Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
36 minut temu, Starh napisał:

Yeti, ale Ameryki nie odkryłeś. Xbox jest w czarnej dupie jeśli chodzi o Exy na przestrzeni całej generacji.

Nie zmienia to jednak faktu, że :

- jest to mniej awaryjna maszyna

- Koks to prawdziwe 4K, z super chłodzeniem i kulturą pracy

- Lepszy kontrolerem

- Lepszym rozwiązaniem do ogrania multipatform (koks).

Sony ma konsole z exami, ale ile tych exów wychodzi w ciągu rok, a ile multiplatform?

Przecież już nie zarabiasz po 1500zł i stać Ciebie na kupno w ciągu 5-6 lat generacji konsol na dwie konsole minimum, a nawet 3.... Jaki problem kupić Xboxa pod multiplatformy i gry od Micro, a plejbestie pod exy typu gow/spiderman?

Ceny za live'a lepszy u Micro, gamepass, ea:ac. Dlaczego mając 2 konsole miałbym grać głównie na plejce, która chodzi jak samolot i oferuję gorszą jakość multi platformowych tytułów? Nie twierdze, że Mikro nie jest w dupie, ale takie Twoje (pipi)enie od x edycji CW jest po prostu żałosne. Człowieku na plejce nie ma nawet porządnej gry wyścigowej, gry pod co-opa typu gearsy. Wydajesz tyle siana na drogi TV Sony, a nie stać Cię zakupić xpudło i po prostu sprawdzić?

Łapiesz, że Xbox nie oferują dla mnie zupełnie nic, oprócz multi Halo5? Miałem dwa pierwsze Xbox i wspominam je bardzo dobrze, a to że ta generacja wygląda żałośnie w ich wykonaniu, to już nie mój problem. Gdyby mnie interesowały gry w 4k, czy lepszej jakości, to bym kupił Pro czy grał na pc w najlepsze wersję multiplatformy na rynku. Ale mam na to wy(pipi)ane, jako gracz konsolwy dobrze bawię się z moją premierową ps4, która ma świetną bibliotekę gier, zupełnie inny poziom niz ten śmietnik na xboxie z wyjątkiem forzy. A że ze mnie taki fan wyscigowek, jak z mazzea gracz z dobrym gustem, to odpuszczę sobie ten kawałek najmocniejszej konsoli na rynku, która gry z takim poziomem technicznym jak Horizon, GoT czy TLoU2, to dostanie gdyby Spencer wykupił studia odpowiedzialne za te gry. 

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
7 minut temu, YETI napisał:

Łapiesz, że Xbox nie oferują dla mnie zupełnie nic, oprócz multi Halo5? Miałem dwa pierwsze Xbox i wspominam je bardzo dobrze, a to że ta generacja wygląda żałośnie w ich wykonaniu, to już nie mój problem. Gdyby mnie interesowały gry w 4k, czy lepszej jakości, to bym kupił Pro czy grał na pc w najlepsze wersję multiplatformy na rynku. Ale mam na to wy(pipi)ane, jako gracz konsolwy dobrze bawię się z moją premierową ps4, która ma świetną bibliotekę gier, zupełnie inny poziom niz ten śmietnik na xboxie z wyjątkiem forzy. A że ze mnie taki fan wyscigowek, jak z mazzea gracz z dobrym gustem, to odpuszczę sobie ten kawałek najmocniejszej konsoli na rynku, która gry z takim poziomem technicznym jak Horizon, GoT czy TLoU2, to dostanie gdyby Spencer wykupił studia odpowiedzialne za te gry. 

Mnie osobiście po prostu bawi, kiedy ktoś używa argumentów "najładniejsza gra", wyolbrzymia poziom graficzny, a sam gra na s(pipi)nym facie.

Już zapomniałeś ile osób wymieniało tu ps4, kupowało kilkukrotnie różne modele (a śmiejesz się z botów), czekało x czasu na wymianę konsoli lub padów, a te konsole nadal chodzą głośno i bez słuchawek nocą jest dramat.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Proszę Cię, inFamouns SS najmocniejsze 8/10 w historii.

Infamons Słaby Son najmocniejszą ósemką? Oj Paulo, bo Cię zminusuję ;-P

Opublikowano
10 minut temu, YETI napisał:

Gdyby mnie interesowały gry w 4k, czy lepszej jakości, to bym kupił Pro

Co byś kupił? XD ten pół produkt nie oferuje 4k dzbanie 

A 4k cię nie interesuje bo trzeba nowy tv kupić :kaz:

Opublikowano

Kupować prosiaka xD spencer jak zapowiedział scorpio to kaz się obsrał i kazał chinczykom sklecić coś na szybko żeby dało coś zarobić na frajerach pokroju starha lmao

Opublikowano
7 minut temu, _Be_ napisał:

ten pół produkt nie oferuje 4k dzbanie 

Na dobrą sprawę to ani PS4 Pro ani XOX nie oferuje pełnego 4K bez sztuczek, dynamicznych rozdziałek i innych szachownic. Są gry na obu konsolach które oferują natywne 4K z taką różnicą że na XOX jest ich więcej.

Opublikowano
12 minut temu, Czezare napisał:

Infamons Słaby Son najmocniejszą ósemką? Oj Paulo, bo Cię zminusuję ;-P

Cezary, tak się droczę. Dla tych dzbanów top 3 generacji Sunset Overdrive to poziom obesranego inFamousa by cyferki na MC xddd Gorzej niż zwierzęta.

Opublikowano
18 minut temu, Pupcio napisał:

Kupować prosiaka xD spencer jak zapowiedział scorpio to kaz się obsrał i kazał chinczykom sklecić coś na szybko żeby dało coś zarobić na frajerach pokroju starha lmao

comment_lMcDgIBEkUBb7dlufi8QnpFDbGhAqbbb

grac w takiego nioha w 720p albo w wiedzmina na bagnach z 18fspami xD

A przepraszam wy gracie w listy gier, a nie same gry dla grania xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Nie gra się w gry tylko w średnie na meta, jprdl nauczcie sie w końcu 

Opublikowano

sunset top 3 generacji xD współczuje

Co do wiedźmina to gra wyszła w 2k15 wtedy chyba nie było prosiaka ani koxa? nioha przemilcze bo ta gra... :pawel:

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Wiadomix, Zelda Breath of the Wild najlepsza gra tej generacji i jedna z najlepszych w historii. Poziom nieosiągalny dla Playk.rwy siedzącej gameplayowo w 2001.

:rotfl: 

Opublikowano
13 minut temu, Kyo napisał:

Na dobrą sprawę to ani PS4 Pro ani XOX nie oferuje pełnego 4K bez sztuczek, dynamicznych rozdziałek i innych szachownic. Są gry na obu konsolach które oferują natywne 4K z taką różnicą że na XOX jest ich więcej.

Gier w natywnym 4K jest na XOXie zdecydowanie więcej niż wielu przewidywało. Widać tez jak MS mocno w to ciśnie bo wszystkie exy chodzą chyba w natywnej rozdzielczości. Jak Horizon, Forza, Gears of War, Halo 5 czy Sea of Thieves. Do tego naprawdę sporo multiplatform, gdzie na prosiaku jest to nieosiągalne

A jeszcze przed premierą Ficuś szerzył teorie ze nowy xbox jest za slaby na prawdziwe 4K i tylko w jakiś uproszczonych gierkach będzie to możliwe

Opublikowano
5 minut temu, suteq napisał:

jednak to prawda ze sot i zelda maja duzo wspolnego

jedna i druga laczy niedocenienie na forum psx extreme

Opublikowano
10 minut temu, suteq napisał:

Przecież wiesz że to prawda. Same dyszki bo zabawa systemem i prawdziwy sandbox. Jakby Santa Monica lub Insomniac w swoje gry włożyli trochę serca zamiast zimnych kalkulacji to kto wie? Może mielibyśmy gry prawdziwie warte zapamiętania. :) 

Opublikowano

@oni patrząc na FH4 w 1080p i 60 klateczkach to ciśnie mi się na usta tylko jedno - na ch.uj mi 4K xD Serio w tej grze 4K mogło by nie być :D

P.S. Mogłem w moim poście napisać "dużo więcej". Tutaj raczej sobie nie porozmawiamy...

Opublikowano

to 4k to chyba w indie 2d guwnach macie co asax?

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przecież wiesz że to prawda. Same dyszki bo zabawa systemem i prawdziwy sandbox. Jakby Santa Monica lub Insomniac w swoje gry włożyli trochę serca zamiast zimnych kalkulacji to kto wie? Może mielibyśmy gry prawdziwie warte zapamiętania. :) 

kur.wa przecież ta zelda się nudzi po 15h

ciągle robisz to samo i masz wrażenie, że grasz w kolejnego asasyna czy far kraja bo trzeba wieże odblokować 

nie powiem, na początku zachwyca możliwościami i detalami, ale jak pisałem, po 15h widziałeś niemal wszystkie fajne rzeczy i jest robienie w kółko tego samego jak w jakimś mmo 

tfu

Opublikowano
2 minuty temu, suteq napisał:

ciągle robisz to samo i masz wrażenie, że grasz w kolejnego asasyna czy far kraja bo trzeba wieże odblokować

Brzmi jak gra życia.

Generalnie brzmi jak dowolny blockbuster z lat 2k15-2k18. :pawel: 

Opublikowano

wieże? przy spajdermenie prawie umierali jak usłyszeli o nich, mam nadzieje że w zeldzie również gardzili tym elementem :)

Opublikowano

@Kyo generalnie chciałem tylko napisać ze MS dał wolną ręke developerom i postanowił nie wymuszac natywnego 4K, ale na przykładzie swoich gier MS udawadnia ze przy odpowiednim wysiłku prawdziwe 4k jest na XOXie osiagalne.

Druga sprawa czy ten wysłek jest godny zachodu, bo nie mam jakiegoś cisnienia na tą rozdzielczosc

15 minut temu, suteq napisał:

kur.wa przecież ta zelda się nudzi po 15h

nie powiem, na początku zachwyca możliwościami i detalami, ale jak pisałem, po 15h widziałeś niemal wszystkie fajne rzeczy i jest robienie w kółko tego samego jak w jakimś mmo 

tfu

Kurła kolejne podobieństwa z piratami :obama:

Opublikowano
48 minut temu, Kyo napisał:

@oni patrząc na FH4 w 1080p i 60 klateczkach to ciśnie mi się na usta tylko jedno - na ch.uj mi 4K xD Serio w tej grze 4K mogło by nie być :D

No nie, bo różnica w trybie 4K jest ogromna nawet jak grasz na TV FHD, to mogę sobie tylko wyobrazić ile jeszcze dodatkowo detali widać na ekranie 4K. Ale super, że jest możliwość wyboru, pewnie będę korzystał z obu trybów. 

Opublikowano

Zapomniałem dopisać MOIM ZDANIEM. Klateczki > Graficzka która i tak "robi" w tym trybie. Poza tym zapierdzielając po polu kukurydzy pszenicy i jęczmienia akurat będę się przyglądać jak wygląda kokpit z zewnątrz :reggie:

Opublikowano

szkoda, że rozdziałka nie była ważna dla bociarni na początku generacji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.