beardo0 125 Opublikowano 14 stycznia 2022 Opublikowano 14 stycznia 2022 Ja mam od premiery, jestem wcześniej niż połowa i też będę ogrywał Tylko poziom trudności potrzebuję dobrze ogarnąć, żeby wyzwanie było jak należy. Trochę za prosto jednak, a grane na normalu (może zwiększe poziom trudności i zacznę od początku lub będę kontynuował i zwiększę w menu jak da radę) Grasz przenośnie czy stacjonarnie? Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 14 stycznia 2022 Opublikowano 14 stycznia 2022 Głównie przenośnie, chociaż czcionka czasem jest tak mała, że muszę ekran przybliżać do oczu. Poziom trudności nie jest wygórowany, pograj sobie z permadeath ten pierwszy raz, żeby poczuć się jak w prawdziwym FE (chociaż w sumie z cofaniem czasu pod ZL to tak średnio, kiedyś trzeba było cały save ładować ). Wszystko polega na tym, żeby nie pakować się w grupy wrogów na hurra tylko ich wabić do siebie. I styka. Ja teraz w drugim przejściu mam casual, bo bardziej chcę poznać tę drugą (trzecią, czwartą, piątą) wersję historii Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Przepraszam za post pod postem, ale: skończone drugie podejście. Bez rushowania, ale już też bez lizania ścian jak wcześniej. 110h na liczniku (poprzednie zajęło mi 60, więc to 50). Bardzo fajna ostatnia walka, bo w końcu czuć było stawkę i nie było łatwo. Właściwie to było, tyle, że za pierwszym razem nie było opcji tego przejść bez ogarnięcia. Fajne fabularne zamknięcie i wyjaśnienie kilku pytań. Teraz pewnie zrobię odpoczynek, a następnie wezmę pod swoje skrzydła Edelgard. Piękna gra. Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Dobrze wchodzi kombinacja life-sima i turowych bitew Zacząłem od początku czerwonym domem na poziomie hard classic Dużo ciekawych opcji rozwoju postaci i mechaniki w miarę przystępnie podane Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 (edytowane) Ależ mnie jara rozwój studentów, a następnie testowanie osiągniętych rezultatów na polu walki. Zdobył ktoś Dark Seal, żeby zrobić z postaci Dark Mage? (intermediate class) Dobrze mi wchodzi ten czerwony dom: mam ze 2 magów, 2 priestów, 2 łuczników, brawlera, ryczerza na koniu, no i oczywiście El Profersor i Edelgard Edytowane 26 stycznia 2022 przez beardo0 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 Przeszedlem Niebieskich w 80 godzin i sprzedalem gre wiedzac ze jeszcze kiedys do niej wroce no i narobiliscie mi mega smaka i kuzwa nie mam gry Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 @beardo0 zdobyłem dark seale ale chyba nie miałem maga, bo potem robiłem od razu dark knighta z master seala xD @Sven Froost, to napraw błąd hehe. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 (edytowane) Ta czesc Fire Emblem jest jedna z 12 gier ktore mam na liscie do kupienia a backlog mam bardzo duzy wiec moze poczekac Edytowane 26 stycznia 2022 przez Sven Froost Cytuj
hennepin 31 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 Najlepszy jest zdecydowanie 3ci "żółty dom" The Golden Deer z kapitalnym Claude-m, żałuję, że od niego zacząłem bo reszta przy nim jest wyraźnie słabsza fabularnie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 listopada 2022 Opublikowano 29 listopada 2022 Narzekałem na szkołę, ale jestem po 13h i mam już wyebane. Mam na oku kilka panien, zeby rozbudowac moj waifu harem, bo trochę parówą wieje w blue lions. Boli mnie brak weapon triangle z poprzednich czesci, no i mapy są jakieś słabe i niczym sie nie wyrozniaja. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 grudnia 2022 Opublikowano 6 grudnia 2022 Szkoda, ze pierwsza czesc gry jest taka długa, bo zmniejsza to replayability. Szybko nie zagram innym domem, a do tego czasu zapomnę co sie dzialo u niebieskich xd Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 14 lutego 2023 Autor Opublikowano 14 lutego 2023 Killer i jedna z lepszych gier jakie grałem w ostatnich latach. Trzy gry w jednej, trzy kolosalne gry w jednej. Fabuła, rozbudowanie, walki, wszystko świetne, nawet można mieć waifu. Jedynie szkoda oprawy w hogwardzie bo przypomina miejscami czasy PS2 i w drugiej połowie gry przydałoby się więcej aktywności w szkole bo robi się mocno schematycznie i leci trochę na pałę. Must have totalny dla lubiących taktyczne jrpg Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Mnie odrzuca od gry stylistyka i to całe datingsimowanie. Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Świetna gierka, warto było kupić switcha dla tej gierki, luigi mansion 3 oraz zeldy botw(marian odyssey mi nie podszedł). Jestem w 8 chapterze i jade z koksem dalej(25h nabite) Dlc jest warte kupna? Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 22 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2023 Dlc nie grałem ale co do samej gry to cisnij dalej, jeszcze nic nie widziałeś co się tam dziać będzie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi