Opublikowano 7 lipca 20186 l 19 godzin temu, Bzduras napisał: Kogo ścigać, żeby mu dać w papę za "ujdzie" przy DMC5? Chyba Komoda, to jego wrażenia
Opublikowano 10 lipca 20186 l Numer za mną. Najważniejszym przemyśleniem jest to, że pierwszy raz w życiu uświadomiłem sobie jak ważna jest pisemna relacja z targów E3. Powiem szczerze nie mam czasu na siedzenie po nocach, oglądanie dziesiątek trailerów i generalnie taplanie się w necie w okresie E3. Przeglądnę za zwyczaj PPE, wyhacze jakieś niusy o grach SE i E3 się dla mnie kończy. Dopiero recenzje pokazują czy jakaś nowa gra wejdzie do mojego kręgu zainteresowań. Tu na scenę wchodzi PE. W tym roku nie oglądnąłem chyba jednego trailera z E3. Dzięki obszernej relacji mogłem doczytać o tym co zapewne kupię za dwa lata (bo na premierę gier nie kupuję). Także, dzięki wielkie. Dojrzałem do tych recenzji z targów w dobie internetu. Bardzo miło mi się zrobiło czytając panel Moniki. Bił z niego mądrość Yody z Ostatniego JEdi. Jako ojciec dwójki, już od jakiegoś czasu patrzę na świat z perspektywy "drugiego pokolenia". Faktycznie całe te internetowe szaleństwa, czy to Minecrafta, Czy Moba czy teraz Battle Royale obchodzą mnie szerokim łukiem. Mam gatunki i serie które lubie i będę je grać. Staram się dziecku (na razie starszemu) wpoić, że gry mogą być nową muzą. Jednak nie ma się co oszukiwać, ze młody nie przyjdzie ze szkoły i nie powie, ze wszyscy grają w "nowo modną grę" i nie chce się czuć wyalienowany od kolegów więc chciałby w nią grać. Wtedy będę musiał zrozumieć, ze te gry które dla mnie nie istnieją, staną się częścią mojego życia i chcąc kontynuować wspólne zainteresowania z synem powinienem coś o nich wiedzieć.