Skocz do zawartości

Fire Emblem: Three Houses

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam od premiery, jestem wcześniej niż połowa i też będę ogrywał

Tylko poziom trudności potrzebuję dobrze ogarnąć, żeby wyzwanie było jak należy. Trochę za prosto jednak, a grane na normalu (może zwiększe poziom trudności i zacznę od początku lub będę kontynuował i zwiększę w menu jak da radę)

Grasz przenośnie czy stacjonarnie?

Opublikowano

Głównie przenośnie, chociaż czcionka czasem jest tak mała, że muszę ekran przybliżać do oczu.

Poziom trudności nie jest wygórowany, pograj sobie z permadeath ten pierwszy raz, żeby poczuć się jak w prawdziwym FE (chociaż w sumie z cofaniem czasu pod ZL to tak średnio, kiedyś trzeba było cały save ładować ;) ). Wszystko polega na tym, żeby nie pakować się w grupy wrogów na hurra tylko ich wabić do siebie. I styka. Ja teraz w drugim przejściu mam casual, bo bardziej chcę poznać tę drugą (trzecią, czwartą, piątą) wersję historii ;) 

Opublikowano

Przepraszam za post pod postem, ale: skończone drugie podejście. Bez rushowania, ale już też bez lizania ścian jak wcześniej. 110h na liczniku (poprzednie zajęło mi 60, więc to 50). Bardzo fajna ostatnia walka, bo w końcu czuć było stawkę i nie było łatwo. Właściwie to było, tyle, że za pierwszym razem nie było opcji tego przejść bez ogarnięcia. Fajne fabularne zamknięcie i wyjaśnienie kilku pytań. Teraz pewnie zrobię odpoczynek, a następnie wezmę pod swoje skrzydła Edelgard. Piękna gra.

Opublikowano

Dobrze wchodzi kombinacja life-sima i turowych bitew

Zacząłem od początku czerwonym domem na poziomie hard classic

Dużo ciekawych opcji rozwoju postaci i mechaniki w miarę przystępnie podane

Opublikowano (edytowane)

Ależ mnie jara rozwój studentów, a następnie testowanie osiągniętych rezultatów na polu walki.

Zdobył ktoś Dark Seal, żeby zrobić z postaci Dark Mage? (intermediate class)

Dobrze mi wchodzi ten czerwony dom: mam ze 2 magów, 2 priestów, 2 łuczników, brawlera, ryczerza na koniu, no i oczywiście El Profersor i Edelgard

Edytowane przez beardo0
Opublikowano

Najlepszy jest zdecydowanie 3ci "żółty dom" The Golden Deer z kapitalnym Claude-m, żałuję, że od niego zacząłem bo reszta przy nim jest wyraźnie słabsza fabularnie.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Narzekałem na szkołę, ale jestem po 13h i mam już wyebane. Mam na oku kilka panien, zeby rozbudowac moj  waifu harem, bo trochę parówą wieje w blue lions. Boli mnie brak weapon triangle z poprzednich czesci, no i mapy są jakieś słabe i niczym sie nie wyrozniaja.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Killer i jedna z lepszych gier jakie grałem w ostatnich latach. Trzy gry w jednej, trzy kolosalne gry w jednej. Fabuła, rozbudowanie, walki, wszystko świetne, nawet można mieć waifu. Jedynie szkoda oprawy w hogwardzie bo przypomina miejscami czasy PS2 i w drugiej połowie gry przydałoby się więcej aktywności w szkole bo robi się mocno schematycznie i leci trochę na pałę. Must have totalny dla lubiących taktyczne jrpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Świetna gierka, warto było kupić switcha dla tej gierki, luigi mansion 3 oraz zeldy botw(marian odyssey mi nie podszedł). 

Jestem w 8 chapterze i jade z koksem dalej(25h nabite)

Dlc jest warte kupna?