kotlet_schabowy 2 694 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Nie i nie będzie, mam zwykła edycję i nie zamierzam nic dokupować. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 15 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: Dobra, mam pytanie: jest tu jakiś "tru ending", wymagający zaliczenia jakichś tam misji pobocznych, czyszczenia budynku etc.? Bo skończyłem główną historię no i mogę teraz latać po biurze zaliczając jakieś poboczne bzdety, ale poza ewentualną platyną to wolałbym wiedzieć, czy jest jakiś wyższy cel takiej zabawy. Nie ma, ale większość pobocznych jest dobra, bo masz tam fajne walki z bossami. W zasadzie chyba nawet więcej niż w głównych wątku. Oczywiście parę słabszych się znajdzie, ale omijanie ich, to grzech. Ewentualnie odpuść sobie te losowe czasówki z licznikiem(alarmy), bo to zapychacz. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Boss fighty z pobocznych dużo fajniejsze niż fabularne 1 Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 No dużo fajniejsze, bo w wątku głównym jest jeden boss jeżeli dobrze pamiętam i to bardzo wcześnie. Cytuj
Shankor 1 616 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Control za darmo na Epic Store! https://www.epicgames.com/store/pl/p/control 2 Cytuj
kotlet_schabowy 2 694 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 (edytowane) Te konkretne poboczne wyczyściłem przed finałem, nie lubię takich rzeczy zostawiać, no chyba, że dana gra mnie już nudzi. Miałem na myśli właśnie te wyzwania etc. Ale w sumie i tak dziś siadłem i powoli sobie je zaliczam, zanim zacznę kolejny tytuł to akurat może platynę wbiję. Mimo wszystko wydaje się dosyć łatwa, a najciekawsze są statystyki trofeów na PSN: mniej niż 20% graczy skończyło fabułę lol. Edytowane 10 czerwca 2021 przez kotlet_schabowy Cytuj
baniek 246 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Platyna jest bardzo łatwa do wbicia po przejściu, jedyne co wymagało podparcia się youtubem to sekretne miejsca, których w życiu bym nie znalazł Cytuj
kotlet_schabowy 2 694 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Fakt, trudną bym jej nie nazwał, ale trochę czasochłonna i męcząca. Zeszło mi spokojnie z 5-6 h post game na samym lataniu tam i z powrotem w celu zrobienia tych 25 "challange'y" (poroniony pomysł z możliwością uruchomienia maksymalnie 3 na raz), alarmów i nabijania skill pointów (głównie poprzez odkrywanie ukrytych miejscówek). Gdyby to wszystko faktycznie było zwyczajną listą do odhaczenia, to pół biedy, ale tutaj niestety wchodził duży element losowości, gdzie się wygeneruje jaki wróg, czekanie na nowy alarm, a to wszystko polane sosem dłużących się loadingów. No ale zadziałał mechanizm, że skoro zostało mi tak niewiele do platyny, to już się przemęczę. Cytuj
baniek 246 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Tego można uniknąć aktywując poboczne taski, które częściowo się wypełnia w trakcie misji czy swobodnej eksploracji jeszcze w trakcie robienia fabuły, mi do platyny zabrakło właśnie ukrytych miejsc, żeby mieć wystarczającą ilość skillpointów Cytuj
Gość Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Chciałem zrobić 100%, ale chyba jedno osiągnięcie mi się zbugowało - te z pobocznymi misjami w Foundation. Z tego co czytam, to jest ich 3 - po dwóch miałem 66% progresu, po trzeciej wpało 83% Miał ktoś podobnie? Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Masz na myśli "A Strong Foundation"? To jest za wszystkie misje w dodatku, te z głównego wątku też. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Skończone. Bardzo mi się podobało. W szczególności sama walka. Zakładam że te dwie misję które wpadły to są misję z dlc? Cytuj
Gość Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Tak, chodzi o "A Strong Foundation", podstawowe misje z dlc już mam zaliczone. Dodatkowo zrobiłem: Pope’s Collection, Jesse Faden Starring in “Swift Platform” i Found Footage - wszystkie z tego dlc. Found Footage zrobiłem jako ostatnie, przed tym miałem 66%, po niej wpadło 83%. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 A zrobiles misje z "telewizorem" w ciemnych jaskiniach? Nie pamitam nazwy, ale byla dobrze ukryta. Cytuj
Gość Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Tak, to właśnie ta ostatnia (Found Footage) Cytuj
Gość Opublikowano 15 czerwca 2021 Opublikowano 15 czerwca 2021 Wyszedłem z Fundacji do jakiejś miejscówki z głównego wątku, po czym po powrocie do Fundacji osiągnięcie wpadło samoistnie Całe szczęście, bo już planowałem powtarzać całe dlc. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 ile tak trzeba liczyc oba DLC ? wiecej jak 5 h? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Fundacja jest dosyć długa, AWE to max 3h 1 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 Odpaliłem dzisiaj tą wersję Ultimate z PS+, a tu trofea znowu wpadają No nie powiem, zew platyny wzywa i trzeba wbić jak za darmo. Popatrzyłem na różnicę między RT, a 60fps i płynność wygrywa w każdym aspekcie. Wreszcie gra działa tak jak powinna i daje jeszcze więcej frajdy niż na premierę. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Odpalilem bo leżało na dysku. Po 2 h trochę meeh rozkręci się? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Tak będą auta i strzelanie do policji. 6 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Wychodzę z założenia że jak po 2 godzinach odpalają się takie pytania to nie ma sensu. Dostaniesz tylko subiektywne opinie które nie muszą się pokrywać z twoim gustem. Nigdy nie pytałem się ludzi na forum czy coś w co gram jest dobre. Jak mnie nudzi wywalam z dysku albo odkładam na kiedy indziej. 3 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Ok, to inaczej. Historia mnie nie porywa do tego stopnia że chce grać dalej. Gameplay też pałki nie urywa więc dlatego pytam. Czasem się przemoglem i zaskoczyło po paru h a czasem żałowałem ze grałem. A jak ktoś napisze że faktycznie wolno się rozkręca ale potem jest jak z Meksykiem w rdr to może warto. Zreszta Nvm. Cytuj
Ukukuki 6 994 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Gra się nie rozkręci, jak na początku nie zaskoczyło to i później też nie zaskoczy. Lepiej tytuł odstawić na dłuższy czas, może kiedyś będziesz miał klimat na taką gierkę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi