estel 806 Opublikowano 21 sierpnia 2019 Opublikowano 21 sierpnia 2019 3 godziny temu, blantman napisał: Początek roku? mamy tu ucznia a myślałem że się sami starzy ludzie uchowali To chyba ty tatusiujesz, ze myslisz o poczatku roku szkolnego Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 sierpnia 2019 Opublikowano 21 sierpnia 2019 44 minuty temu, estel napisał: To chyba ty tatusiujesz, ze myslisz o poczatku roku szkolnego Nie strasz. A wracając do gry liczę że będzie krokiem naprzód względem qb. Mi się qb podobał jedynie ten serial nie zawsze uważnie oglądałem;) Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 24 sierpnia 2019 Opublikowano 24 sierpnia 2019 Twórcy potwierdzili, że gra nie będzie obsługiwała HDR-u i powiem szczerze, że mi lekko opadł. No i 30 klatek everywhere, na konsolach ofc. Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Ktoś na reddicie dostał wcześniej i mówi że frame rate dropi. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 1 godzinę temu, estel napisał: Ktoś na reddicie dostał wcześniej i mówi że frame rate dropi. ale dropi na czym? ps4 fat czy pro xbox fat czy koks? Bo to że dropić będzie na zwykłych konsolach to wiedziałem bo już ich wcześniejsza gra nie trzymała klatek na xbox fat i s Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 12 minut temu, blantman napisał: ale dropi na czym? ps4 fat czy pro xbox fat czy koks? Bo to że dropić będzie na zwykłych konsolach to wiedziałem bo już ich wcześniejsza gra nie trzymała klatek na xbox fat i s PS4 fat, ale poczekałbym na day 1 patch. Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 PS4 Pro. Znalazłem temat: Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Cytat A lot of the environment is destructible so when I've blown something up that caused a lot of damage I've gotten small frame drops. Other than that it's very stable To jak w końcu? Anyway myślę, że na XOX bedzie beton 30 fps, być może typek grał bez day one patcha Cytuj
Gość suteq Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 No typy jak blantman widzą dropy klatek z 30 do 28 przez co gra jest niegrywalna. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 23 minuty temu, suteq napisał: No typy jak blantman widzą dropy klatek z 30 do 28 przez co gra jest niegrywalna. Ja widzę z 60 na 56 .... pamiętaj PC master Race Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Powiem tak, gra jest świetna - genialny klimat, fajna choć wymagająca fabuła, sekrety, itp itd. jest co robić i nie ma czasu na nudę, tylko cholera... optymalizacja na PS4 (classic) to paranoja jakaś. Kiedy sporo się dzieje na ekranie (latające obiekty, efekty, dym, wszyscy strzelają, etc) gra już nie tylko chrupie ale potrafi się zatrzymać na 2s. Raz myślałem, że konsola zaliczyła totalny drop na amen, ale po chwili poszło dalej jak gdyby nigdy nic. Czekam teraz na jakiś soczysty dodatek, bo jest sporo fabularnych furtek Gdyby kogoś interesowało moich kilka słów to recenzja pod linkiem: http://operacjapanda.pl/2019/control-recenzja Edit: co do day1 patch - jeszcze nie ma. to co jest od 2 tygodni to wersja 1.02 z poprawionymi fontami (cyrylica i cos tam jeszcze) + poprawka stabilności. Wszystkie recki bazują na tej wersji - mam nadzieję, że jutro wyjdzie stosowna łatka :| 8 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Ja pyerdole. Jak moje liziściańskie jestestwo potrzebowało takiej gry. Mam wrażenie, że bawię się w jakiejś porąbanej książce Kinga 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 A można znajdowane rzeczy odczytac/obejrzeć z poziomu Menu, żeby się nie wybijać z rytmu? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 fajnie taki dopasiony Quantum Break, nie moge sie doczekac az odpale Control bo przy QB bawilem sie swietnie Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 15 minut temu, SlimShady napisał: A można znajdowane rzeczy odczytac/obejrzeć z poziomu Menu, żeby się nie wybijać z rytmu? z menu startowego w grze można tylko odpalic wybraną misję i stracić cały postep w grze ;] co do przeglądania to po prostu wchodzisz do menu podczas grania i przeglądasz co chcesz i ile chcesz. materiałów jest od groma - sporo śmieciowych ale większość w jakimś stopniu buduje lore lub pomaga w odkrywaniu tajemnic świata Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 ACG daje "BUY", co wystarczająco mnie przekonało, żeby jutro śmignąć do sklepu po swoją kopię. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Nie wiem. Serio nie widze tu nic co mogłoby mnie zmusic do wydania dwoch stów. Gość gada o za(pipi)istych levelach a ja tam widze jedno i to samo. mogloby demo wyjść czy cos. Zresztą w grudniu juz bedzie w GP. 5 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 (edytowane) Największe zarzuty: grind umiejętności co oznacza pompowanie misji pobocznych bo bez tego nie pójdziesz dalej a dokładniej zgniotą cię jak byle mrówkę. Poza tym gra jest bardziej soulslike gdzie o śmierć nietrudno a checkpointy ustawione co 25-30 minut powodują, że giniemy łatwo i często a powroty są bolesne. Czekam na wasze opinie. Edytowane 26 sierpnia 2019 przez da$io Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Ja tam kupuje jak każda grę remedy od Maxa day one. Tylko zagram jak skończę fe pewnie w weekend Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 1 godzinę temu, da$io napisał: Największe zarzuty: grind umiejętności co oznacza pompowanie misji pobocznych bo bez tego nie pójdziesz dalej a dokładniej zgniotą cię jak byle mrówkę. Poza tym gra jest bardziej soulslike gdzie o śmierć nietrudno a checkpointy ustawione co 25-30 minut powodują, że giniemy łatwo i często a powroty są bolesne. Czekam na wasze opinie. Oceny wyglądają bardzo dobrze, ale te soulslikowanie i checkpointy, to tak średnio pasują do tego rodzaju gry. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Największe zarzuty: grind umiejętności co oznacza pompowanie misji pobocznych bo bez tego nie pójdziesz dalej a dokładniej zgniotą cię jak byle mrówkę. Poza tym gra jest bardziej soulslike gdzie o śmierć nietrudno a checkpointy ustawione co 25-30 minut powodują, że giniemy łatwo i często a powroty są bolesne. Czekam na wasze opinie.Wut? Jak ktos ma dwie lewe rece do pada to sobie nie poradzi - norma. Nie ma mowy o wymuszonym grindzie. Serio nie trzeba robić misji pobocznych zeby ruszyc do przodu - najważniejsze upgradey i boosty zdobywa sie calkiem naturalnie i z biegiem rozgrywki. Poziom trudnosci moze zaskoczyc ale wlasnie w misjach pobocznych i moze na ostatniej prostej Wysłane z P20 przy użyciu Tapatalka Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Jakoś i mi się ubzdurało że jest to budżetowy tytuł od Remedy i w ogóle się nie interesowałem. Teraz widzę że to gra na poziomie QB z lekkim feelingiem z Half-life 2 (walka z rzucaniem przedmiotami). Chętnie siegne po gierkę ale może za jakiś czas Cytuj
da$io 110 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Jak ktoś ma ostre bóle to polecam cytat z Eurogamera: "... Ciężko jest jednoznacznie ocenić Control. Z punktu widzenia samej rozgrywki, walki i wykorzystywania mocy, jest to naprawdę solidna i wciągająca produkcja. Jeśli jednak od gry oczekujemy fabularnej głębi, nieopartej na wygodnym zasłanianiu się tajemnicą, lepiej spojrzeć w kierunku innych tytułów..." Zejdzie do stówki i można śmiało atakować. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Opublikowano 27 sierpnia 2019 Widac recenzent nie ogladal i nie czytal materialow, ktore kolekcjonuje sie w grze albo jeszcze nie skonczyl grac;) Owszem są niedopowiedzenia ale to nie jest poziom mgs2 czy idac w druga strone jakas gra z rodziny soulsow Kilka z takich dziur fabularnych to ewidentne furtki do fabularnego dlc. Wysłane z P20 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi