Skocz do zawartości

Super Mario Party

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj grałem kilka godzin z ziomkami na 4(aż szkoda, że się nie da na 8) i muszę przyznać, że największe odkrycie do kanapowego multi od czasu Overcooked. Nie sądziłem, że to jest takie wykurwiste :banderas:  Żałuję, że tak późno wziąłem. 

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 1.10.2021 o 21:19, Lipa napisał:

Warto się jeszcze pchać w tą część, czy lepiej poczekać na Mario Party Superstars?

To zależy czy grałeś w starsze części czy nie. Jak nie to bierz najnowsza cześć, jest więcej minigierek, więcej plansz i generalnie gra się szybciej i przyjemniej. Jedyny minus jest taki, ze z powodu switcha lite nie ma gier wykorzystujących  joycony i to jest dla  mnie spora wada..

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 1.11.2021 o 14:00, izon napisał:

To zależy czy grałeś w starsze części czy nie. Jak nie to bierz najnowsza cześć, jest więcej minigierek, więcej plansz i generalnie gra się szybciej i przyjemniej. Jedyny minus jest taki, ze z powodu switcha lite nie ma gier wykorzystujących  joycony i to jest dla  mnie spora wada..

Poważnie?

Co za idiotyczna sytuacja, Microsoft sam się ogranicza SeriesS, a Nintedo kulawą wersją Lite.

Przecież Mario Party w dużej części stał też ruchomymi joyconami. A na lite przecież osobne joycony chyba działają...

Opublikowano

No przy założeniu że to tylko odgrzewany kotlet to rzeczywiście nic nie tracimy, to w takim razie dobrze że w żadną z nich wcześniej nie grałem. Druga sprawa ze pewnie część z nich mogła być usprawniona o tę funkcję.

• 2 lata później...
Opublikowano

Ludzie błagali o dlc do superstars to Nintendo funduje nam zamiast tego trzecia odsłonę na switcha1

Opublikowano

Ja jestem wielkim fanem superstars i bardzo chciałbym dlc bo chociażby brakuje plansz ale jak widać Nintendo woli nową część

• Plusik 1
Opublikowano

Dosłownie przed Direct gadałem z kolegami, że Nintendo na łeb upadło, że nie wydaje DLC do którejkolwiek części na switcha. Wszystko teraz jasne. Nie pochwalam jakoś mocno, ale kupię na bank. Żona uwielbia tę serię, musi wleciec na premierę :rayos:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

W sumie widzę, że nowy temat nie powstał, ale chyba aż takiej konieczności nie ma, można ten potraktować jako zbiorowy :D 

Gra miała premierę kilka dni temu, udało mi się nabyć - moim zdaniem świetna odsłona, w coopie kanapowym bardzo dobra zabawa, a jak brakuje nam znajomych to zawsze można pograć online :P 

Nie żałuję zakupu :banana:

• Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

Moja pierwsza gra z serii Mario Party to Jamboree. Zawsze chcialem ale zawsze pojawialy sie niejasnosci, co to w ogole jest za gierka i czy gracz singlowy bedzie sie z nia dobrze bawil?!!!??!

e: skasowalo mi posta na trzysta stron i juz mi sie odechcialo pisac… w skrocie:

Tak, gracz singlowy bedzie mial tu co robic, tak istnieje kampania zapoznawcza, w ktorej niesiemy pomoc bohaterom spotykanym na pieciu planszach, wygrywamy minigierki, oraz pokonujemy, w spektakularnych bitwach, szefow. Rozgrywka banalna ale fajna

Tryb Koopathlon to wyscigi, w ktorych ilosc monet zdobytych w minigierkach definiuje pozycje w rankingu, a co za tym idzie, oferta dla graczy nie posiadajacych w danej chwili 2 godzin na creme de la creme tej gierki czyli…

Tryb Mario Party oferuje 5 (a pozniej 7) plansz, na ktorych zdobywamy i tracimy(!) gwiazdki. Liczy sie tylko zwyciestwo! Nalezy podstepem i umyslnie zrobic co nalezy. Kazdy pozostaly gracz na planszy to potencjalny zdrajca, ktory tylko czeka ze sztyletem…

Tutaj spedzilem najwiecej czasu i tutaj mam zamiar spedzic jeszcze bardzo duzo czasu o ile bedzie z kim grac.

Nalezy zauwazyc, ze Mario Party oferuje alternatywne podejscie w postaci trybu Pro, w ktorym ograniczono losowosc potyczek do minimum(?)

Jedyna wada tej czesci gierki to czas trwania meczu a mianowicie, od godziny do dwoch, zauwazylem u siebie takie cos jak „kurde zaraz musze wyjsc z pieskiem, to nie zagram” no jest to pewna przeszkoda

Podsumowujac ten zdemolowany wpis, w dzien zakupu gierki stracilem w niej 9h, a w kolejne tez po kilka i patrze w przyszlosc z nadzieja, ze gierka bedzie niosla emocje i radosc rownie intensywnie przez najblizszy czas I w sumie wystarczylo tylko to napisac, polecam :) 

ps. tylko Monty Mole

IMG_0099.thumb.jpeg.13d06cf996cf8f6599ab42b2f013adaf.jpeg

IMG_0100.thumb.jpeg.38d76bbcc9cd5e215fe657eaf4c5a741.jpeg
IMG_0101.thumb.jpeg.e619baaf1e1310866839cd04ac3528c4.jpeg

Edytowane przez Ken Adams
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ken Adams napisał(a):

Moja pierwsza gra z serii Mario Party to Jamboree. Zawsze chcialem ale zawsze pojawialy sie niejasnosci, co to w ogole jest za gierka i czy gracz singlowy bedzie sie z nia dobrze bawil?!!!??!

e: skasowalo mi posta na trzysta stron i juz mi sie odechcialo pisac… w skrocie:

Tak, gracz singlowy bedzie mial tu co robic, tak istnieje kampania zapoznawcza, w ktorej niesiemy pomoc bohaterom spotykanym na pieciu planszach, wygrywamy minigierki, oraz pokonujemy, w spektakularnych bitwach, szefow. Rozgrywka banalna ale fajna

Tryb Koopathlon to wyscigi, w ktorych ilosc monet zdobytych w minigierkach definiuje pozycje w rankingu, a co za tym idzie, oferta dla graczy nie posiadajacych w danej chwili 2 godzin na creme de la creme tej gierki czyli…

Tryb Mario Party oferuje 5 (a pozniej 7) plansz, na ktorych zdobywamy i tracimy(!) gwiazdki. Liczy sie tylko zwyciestwo! Nalezy podstepem i umyslnie zrobic co nalezy. Kazdy pozostaly gracz na planszy to potencjalny zdrajca, ktory tylko czeka ze sztyletem…

Tutaj spedzilem najwiecej czasu i tutaj mam zamiar spedzic jeszcze bardzo duzo czasu o ile bedzie z kim grac.

Nalezy zauwazyc, ze Mario Party oferuje alternatywne podejscie w postaci trybu Pro, w ktorym ograniczono losowosc potyczek do minimum(?)

Jedyna wada tej czesci gierki to czas trwania meczu a mianowicie, od godziny do dwoch, zauwazylem u siebie takie cos jak „kurde zaraz musze wyjsc z pieskiem, to nie zagram” no jest to pewna przeszkoda

Podsumowujac ten zdemolowany wpis, w dzien zakupu gierki stracilem w niej 9h, a w kolejne tez po kilka i patrze w przyszlosc z nadzieja, ze gierka bedzie niosla emocje i radosc rownie intensywnie przez najblizszy czas I w sumie wystarczylo tylko to napisac, polecam :) 

ps. tylko Monty Mole

IMG_0099.thumb.jpeg.13d06cf996cf8f6599ab42b2f013adaf.jpeg

IMG_0100.thumb.jpeg.38d76bbcc9cd5e215fe657eaf4c5a741.jpeg
IMG_0101.thumb.jpeg.e619baaf1e1310866839cd04ac3528c4.jpeg

A jest może tryb dla dwóch graczy? Zarówno online (wymaga pewnie pudełka dla obu?) i local.

Opublikowano
27 minut temu, Basior napisał(a):

A jest może tryb dla dwóch graczy? Zarówno online (wymaga pewnie pudełka dla obu?) i local.

Pierwsze po kazdym uruchomieniu, to gra pyta nas o liczbe graczy z zakresu 1-4, wiec prawdopodobnie jest mozliwosc zagrania w duecie na jednej instalacji gierki, ale nie mam jak sprawdzic szczegolow (jakie tryby etc)

• Plusik 1
Opublikowano

Ja właśnie grałem do tej pory w ten sposób - jedna para joy-conów na dwie osoby i granie na jednej konsoli. Póki co grałem tylko w głównym trybie - mogliśmy grać lokalnie z dodatkowymi dwoma botami, którym można ustawić poziom trudności, a możemy też dobrać brakujących graczy online. W trakcie minigierek czasami byliśmy w jednej drużynie, czasami przeciwko - uważam, że jest to bardzo przystępnie rozwiązane

Widzę ile jest tu zawartości - widzę mnóstwo godzin do ogrania. Może nawet sobie w singlu sprawdzę jak to się sprawuje :D 

Opublikowano

Zaprawieni w bojach gracz MP juz to zapewne znaja na wylot, ale dla mnie, najlepsze jest to jak w kilka kolejek mozna odmienic losy meczu i jak nie ma nic pewnego, przykladowo, moja ostatnia potyczka toczona na mapie rajdowej przebiegala w taki sposob ze pierwsze 8 kolejek toczylem sie po kilka pol bez zadnych dopalaczy i gwiazdek na horyzoncie a na kolejke przed koncem prowadzilem o dwie gwiazdki, kitrajac 120 pieniazkow w kiermanie i jeden z wrogow zatrzymal sie na moim polu wywolujac tym samym bitwe o kasiore ze stawka 200 sztuk, co okazalo sie ostatecznym byc albo nie byc dla najwyszego miejsca na podium (gdybym przegral pieniadze, bonusowe gwiazdki na koniec potyczki stracilyby mnie z piedestalu)

To oczywiscie przyklad, takich zdarzen losowych jest od groma j wystepuja w kazdej gierce i to jest najlepsze.

Mario Party w trybie pro, wprowadza natomiast: jasne okreslenie wymogow co do otrzymania gwiazdki bonusowej, ograniczona ilosc przedmiotow w sklepach, mozliwosc wyboru minigierek w miejsce ich losowania a takze dobor graczy na podstawie poziomu postaci; wszystko to eliminuje w pewnym stopniu ta wariacje zwyklego trybu ale poki co gram zdajac sie na scenariusze pisane zupelnym przypadkiem bo w sumie tak jest zabawniej

• Plusik 1
Opublikowano

Jak na razie ten Mario Party wychodzi na cichego zwycięzcę jesieni. Ludzie są zachwyceni tą częścią. Gra nadal nie jest idealna, można by wymieniać różne rzeczy, ale to może być sumarycznie najlepsza party gra, jaką wypuszczono - idealna okazja, by powrócić do serii. I to niekoniecznie z rodziną, bo single i online doszły do etapu, gdzie gra przyciągnie i w nich niejednego.

• Dzięki 1
Opublikowano

Pytanko: czym to się różni od poprzedniego Mario Party? Mnie i żonę interesuje tylko jedno: czy tutaj też jest gierka, w której można się obrzucać ciastami? :yao:

Edit: ok, już wiem, że jest inny zestaw mini gierek względem poprzedniej wersji.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Shago napisał(a):

Pytanko: czym to się różni od poprzedniego Mario Party? Mnie i żonę interesuje tylko jedno: czy tutaj też jest gierka, w której można się obrzucać ciastami? :yao:

Edit: ok, już wiem, że jest inny zestaw mini gierek względem poprzedniej wersji.

Masz też gierki ruchowe, a w Mario Party Superstars nie było. Ogólnie to według mnie świetne uzupełnienie MPS - nie jest to lepsza gra, po prostu trochę inna. Według mnie warto mieć obie, bo gdy jedną przeoracie wzdłuż i wszerz, można się przesiąść na drugą :)

Mnie się bardzo podoba, świetne, jak mniemam, zakończenie serii na Switchu.

Edytowane przez ProstyHeker
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy juz tak malo ludzi gra, czy co. Od dwoch dni znajduje mi maksymalnie jednego czlowieka w planszowkach. Bez sensu takie granie Nintendo

Dobrze, ze chociaz Koopathlon zawsze pelny, chociaz kto ich tam wie czy i w tym trybie nie oszukuja nas

jak rozpoznac, ze gramy z botem w trybie planszowym Super Mario Party Jamboree?

* bot ma zawsze nazwe uzytkownika w postaci imienia pisanego z duzej litery (brak 100% pewnosci, ze to bot)

* bot nigdy nie uzywa reakcji (brak 100% pewnosci, ze to bot)

* bot akceptuje instrukcje minigier ostatni i natychmiast po graczach ludziach (brak 100% pewnosci, ze to bot)

* bot robi zakupy na skroty - nie widac co przeglada w sklepie; widac wylacznie zakupiony przedmiot (100% pewnosci ze to bot)

* starcia 1v1 botow nie sa pokazywane, sa skrocone jedynie do prezentacji wyniku pojedynku (100% pewnosci, ze to boty)

* bot nie zostawia wizytowek po meczu (brak 100% pewnosci, ze to bot)

Sprobuje zagrac w trybie pro. Byc moze wszyscy ludzie poszli tam. Grrr

ok nie bylo rozmowy przeciwnie, byla rozmowa w trybie pro nie dosc, ze sa ludzie, jest spam reakcyj (co uwielbiam) to jeszcze tempo (tylko 12 kolejek) i poziom sa podkrecone dosyc mocno, piekna rozgrywka fweeeet

Edytowane przez Ken Adams
Opublikowano

A ja właśnie ani razu jeszcze online nie grałem. Wiadomo, nie każdy ma taką możliwość, ale uważam, że gra na kanapie w 2-4 osoby to najlepsza zabawa...walki w minigierkach, żeby chwilę później komuś zabrać gwiazdki albo monety - bezcenne :leo:

• Plusik 1
  • Lubię! 1