Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, oni napisał:

Dobry headshot w kolano Bluber bo lead writer RDR2 pracuje teraz Initiative :pechowiec: : pechowiec: 

No tak samo jak bardzo ważna osoba z SSM, które wypluło to (pipi) ojszczane god of war co nie przeszkadza mi wierzyć, że wyjdzie z ich projektu coś ciekawego :ragus:

11 minut temu, Pupcio napisał:

Nie mam żadnego urazu, patrze tylko na biblioteke gier xboxa i powstrzymuje się od śmiechu na jej widok :) 

Ja mam taki sam odruch jak patrze na konstrukcje misji w RDR 2 i jego sterowanie a potem na oceny i wiem, że recenzenci to janusze :usmiech:

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

a całą to bandą dowodzi koleś odpowiedzialny za reboot Tomb Raidera :nosacz3:

no ale będzie dobrze, wierze :ragus:

Opublikowano

No ale ty jesteś stary i nie znasz sie na grach bluber a recenzenci to prawdziwi profesjonaliści ;) 

Edytowane przez Pupcio

Opublikowano

to nie ty piszczałeś, że zelda nie zasluguje na 97? :nosacz3:

Opublikowano

Nie rozumiem jak mozna zrobic headshota w kolano. :sapek:

Opublikowano
Godzinę temu, _Be_ napisał:

Dr1QrEUWsAEhqEG.jpg:large

LECIMY TUTAJ :wub: 

A i jeszcze dyrektor najlepszej gierki Insomniac dołącza do teamu z razem z ludzmi z Santa Monica, ND, Rockstara, którzy będą jednym z największych studiów w branży :cool:

Opublikowano
13 minut temu, Mojave napisał:

Nie rozumiem jak mozna zrobic headshota w kolano. :sapek:

Nie znasz lore 

Opublikowano
3 godziny temu, _Be_ napisał:

Nie znasz lore 

Chodzi o Lore ceeska?

Opublikowano

Jo

Opublikowano

Zrobiłem kilka porównań między najnowszym PROsiakiem a Klockiem.

Na pewno nie stwierdzę jednoznacznie, która konsola lepsza bo obie są świetne.

Napisze pokrótce jakie są mogę odczucia.

A wiec:

KULTURA PRACY - jest bardzo dobrze, jest bardzo cichutko, nie słyszę cewek, nic nie wyje itp. ,ale mój najnowszy PROsiak nie ma się czego wstydzić. Gdybym miał jednak wybrać, która konsola jest pod tym względem lepsza to chyba jednak Xbox.

WYGLĄD i WYKONANIE - Xbox więcej waży, napewno jest ładniejszy/zgrabniejszy. Co do jakości wykonania to również mam problem bo mój PRO jest super wykonany. Nic nie trzeszczy itp.

Pad w obu konsokach spoko, po komentarzach na forach spodziewałem się, ze Xbox będzie miał lepszej jakości plastik użyty do pada ale super leży w dłoni i nic nie trzeszczy.

MENU/USTWIENIA - no tutaj zdecydowanie wygrywa ps4 choć każdy mi mówił, że dash (czy jak to się mówi) w Xbox będzie zacinał a u mnie póki co zasuwa szybko. Największy minus to chaos tam panujący ale szybko można się tego nauczyć i już coraz bardziej mi pasuje.

ABONAMENTY - tutaj plus dla Xbox choć większość gier multiplaformowych z gamę pass mam na PS4. No ale ile jest świetnych gier z x360 a do tego Forze.

GRY NA WYLĄCZNOŚĆ - tutaj wiadomo Ps4 win.

WYGLĄD GIER i PŁYNNOŚĆ.

Zarówno na TV 4k jak i FullHD gry lepiej wyglądają na Xbox. To, że natywne 4k będzie lepsze od oszukanego to wiedziałem ale nie spodziewałem się, że na FullHD supersampling w Xbox robi to LEPIEJ, zapewne przez wyższa rozdzielczość z której schodzi do FHD.

Podsumowując, Xbox One X to naprawdę świetny sprzęt i tylko ten to zrozumie kto zechce się przekonać do tej konsoli. Wiadomo najlepszym wyborem jest posiadanie obu konsol ale gdybym miał wybrać tylko jedną to wybrałbym chyba mojego PROsiaka gdyż spełnia wszystkie moje kryteria. Jest cichutki, dobrze spasowany, nie grzeje się itp. ale wybrałbym go głównie dla exów. Dla samych multiplaformowych gier to zdecydowanie Xbox bo gierki ładniej wyglądają, konsola jest mocniejsza. Dodatkowo Xbox jest lepszym kombajnem multimedialnym.

Tyle w temacie ode mnie, możecie pisać co chcecie, robić sobie żarty itp.

Opublikowano

kurwa dajcie to do rodzynów

Opublikowano

MÓJ PRO Z BUNDLA Z RDR 2 

Opublikowano

Czekałem na to porównanie 

Opublikowano
W dniu 5.11.2018 o 21:30, Kolos28 napisał:

Panowie a więc powiem coś szczerze.
Gdybym miał xox to i tak bym kupił prosiaka bo tam bardziej odpowiadają mi exy. Mając konsole od Sony zakup zielonej konsoli dla Forzy jest dla mnie mało zrozumiały. Nie ukrywam, że ograłbym kilka gierek od Microsoft ale bez ciśnienia bo Sony daje mi o wiele więcej! Teraz kiedy mam laptopa, który bez problemu odpali te gry, Xbox jest mi zupełnie nie potrzebny.

Do tej pory najbardziej w Xbox podobała mi się wsteczna kompatybilność oraz kultura pracy. Obecnie mój prosiak jest na prawdę bezszelestny!

W dniu 5.11.2018 o 19:48, Kolos28 napisał:

Kurcze, Xbox super ale PlayStation lepsze - przynajmniej dla mnie. Teraz mam prosiaka, który działa cichutko jak Xbox a więc po co mi klocek?

W dniu 5.11.2018 o 17:15, Kolos28 napisał:

Uspokój się.

Zobacz sobie testy na yt i5-8300h gtx 1050 i 12gb ram. Może trochę mniej zbliżona jakość ale nie jest tak źle, na high spokojnie uzyskuje od ponad 30 do ponad 60 fps. Na medium jeszcze więcej. Dla mnie to wystarczające uzupelnie do mojego PROsiaka oraz Switcha.

A to tylko z jednej strony cw :cool:

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano

Miotał się jak szatan, ku,rwa je,bany kloc28 :cool:

Niesamowicie serce rośnie jak czyta sie wywiady z takimi legendami jak Brian Fargo, który mówi, że chciał odchodzić z branży bo ciągle balansowali na krawędzi z budżetami a teraz cyk, przyszedł Phil i mówi macie tutaj pięniążki i nasze wsparcie, róbcie gierki takie jakie umiecie i lubicie :banderas:

Dzień bez plotek o nowych przejęciach to dzień stracony, Microsoft rozważa przejęcie IO Interactive :lapka: 

Opublikowano

Wg. prawidłowości "raz Sony, raz MS "następna generacja (ostatnia w klasycznej formie) będzie należała do Microsoftu który dozbrojony dostarczać będzie świetne tytuły jak szalony, ale z godnymi next-gena usługami i jakością sprzętu. Doopska klapów będą pękały jak rybie pęcherze albo czaszki narodowców pod butem testa, a mendrek zniknie całkowicie z forum.

To będzie cudowna generacja, jestem tego pewien. :fsg:  

Opublikowano

Przez 3 generacje nie dorobili się wewnętrznego studia srajacego hitami. Na co można więc teraz liczyć? Kolejne klony rare? Xbox i Xbox 360 to świetne konsole z genialnym grami na wyłączność. One strasznie odstaje na tle poprzedników, fajnie, że coś próbują z tym robić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kolos28 napisał:

Zrobiłem kilka porównań między najnowszym PROsiakiem a Klockiem.

Na pewno nie stwierdzę jednoznacznie, która konsola lepsza bo obie są świetne.

Napisze pokrótce jakie są mogę odczucia.

A wiec:

KULTURA PRACY - jest bardzo dobrze, jest bardzo cichutko, nie słyszę cewek, nic nie wyje itp. ,ale mój najnowszy PROsiak nie ma się czego wstydzić. Gdybym miał jednak wybrać, która konsola jest pod tym względem lepsza to chyba jednak Xbox.

WYGLĄD i WYKONANIE - Xbox więcej waży, napewno jest ładniejszy/zgrabniejszy. Co do jakości wykonania to również mam problem bo mój PRO jest super wykonany. Nic nie trzeszczy itp.

Pad w obu konsokach spoko, po komentarzach na forach spodziewałem się, ze Xbox będzie miał lepszej jakości plastik użyty do pada ale super leży w dłoni i nic nie trzeszczy.

MENU/USTWIENIA - no tutaj zdecydowanie wygrywa ps4 choć każdy mi mówił, że dash (czy jak to się mówi) w Xbox będzie zacinał a u mnie póki co zasuwa szybko. Największy minus to chaos tam panujący ale szybko można się tego nauczyć i już coraz bardziej mi pasuje.

ABONAMENTY - tutaj plus dla Xbox choć większość gier multiplaformowych z gamę pass mam na PS4. No ale ile jest świetnych gier z x360 a do tego Forze.

GRY NA WYLĄCZNOŚĆ - tutaj wiadomo Ps4 win.

WYGLĄD GIER i PŁYNNOŚĆ.

Zarówno na TV 4k jak i FullHD gry lepiej wyglądają na Xbox. To, że natywne 4k będzie lepsze od oszukanego to wiedziałem ale nie spodziewałem się, że na FullHD supersampling w Xbox robi to LEPIEJ, zapewne przez wyższa rozdzielczość z której schodzi do FHD.

Podsumowując, Xbox One X to naprawdę świetny sprzęt i tylko ten to zrozumie kto zechce się przekonać do tej konsoli. Wiadomo najlepszym wyborem jest posiadanie obu konsol ale gdybym miał wybrać tylko jedną to wybrałbym chyba mojego PROsiaka gdyż spełnia wszystkie moje kryteria. Jest cichutki, dobrze spasowany, nie grzeje się itp. ale wybrałbym go głównie dla exów. Dla samych multiplaformowych gier to zdecydowanie Xbox bo gierki ładniej wyglądają, konsola jest mocniejsza. Dodatkowo Xbox jest lepszym kombajnem multimedialnym.

Tyle w temacie ode mnie, możecie pisać co chcecie, robić sobie żarty itp.

A która lepiej pachnie?

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał:

Przez 3 generacje nie dorobili się wewnętrznego studia srajacego hitami. Na co można więc teraz liczyć? Kolejne klony rare? Xbox i Xbox 360 to świetne konsole z genialnym grami na wyłączność. One strasznie odstaje na tle poprzedników, fajnie, że coś próbują z tym robić. 

Po co im wewnętrzne studia jak mogą posłużyć się zewnętrznymi? Jaki realny wpływ na jakość gry ma fakt czy studio jest wewnętrzne czy zewnętrzne jeśli gra jest dobra? Argument totalnie w płot.

Z resztą co to znaczy dorobić się studia wewnętrznego skoro każde studio wewnętrzne u Sony i Microsoftu to nic innego jak 3rd party które zostało wcielone w szeregi 1st party?

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

5 lat po starcie generacji czekałem na takie porównanie :banderas:dzieki dzban28.

Opublikowano

Bundel28

Opublikowano
28 minut temu, Ukukuki napisał:

Przez 3 generacje nie dorobili się wewnętrznego studia srajacego hitami.

Playground Games & Turn 10 :potter:

Nie no zobaczymy jak to się potoczy, widać, i też ptaszki ćwierkają, że pod sterami Spencera to zupełnie inna firma jeśli chodzi o dywizje xboxa, ta generacja jest stracona już ale wszystkie ręce na pokład przy okazji nowej. 

Opublikowano

Wy jeszcze nie wiecie jaka MS ma wizję na przyszłą generację. Może dalej skupia się na grach uslugach. To że skupują studia jeszcze nie oznacza rewolucji. Chciałbym, żeby tak było. Bo fajnie jeśli obie konsole dostarcza mocarne gierki. Mogę grać i na PS5 i Scarlett w mocne hity.

Opublikowano

No tak kupują studia, które robią głownie singlowe gierki i nagle każą im robić RPG jako grę uslugę :pawel:

Opublikowano

No brzmi jak Lionhead. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.