Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał:

Czyli co, w niebieskim królestwie tyle dobra, że trzeba grać na czternastoletnim handheldzie, ale zielonym można wypominać retro gierki ze wstecznej? Ależ wami gardzę, niebiescy hipokryci  hrrtfu

Nie, poprostu my mamy wybór, klejnot generacji z 2018, 2017, a może z 2010, a wy jesteście zmuszanie do wstecznej, chyba że ktoś ma fetysz babrania się w guwnie na 69%.

Opublikowano

Mam nadzieję, że do premiery FH4 dasz jeszcze kilka razy teksty o guwnach na 68%, fajnie będzie wrócić do tych postów grając w roz(pipi) wszechswiata na najmocniejszej konsoli :kaz:

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano

a co szykuje się wam 2 gra w generacji na 90%? wow xD

Opublikowano

Forza Horizon 3

Z jednej strony czuje, ze czwarta tej samej gry moze troche namieszac i boty sztucznie nakrecają hajp. Z drugiej strony wiadomo juz teraz wiadomo ze bedzie to gra bezkonkurencyjna, a porównywanie jej do gierek (gry?) Sony to jak kopanie leżącego

Opublikowano

Ale tak szczerze to pomimo nadchodzącego Godrizona ten rok był dla gier dla xboxa bardzo kiepski. Całe szczęście przyszłość rysuje sie jaśniej

Mam nadzieje ze zgodnie z rachunkiem sumienia Spencera, Microsoft przestanie doic swoje studia.

Ciesze sie że Playground dostalo budzet na tworzenie swojego drugiego projektu co powinno uniknac wypalenia przy dwuletnim cyklu klepaniu kolejnych Horizonów. Mam nadzieje, że podobnie będzie w przypadku Turn 10 i też pozwoli im sie odpocząć od serii Motorsport.

Ciesze się, nawet pomimo faktu iz przyjdzie mi dlugo czekac, iż 343 dostało czas i zaufanie aby wprowadzić Halo (największą markę MS) na nowe tory. Spoko że Coalition ma odwagę do wprowadzenia potrzbnych zmian w Gearsach. 

Mam nadzieje, że Undead przy wsparciu finansowym MS rozwinie skrzydła bo fundament pod gierke maja bardzo dobry. Cieszy mnie, że pomimo mieszanych recenzji Piraci sprzedali się bardzo dobrze i zbudowali sobie zdrową społeczność, bo to oznacza że gra ma bezpieczną przyszłość i dalej będzie rozwijana. 

Cieszy mnie, że Rare, Ninja Theory i Compulsion maja wolność kreatywną i mogą bez obaw o zamknięcie realizować swoje wizje i podejmować ryzyko nowych IP. Ciekaw jestem co robi Initiative ( czy jakoś tak) ale sądząc po kierownictwie skończy się na klonie Uncharted/Tomb Raidera/Asasyna w świecie Perfect Dark ( ale sądząc po preferencjach forumka powinna chociaż spodobać się klapom)

Edytowane przez oni

Opublikowano

czego by nie zrobiły te nowe studia ms to i tak jest mała szansa, że to będzie dobra gra

tak już po prostu jest :reggie: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano
27 minut temu, oni napisał:

Ale tak szczerze to pomimo nadchodzącego Godrizona ten rok był dla gier dla xboxa bardzo kiepski. 

Nie no to ty asax

Opublikowano

yhy tylko mało które studio niezależne chcę dzisiaj robić gierkę 1-party.

Poza tym ile jest takich dużych studiów na rynku które dadzą radę pociągnąć duży projekt? To nie czasy Xboxa 360 kiedy Microsoft mógł polegać na Epic (wykupione) i Bioware (też wykupione) 

Cud że im Playground sprzed nosa nie uciekło, bo już były plotki że robią multiplatforme 

Edytowane przez oni

Opublikowano

To prawda że ten ich rpg będzie w świecie berserka czy pan G R U S Z C Z Y K mnie oszukał? Masz jakieś info od insajderów 

Opublikowano

Berserk od Playground, Sunset Overdrive 2 od Insomniaci, Scalebound od chińczyków i Conker od Rare tak będzie wyglądał lineup nowego xboxa 

Opublikowano

taaa teraz Remedy to mesjasz 

Microsoft potrzebuje nowego otwarcia z nową konsolą, bo za Xboxem One wciąż ciągnie się smród z 2013 roku i pierwszej prezentacji. 

Jestem pewny że takie gry jak Sunset Overdrive, Quantum Break czy Sea of Thieves zostałyby odebrane przez prasę znacznie lepiej gdyby nie atmosfera wokół konsoli 

Edytowane przez oni

Opublikowano

ta multiplatformowa kopia quantum break z BABOM xD

Opublikowano
54 minuty temu, oni napisał:

Jestem pewny że takie gry jak Sunset Overdrive, Quantum Break czy Sea of Thieves zostałyby odebrane przez prasę znacznie lepiej gdyby nie atmosfera wokół konsoli 

O (pipi)a, mam nadzieję, że to trollowanie. 

3 godziny temu, Pupcio napisał:

a co szykuje się wam 2 gra w generacji na 90%? wow xD

Jaka ta generacja jest piękna, a Xbox one to najbardziej z(pipi)ana konsola w historii. 5 lat, 5 (pipi)anych lat i będą dwie gry na 90%, dwie wyścigówka. Spencer, zabij się.

Wyobrazcie sobie ze pod koniec życia x360, ktoś by napisał, że następca będzie miał dwie gry powyżej 90%, ale jak ktoś będzie chciał to ogra je na laptopie. Jak ta konsola się stoczyła. 

:rofl:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Yeti zauważył ciekawy fakt, że Xbox One to jedna z najsłabiej prezentujących się konsol głównego nurtu w historii gamingu. Nawet GameCube, pierwszy Xbox czy Dreamcast prezentowały się lepiej na tle konkurencji. Współczuję tym co wybulili kasę na Xboxa One (tym bardziej z wcisniętym na siłę Kinectem 2.0 którym można było co najwyżej pizzę zamówić). Teraz muszą czekać na lepsze dni, które w tej generacji już nie nadejdą. Karma tu sucz, #ThisXWaiting.

Na miejscu każdego jakbym miał rozpatrywać kupno nowego Xboxa z kolejnej generacji, to bym się wstrzymał tak z kilka lat, a może po prostu wcale nie inwestował w tak niepewnego producenta...

Opublikowano

Ty widzisz XO tylko pod pryzmatem exow Sony. Mi bardziej podoba sie polityka MS, gdzie masz wsteczna, game pass, gold to nie tylko multi, ale rowniez gry. Oprocz tego umowy z innymi wydawcami, od ktorych dostajesz gry w subskrybcji za bezcen. To nie jest tak, ze my nie mamy w co grac na XO, bo wiekszosc posiada 2 konsole (ja mam PS4 w Polsce), z tym ze na PS4 oplaca sie niestety ogrywac tylko exy, ktore sa bardzo podobne do siebie, sztucznie wynoszone do rangi gier roku, za kazdym razem, kiedy ex wyjdzie czytamy to samo. A po weekendzie, ewentualnie po tygodniu juz nikogo nie interesuja, bo sa liniowe. Gry na MS nie sa idealne, ale ida w dobrym kierunku. Mamy 2019 niebawem, kazdy woli grac coopa oraz dobry mp. W te strone idzie MS, chociaz po ostatnich roszadach na E3 mozliwe, ze beda wypluwac wiecej gier, ktore beda jeszcze bardziej zroznicowane. Do tego dochodzi fakt, ze kiedy inni kupia Scarlett i beda mieli dostep do wstecznej praktycznie z wszystkich generacji, ty dalej bedziesz sie cieszyl z kolejnej wersji tej samej gry za prawie 300pln, ktora bedzie roznic sie jedynie logiem konsoli. Ty patrzysz na pojedyncze przypadki, my patrzymy na caloksztalt. Kazda konsola ma swoje plusy i minusy. Tobie moze sie podobac Overwatch na konsoli, a dla mnie granie w FPS po multi na konsolach to glupota. Kazdy widzi wszystko z innej perspektywy.

Opublikowano

Wyjaśnione, można zamykać.

Na jaki adres wysłać Ci Harnasia za ten post?

Opublikowano

Chcialem dac delikatnego liscia na odmulenie, a wyszedl Archy slap. Przepraszam.

Opublikowano
Cytat

Gry na MS nie sa idealne, ale ida w dobrym kierunku

giphy.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.