Gość Opublikowano 20 czerwca 2018 Opublikowano 20 czerwca 2018 (edytowane) Nierówne podświetlenie matrycy to domena tańszych TV czy i w droższych się to zdarza? Czy to jest coś, co może stanowić podstawę gwarancji? Ogólnie tego nie widać i nie przeszkadza za bardzo, ale przykładowo w PES-ie, podczas mocnego wykopu piłki bramkarzem widać takie ciemniejsze strefy, gdy obraz szybciej się przesuwa. Nie występuje to wyłącznie w lewym czy prawym dolnym/górnym rogu, tylko są to niewielkie obszary na całej matrycy. Takie... ciemniejsze plamy i pasy powiedzmy. Zauważyłem, że widać to głównie na zielonym tle podczas szybkiego przesuwania obrazu. Nawet otwierając apkę Xbox w Win10 i szybko przesuwając okno (które jest zielone) to widać. Zjawisko to związane jest z jakąś konkretną metodą podświetlenia matrycy? Pytałem już na innym forum, ale jest to dość irytujące, więc chcę się upewnić. Edytowane 20 czerwca 2018 przez Gość Cytuj
Gość Opublikowano 20 czerwca 2018 Opublikowano 20 czerwca 2018 Panasonic, a Samsunga właśnie brat kupił niedawno i u niego chyba tego nie ma, ale nie wiem na 100%, bo nie miałem jeszcze okazji się dokładnie przyjrzeć. Cytuj
MEVEK 3 466 Opublikowano 23 czerwca 2018 Opublikowano 23 czerwca 2018 (edytowane) Znajomy niedawno wymienił na nowy model, własnie dzięki nierównomiernemu podświetleniu matrycy. U niego było widać gołym okiem, ze rogi sa ciemne, a środek jaśniejszy - ponoć wiekszosc Panasonic'ów na to cierpi. Ja miałem podobny efekt w Samsungu, a nawet w Sony Bravi od góry do dołu i oba udało sie oddać na gwarancje. Zarzuć fotki jakieś. Edytowane 23 czerwca 2018 przez MEVEK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi