Bzduras 12 520 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Właśnie miałem napisać posta po skończeniu gierki wczoraj, ale w zasadzie wszystko co chciałem w nim zawrzeć jest u ASX na górze. Jedna z bardziej intrygujących pozycji, klimatem sięgająca gdzieś pomiędzy Twin Peaks a książki Stephena Kinga, z baaardzo "gamingową" otoczką i świetnym movementem (lewitacja ) i typowymi zagrywkami Remedy (Ashtray Maze ). Ogrywane na PC, więc RTX on i 60 klatek tylko dopełniły obrazu. Poczekam na pierwsze recenzje AWE, jeśli będzie chociaż w połowie tak dobre, jak to sobie wyobrażam to biorę od razu. 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Kiedy pierwsze DLC traci czasową ekskluzywność? Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 2 godziny temu, Bzduras napisał: Właśnie miałem napisać posta po skończeniu gierki wczoraj, ale w zasadzie wszystko co chciałem w nim zawrzeć jest u ASX na górze. Jedna z bardziej intrygujących pozycji, klimatem sięgająca gdzieś pomiędzy Twin Peaks a książki Stephena Kinga, z baaardzo "gamingową" otoczką i świetnym movementem (lewitacja ) i typowymi zagrywkami Remedy (Ashtray Maze ). Ogrywane na PC, więc RTX on i 60 klatek tylko dopełniły obrazu. Poczekam na pierwsze recenzje AWE, jeśli będzie chociaż w połowie tak dobre, jak to sobie wyobrażam to biorę od razu. No ja liczę ze ogarną te 60 ramek na nowej generacji bo bardzo bym chciał zagrac Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Nie ogarną. Będzie 30fps z RT i tyle. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Na PC mają DLSS, dzięki temu klatki idą wesoło w górę nawet z pełnym ray tracingiem. Pytanie, czy nowe konsole zaoferują podobną formę rekonstrukcji obrazu, bo jeśli nie to pewnie dostaniemy 4K/30fps/RTX.I tak spoko, bo choć wyższy framerate zdecydowanie jest przydatny w tak dynamicznej grze akcji to jednak największym mankamentem jest niestabilność FPSów. W betonowych 30 da się grać i dobrze bawić bez zająknięcia. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Na PS5 ma być jakaś inna odmiana tego DLSS, także też może coś wykombinują z framerate. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 te 30 klatek nie przeszkadzało by mi w sumie jak sie nad tym zastanowić, ale 4k w sosie z RT (jw. powiedziane). Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Ciekawe kiedy premiera na steam. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Bardzo myliłem się co do Control. Kiedy gra została zapowiedziana bardzo szybko po Quantum Break i uznałem nie wiedzieć czemu, że to będzie raczej mniejsza singlowa produkcja Remedy. Wydawca wydał mi się prawie nieznany bo nie kojarzyłem go z żadnej dużej produkcji przez nich wydanej i uznałem, że to będzie to pewnie gra w granicach 169 zł na premierę. Potem szczerze mówiąc nie śledziłem zbytnio tematu gry gdyż uznałem, że napewno ogram ale po czasie. Postanowiłem grę ograć teraz. Chciałem jeszcze grać w nią obok Ghost of Tsushima ale odpaliłem grę, przeszedłem Jessie przez bramki na recepcji i uznałem, że chce grać tylko w nią i w pełni skupić się na jej fabule. Skończyłem więc GoT i w niedziele odpaliłem Control. No i co, 7 dni później... Dodam tylko, że to chyba jedna z najszybszych moich platyn w tego typu grze (nie liczę blantmanów od Telltale) i w tym wyniku są 2 dni bez grania w ogóle więc w zasadzie liczę sobie 5 dni Teraz z czystym sumieniem mogę zabrać się za The Foundation. Gra nie dość, że ma idealną długość na takiego singla to jest wypakowana świetną fabułą, genialnym światem i świetnym gameplayem. Fizyka w grze jest przednia (choć chciałbym, żeby rozwalone elementy otoczenia dłużej się utrzymywały na powierzchni a nie znikały po kilku sekundach na moich oczach. Nie spodziewałem się też, że gra ma strukturę świata soulslike'a co mocno mnie zaskoczyło. Tego się tu nie spodziewałem. Pokręcona fabuła, z której po skończeniu dalej nie rozumie się wszystkiego to coś co Remedy lubi serwować swoim fanom ale to chyba ich najlepsza produkcja. Kocham Maxa, AW i teraz Control. Mimo mieszanych opinii nie mogę doczekać się przejścia Quantum Break bo... to Remedy Mój największy zarzut do gry to sterowanie Jessie, które było podczas chodzenia po ziemi takie sobie. Podobnie miałem w The Fallen Order. Reszta to cymesik panowie, cymesik. Teraz The Foundation a pod koniec miesiąca Alan Wake... O matko 6 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Czyli przed Controlem dobrze odkurzyć 360 i przejść Alana? Kiedyś grałem ale to było tak dawno że kompletnie niż z tej gry nie pamiętam. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 (edytowane) Ja nie odświeżałem, coś tam pamiętałem ale nie jest to na razie konieczne. Przed AWE odświeżę sobie fabułę na YT Choć wiesz, przejście Alana zawsze na propsie. Moja ulubiona gra Microsoftu poprzedniej generacji. Edytowane 10 sierpnia 2020 przez Voytec Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 ja nigdy nie gralem w alana, ale control już zapisany w notesie jako jeden z tytułów startowych na ps5. @Voytec troszkę mnie nahajpowałeś lubie takie skondensowane doświadczenia single player, czego na przemijającej generacji było jednak niewiele Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 1 minutę temu, oFi napisał: ja nigdy nie gralem w alana, ale control już zapisany w notesie jako jeden z tytułów startowych na ps5. @Voytec troszkę mnie nahajpowałeś lubie takie skondensowane doświadczenia single player, czego na przemijającej generacji było jednak niewiele Do Control podszedłem bez hajpu, gra po długo czekała na ogranie i przyszedł jej czas bo wpadała z fajną promocją. To dla mnie bez wątpienia topka generacji. Ma niedociągnięcia tu i tam, pewnie, ale jako całokształt w to trzeba zagrać. A jeżeli lubi się odjechane akcje to tym bardziej. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Ja się skusiłem bo na allegro po 75PLNów chodzi. Dziś powinno przyjść. A relatywnie krótki czas gry tylko zachęca. Idealnie takie 25h. Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 W dniu 7.08.2020 o 17:48, Voytec napisał: Remedy oficjalnie potwierdza Remedy Connected Universe i zapowiada, że to oczywiście nie koniec bo tworzą grę, która również będzie w łączonym uniwersum. Wszyscy jarali się, że dodatek będzie formą wprowadzenia do AW 2, a jak obstawiam będzie wprowadzeniem do nowej gry. Nawiążą pewnie do Alana ale nie spodziewałbym się drugiej części. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Czy Foundation to jedna długa misja główna i 3 zadania poboczne? Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Pograłem trochę i fajna schiza. Jakoś trochę kojarzy mi się z serialem Legion. Strzelanie i pierwsza moc tez spoko. Różnorodność wrogów juz nie bardzo. Jest sens cokolwiek bawić się w te pseudo misje od zarządu czy olać? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Opublikowano 11 sierpnia 2020 4 godziny temu, Voytec napisał: Czy Foundation to jedna długa misja główna i 3 zadania poboczne? Jeszcze nie przeszedłem dodatku, ale wyczytałem, że 3 główne i 3 poboczne. Łącznie jakieś 4-5 godzin rozgrywki. 1 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 9 godzin temu, Basior napisał: Jest sens cokolwiek bawić się w te pseudo misje od zarządu czy olać? Możesz olać, ale sidequesty w pewnym momencie będziesz raczej musiał zrobić, żeby zyskać punkty do upgrejdu rudej. Bez tego niektóre momenty robią się turbociężkie. 1 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Edycja Ultymatywna wychodzi wraz z premierą AWE na Steam. 2 tygodnie później na resztę platform. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 (edytowane) Szkoda że tylko cyfrowo, chyba że w późniejszym terminie Ch ujowa zagrywka z ich strony Edytowane 12 sierpnia 2020 przez Figuś Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Jak nie będzie możliwości upgrade'u do tej ultimate to rzeczywiście (pipi)owo. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 (edytowane) Ta fizyka i destrukcja otoczenia potrzebowała nextgenowego wydania, ale nadal liczę na wersje fizyczną, bez voucherów. A jednak będzie fizyk na początku nowego roku. Edytowane 12 sierpnia 2020 przez SlimShady Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Czym ma różnić się ta edycja Ultimate od Definitive, która jest na PSStore i to jeszcze w promocji za 160 zł? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi