie było poziomów trudności. I chyba też nic nie dodali w późniejszych update'ach. Cytuj
Paolo1986 803 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 No patrząc na ten filmik @Figuśto rzeczywiście walka była krótka. Ja akurat trybu obrót używałem tylko na początku, wydawał mi się mocno nieefektywny. Tutaj używałem głównie naładowania i wystrzelenia, co chyba nie było dobrym pomysłem Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Kurde teraz to już nie jestem pewien. Paolo sprawdź jak masz jeszcze grę zainstalowaną. Ok z tego co czytam to nie ma. Ogólnie musiałem tę walkę kilka razy powtarzać, bo nie stał on w miejscu jak u Figusia. Obok Tomassiego z podstawki była to najtrudniejsza walka w grze, ale tam to głównie przez mobków. Cytuj
Figuś 21 266 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 No właśnie, tym prostym trikiem ten boss staje się jednym z prostszych. Wcześniej kilka razy padłem na nim w drugiej fazie właśnie. Obrót jest w stanie mu zrobić stuna tak że światło nie gasi i jak jesteś na wysokości to zajmuje się jedynie pachołem którego wzywasz do pomocy. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Gram w to na obecną chwilę i póki co dupy nie urywa, trochę nudna jest walka, nie ma ustawień poziomu trudności. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Przeszedłem podstawkę i byłem zadowolony. Nie za długa, ciekawa historia w bardzo intrygującym klimacie, znośna mechanika strzelania i eksploracji. Potem przeszedłem DLC z "Alanem" w tle - A.W.E. bo tak sugerowały internety, jeśli chodzi o kolejność. Mój boże, jakie to było gówno. Ta cała mechanika włączania światła przy bossie była mocno chybiona i wkurwiająca ponad miarę. Nie pomógł recykling pomieszczeń i brak urozmaicenia. Zacząłem Foundation, mam nadzieję że będzie lepiej. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 4 grudnia 2022 Opublikowano 4 grudnia 2022 W dniu 3.12.2022 o 00:41, Shankor napisał: Przeszedłem podstawkę i byłem zadowolony. Nie za długa, ciekawa historia w bardzo intrygującym klimacie, znośna mechanika strzelania i eksploracji. Potem przeszedłem DLC z "Alanem" w tle - A.W.E. bo tak sugerowały internety, jeśli chodzi o kolejność. Mój boże, jakie to było gówno. Ta cała mechanika włączania światła przy bossie była mocno chybiona i wkurwiająca ponad miarę. Nie pomógł recykling pomieszczeń i brak urozmaicenia. Zacząłem Foundation, mam nadzieję że będzie lepiej. Nie wiem co to za internety sugerowały aby najpierw grać w drugi dodatek zamiast w pierwszej kolejności w ten, który pokazał się pierwszy. W każdym razie chyba nie miało to wpływu na nic, a same dodatki faktycznie nie są tak dobre jak podstawka. Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 6 grudnia 2022 Opublikowano 6 grudnia 2022 DLC średnie względem podstawki, chociaż AWE kusi najbardziej oczywistymi referencjami do AW. Wszystko w formie reprodukcji i tej nieszczęsnej walki ze swiatłem, niż z samym bossem. Fundament to po prostu więcej czasu spędzonego w płaszczyźnie astralnej, nowe skille Jessie i Ukryty. Ogólnie szkoda, bo Control podejmuje w treści notek mnóstwo tematyki dotyczącej innych miejsc, odwiedzamy również pewien hotel i to właśnie w tym widziałem potencjał na więcej Control w Control. Rodzinna miejscowość Jessie i jej brata to złoty surowiec na mocny, fabularny dodatek. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 10 grudnia 2022 Opublikowano 10 grudnia 2022 Wczoraj skończyłem Foundation, jedna misja poboczna mi się zbugowała, ogólnie raczej nic ciekawego. Zostało mi kilka side-questów zarówno z podstawki jak i dodatków, ale nie będę ich robił - gra mi się już przejadła. Czas żebym dokończył Death Stranding, bo rozi się ze mnie śmieje. Cytuj
Shen 9 713 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Troche pograłem. Klimat ekstra, Fringe pierwsze co przychodzi na myśl. Mapa beznadziejna, zacząłem patrzeć na znaki na ścianach, bo wiecej z nich pozytku. Cytuj
giger_andrus 3 157 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 A u mnie wdarła się nuda pod koniec podstawki. Później raz podszedłem do dodatków żeby po chwili znowu porzucić. No nie kręci mnie ta gra. Klimat jest super i fizyka także, dokumentów od cholery i mimo, że lubię czytać w grach to tutaj mnie to przytłoczyło. Ale najgorsze jest bieganie wciąż po tych samych korytarzach napotykając wciąż tych samych wrogów. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi