Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

4 minuty temu, creatinfreak napisał:

Bo nie mam czasu aktualnie? Mam tajfun w domu w postaci mojej rocznej córki, która nie chodzi teraz szybko spać, a poza tym od tego roku mam switcha i odkrywam nintendo, które wciąga na długo (xeno 70h, Mario 25, karty 25, kong 25, kończę teraz zelde 80)

No ale Ty wiesz, że pucujesz się do gier na Nintendo, które w analogicznej sytuacji byś miał na Xone we wstecznej :D To tak jakbyś na Xone grał w same remastery. Switch to dopiero padaka pod względem gier. Większość wartych ogranie to porty z WiiU, a X i braku gier coś tam piszesz :)

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

No ale nie wydali tego drugi raz w pudelku więc się nie liczy 

emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Opublikowano

Switch cudowna konsola, takie exy. Szkoda tylko, że na 9 gier które mam większość to multiplatformowe indyki, a nowe exy których na WiiU nie miałem albo nie mogłem kupić, to słownie DWIE gry. No ale pogadajmy coś o Xo i braku gier :p

Opublikowano
50 minut temu, creatinfreak napisał:

Scarlett może mieć nawet i 10k 144fps i moc na poziomie 20tf ale i tak nie będzie na niej Zeldy, bloodborne, Mario, God of war, tlou czy tony innych za(pipi)istych gier z japońskich konsol. Samą wielką trojcą i ładniejszymi multiplatformami nic poza tym co jest teraz nie osiągną.

emoji23.png emoji23.png emoji23.png

Opublikowano
2 minuty temu, oni napisał:

emoji23.png emoji23.png emoji23.png

usuń formatowanie bo z czarna obwódka jest jak wklejasz na białą skórke foruma 

Opublikowano

Nintendo od dawna funkcjonuje jako ta druga konsola. A co do gier wychodzących teraz na switch to prawda, mało nowego mięsa dla ludzi co mieli wiiu. Wyszło chociażby świetne Mario tennis, kirby, zaraz octopath, smash, joshi. A co w tym roku na x prócz forzy wartego ogrania wyjdzie?

Opublikowano

Jak to co wyjdzie oprócz FORZA? Updates do tej gry of course [emoji23][emoji23][emoji23]

Opublikowano

Kirby i Yoshi to syf którego bym za darmo nie wziął. To jak te gry są banalne, to ludzkie pojęcie przechodzi. Najwięksi fani Gejtendo omijają to szerokim łukiem. Smash to kolejny port z WiiU. No wychodzi na to, że w sumie dwie nowe gry wyjdą na Switcha w tym roku. Nie ma co, Xbox się chowa :D

Opublikowano
1 minutę temu, Kolos28 napisał:

of course emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Opublikowano
1 minutę temu, creatinfreak napisał:

Nintendo od dawna funkcjonuje jako ta druga konsola. A co do gier wychodzących teraz na switch to prawda, mało nowego mięsa dla ludzi co mieli wiiu. Wyszło chociażby świetne Mario tennis, kirby, zaraz octopath, smash, joshi. A co w tym roku na x prócz forzy wartego ogrania wyjdzie?

Dla mnie ilość exów do ogrania na obu konsolach jest równa Forza na xbox i octopath na switcha. Mario tennis nie dla mnie. Smash będzie jak ostatnio szał 1 tydzień i wszyscy potem grę sprzedają xD .  Kirby ..... heh no ok wolę inne gry. Prawda taka że po mocarnym drugim półroczu w tamtym roku teraz switch zastopował. Ratują się indykami z pc i remasterami.

Rozumiem że osoba co nie miała wii u i nie ma pc może piać z zachwytu ale dla mnie gracza co ogrywa każdy sprzęt i grę w okolicy premiery to nie do przyjęcia. Gdyby nie octo to by z szafy konsola nie wychodziła. PS4 przynajmniej ma w tym roku jakieś fajne gierki dla których warto co 3-4 miesiące odkurzać konsole. Yakuza kiwami 2, yakuza 6, gow, dragon quest (chociaż dragon quest kupie na steam i yakuze chyba też jak wyjdzie:D ) .

Żeby nie było że hejt na switch. Nadal uważam konsole za warta zakupu. Samo Xenoblade 2 i zelda niszczą 99% exów na ps4, pc czy xbox. A do tego mamy najlepszego mariana. Nie mogę się doczekać weekendu i octopath.

Opublikowano

Bo prawda jest taka, że Ps4 zatraciło ducha swoich czasów świetności i klepią gry na wzór współczesnych standardów.
Zawsze to dużo lepsze niż brak exów na super mocarnego Xbox, który niebawem się ukaże.

Nintendo ma to do siebie, że świat gier z ich podwórka wygląda tak cudownie jak za czasów Snes, N64 i ośmiesza pozostałe konsole i to bez 4k i HDR!

Opublikowano
10 minut temu, _Be_ napisał:

Opublikowano
45 minut temu, Kolos28 napisał:

Bo prawda jest taka, że Ps4 zatraciło ducha swoich czasów świetności i klepią gry na wzór współczesnych standardów.

Detroit,Dreams, i cala masa innych gier, ktore sie wyrozniaja i probuja wprowadzic cos nowego. Nawet Tsushima to pierwszy powazny open world w feudalnej JP.

48 minut temu, Kolos28 napisał:

Nintendo ma to do siebie, że świat gier z ich podwórka wygląda tak cudownie jak za czasów Snes, N64 i ośmiesza pozostałe konsole i to bez 4k i HDR!

Gry Nintendo sa inne niz pozostale to fakt, ale to nie znaczy lepsze czy gorsze. Maja swoj target i w niego celuja,tyle.

Parametry sprzetowe sa pieta achillesowa konsol N, i negatywnie wplywaja na jakosc/ilosc multiplatform, i  jakosc exow. 

Opublikowano
2 minuty temu, aphromo napisał:

Detroit,Dreams, i cala masa innych gier, ktore sie wyrozniaja i probuja wprowadzic cos nowego. Nawet Tsushima to pierwszy powazny open world w feudalnej JP.

no i  nie zapominaj o innowacyjnym Days Gone emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Opublikowano

Nintendo nie ma zamiaru gonić konkurencji, zwłaszcza parametrami bo by stało się kolejna podobną konsolą ale fakt, Switch mógłby być trochę mocniejszy bo ich gry były by troszkę mniej ograniczone.

Opublikowano

detroit - trzecia taka sama gra od tego samego studia no ale sie wyroznia xd

Opublikowano

Detroit się wyróżnia xD

to jak napisać że forza 4 jest kontrowersyjna,

mocny sezon CW się zapowiada

Opublikowano
10 minut temu, Kolos28 napisał:

Nintendo nie ma zamiaru gonić konkurencji, zwłaszcza parametrami bo by stało się kolejna podobną konsolą 

Parametry sprzetowe nie maja nic do polityki wydawnicznej, po prostu determinuja, jak gry beda wypadaly w porownaniu z konkurencja. Screen z Zeldy w 4K

WLPTs9i.jpg

10 minut temu, Kolos28 napisał:

fakt, Switch mógłby być trochę mocniejszy bo ich gry były by troszkę mniej ograniczone.

Nie chce wypowiadac sie nt Switch, bo to jest glownie handheld. Wii/U to lepsze przyklady.

5 minut temu, hav7n napisał:

detroit - trzecia taka sama gra od tego samego studia no ale sie wyroznia xd

Wyroznia sie tym, ze takich gier nikt nie robi. W przypadku Detroit trzeba jeszcze dodac, ze wplyw wyborow gracza naprawde zmienia gre.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Właśnie to jest piękne w Switch, że wkładasz konsole do docka i masz najmocniejszą stacjonarną konsole od Nintendo. Moim zdaniem i tak jej troszkę mocy brakuję ale bardzo przyjemnie się w to gra czy to w handheld mode czy TV.

Opublikowano

Największą zaletą Switcha jest fakt, że po 9-10h za biurkiem mogę sobie pograć w domu na leżąco na ekranie, który nie jest mikroskopijny i rozpikselowany :p

Opublikowano
Teraz, Kolos28 napisał:

bardzo przyjemnie się w to gra czy to w handheld mode czy TV.

A to juz kwestia gustu. Faktem jest, ze multiplatformy na Switch w trybie TV nie maja startu do sedziwych juz PS4 czy Loniaka.

Opublikowano

No nie mają ale za to można w nie pograć wszędzie i trzeba pamiętać, że równiedobrze tych gier mogłoby nie być na Switchu..

Opublikowano
7 minut temu, Kolos28 napisał:

No nie mają ale za to można w nie pograć wszędzie i trzeba pamiętać, że równiedobrze tych gier mogłoby nie być na Switchu..

Doceniam wklad, jaki ma Nintendo w rozwoj branzy growej, ale hasla o osmieszaniu konkurentow, zwlaszcza obecnie, sa bardzo mocno na wyrost.

Tutaj gif z Conrete Genie exa na PS4. Premiera w tym roku.

2xxje9.gif

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.