Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Do PCta kupuje się gejmingowe myszki oraz klawiatury i niszczy crossplatformowo to robactwo na xboxie w gierkach typu overłajcz lub hało

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
W dniu 23.11.2018 o 12:15, aphromo napisał:

PC jako platforma do gier ma sie srednio,tyle. Nie ma tam absolutnie nic wartego uwagi, czego nie oferowalyby konsole. Lepsza wydajnosc nie wystarczy.

Ludzie w tej generacji wymieniali po 3 razy ta sama konsole dla ciut lepszej wydajności, ale ultra płynna rozgrywka z grafika w 1440p/4K to za malo xD

No śmiem twierdzić, że dla każdego gracza, którego na to stać lepsza wydajność to w zupełności wystarczający powód.

Przykład Fallouta 76 to tez chybiony argument. Jest wiele gier przy których na konsolach nie spędziłbyś więcej niz 40 minut, bo nie dość ze są średnie, to jeszcze technicznie z(pipi)ane, na PC przez płynność zyskują tyle, że człowiek nagle może napisać, że nawet się przyjemnie się gra!

W dniu 23.11.2018 o 08:36, milan napisał:

Nie popieram języka royala, ale merytoryczne ten post się trzyma kupy

Cos w tym jest, choc czasami gościa tez ponosi. Nie mam Peceta za 10k, upgrade kosztował mnie koło 3500 zł (nie wiele więcej niż jakbym miał kupowac Xbox One X'a), ale też mam 1080 i lubię sobie sam zrobic DF w domowych warunkach. W 90% przypadkach wynik jest oczywisty, ale czasami można sie też mocno zaskoczyc jak ostatnio przy Destiny. Jezeli chodzi o jakosc tekstur, rozdzielczość (przy podobnych ustawieniach - powiedzmy 1440p) jest bardzo zbliżone graficznie i w samym obrazie, teksturach różnic większych się nie zauważa. Wszystko oczywiście wygląda fajnie do póki nie ruszymy gałką xD. Innym przykładem jest ubisoftowy Assasin. Wiadomo, ze cieniowanie, roślinność, miejscami testury sa gorsze, ale gdyby na konsolach chodzil w 60 klatkach to na cala resztę można byłoby przmknac oko.

Edytowane przez easye

Opublikowano

60 klatek jest opcjonalne w singlu.

Jeśli mam dostawać pełne wsparcie twórców w temacie gier to przeżyje 30 klatek w SP. Zwłaszcza że wiele fantastycznych tytułów nie zobaczysz na PC-cie nigdy, bo od dawien dawna głównym targetem developerów są konsole.

PC to ciekawostka jak Switch: można mieć dla jakiegoś ficzera (przenosnosci czy większej płynności), ale mając konsolę czy dwie to najczęściej zbędny zakup.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
7 godzin temu, oFi napisał:

Do PCta kupuje się gejmingowe myszki aimboty oraz klawiatury wallhacki i niszczy crossplatformowo to robactwo na xboxie w gierkach typu overłajcz lub hało

Fixed ;)

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, easye napisał:

upgrade kosztował mnie koło 3500 zł (nie wiele więcej niż jakbym miał kupowac Xbox One X'a)

Co? :dynia:

Opublikowano

3500zl to niewiele więcej niż 1800-2000zl. Matematyka to nie jest iziego mocna strona. :reggie:

Opublikowano

Co Ty Pablo z tym wsparciem gier? Przeciez jak ta sama gra jest na PC i na konsolach to masz identyczne wsparcie na obu platformach, chyba, ze dla Ciebie fakt, ze patch wychodzi czasami dzień później na PC niz na konsolach jest faktem nie do zaakceptowania. xD 30 fpsow w singlu to tez (pipi), zwłaszcza ze duzo gier przez z(pipi)any framepercing wydaje sie jakby chodzilo w 15. No w takie Dark Soulsy wole zdecydowanie zagrac w 60!

Co do cen - jak składałem Peceta to Xbox One X z gra kosztowal 2200 zł. Wystarczyło dołożyć 1300 zl, nie 10 tys jak niektórzy tutaj bezustannie (pipi)a. No i fakt, kupiłem bezprzewodowa klawiature z myszka kiedyś, bo gram na telewizorze - cena 100 zl. Zdaje sobie sprawę, ze niektórych na to nie stać i wybierają konsole, ale nie trzeba za każdym razem pokazywać ze sie ma zespół, bo ktos wydał 1300 zł więcej by grac w najlepszej jakości.

3 razy wymienialiście konsole, by Forze Horizon grac "w najlepszej jakości na Xbox One X", ale najlepsza jakość Forzy jest na PC i tutaj nie ma o czym dyskutować! Zrobiliby 4 konsole w tej generacji pozwalajaca na taka grę za ponad 3 tys zl i większość z Was by pobiegła do sklepu wymienić konsole po raz 4ty w 1 generacji.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Kwestia dostępności i preferencji gier jest kwestią subiektywną IMO. Niech będzie że najlepsze gry ostatnich lat w jakie grałem to były indyki, dużo grywam w Halo 5 po sieci i ostatnio nadrabiam back-log na PS4. Until Dawn i WipEout to gry któe mi się najbardziej podobały jak do tej pory i trzy ostatnie tytuły łączy wyłączność na konsolach. Indory odpalę na czymkolwiek i nie potrzebuję do tego drogiego PC-ta.

Druga sprawa opłacalności zakupu: nie widzę powodu do przesiadki na stacjonarkę bo na laptopie uruchamiam w zadowalającej jakości te tytuły z PC które mnie interesują. Dodatkowo z zapowiedzianym wsparciem myszek i klawiatur do X stacjonarka jest mi jeszcze mniej potrzebna. Generalnie spoko jak ktoś się jara, ale w ograniczonym budżecie nie poleciłbym nic innego niż konsolę.

Opublikowano

No wlasnie, ja nie widzialem sensu kupowania Xboxa, bo stac mnie bylo doloyc te 1300 zl i przy okazji cieszyć sie wieloma innymi grami w 60 fpsach. Jako fanatyk gier video pryzmat wydania dodatkowego tysiaca zl na swoje hobby, ktore towarzyszy mi od 20 lat byl najmniej wazny. HALO 5 to jedyna gra, która nie została wydana na PC w pełni z exow Xboxa (co prawda singla mogliby w ogole nie wydawac, ale karny kutas za nie zaimplementowanie matchmakingu). Argument myszek i klawiatur to znowu inwalida, bo teraz pod każda konsole podepniesz co chcesz. Nawet nie wiesz, kto gra na myszce, klawiaturze siedząc na taborecie przy monitorze, przez cross play zaś niedługo wszyscy będą grali w HALO z graczami pecetowymi - przynajmniej na poczatku, bo pozniej wiadomo - graczy pecetowych na serwerach będzie pewnie jak na lekarstwo.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Trudno zeby ktos gral, skoro nie ma ^^ Gdyby byl matchmaking to moze by ktos sie skusil - w Destiny 2 bardzo duzy napływ graczy odkad dali za free xD Mozna powiedziec, ze sukces jak w MS, gdy dadza game pass za zlotowke!

Edytowane przez easye

Opublikowano

użytkownicy pecetów, kłócą się z użytkownikami pecetów, nie takie Console Wars pamiętam

Opublikowano

ekosystem miał łączyć ludzi  a nie ich skłocać :(

Opublikowano

Jasne, jak ktoś jest gimb... chwila... hm, uczniem podstawówki (pedalarzem?), to ma wakacje, ferie, dni nauczyciela i ch*j wie co jeszcze, to może i mieć z 10 platform i na każdej grać od rana do wieczora. Lecz no jakby nie patrzeć, pokolenie grające w latach 80-90 dorosło i zaczęło mieć pracę, rodzinę, obowiązki i chroniczne zmęczenie. I dla takiej osoby posiadanie nawet dwóch sprzętów staje się pretekstem do większej kupki wstydu i wygląda jak zbędny wydatek. A nawet jeśli nie, to siłą rzeczy sytuacja życiowa wymaga wybrania tego głównego sprzętu do grania.

W tej generacji (jak zwykle, zresztą) najwięcej takim osobom oferuje PlayStation 4. Cała potężna biblioteka ex'ów nie spadających poniżej 80 na mc, a sięgających prawie 100, z najlepiej generowaną grafiką, z bardzo przyjemnie skonstruowaną konsolą (wielu ludzi nie zna nawet połowy funkcji które oferuje) i wszystkimi liczącymi się multiplatformami. Do tego największa biblioteka VR, najlepszy pad, potężna baza graczy online (z minimalnym ryzykiem cheaterstwa), rynek wtórny, wspaniałe promocje na PS Store, usługi typu PlayStation Plus.

Na ch*j mi PC, skoro on nie zaoferuje 10 % tego co powyżej? A, wiem. Do pracy. Tak, niewątpliwie PC góruje nad PlayStation 4 jeśli chodzi o sprzęt do pracy. Cóż, zawsze to coś. A jak kupiłeś PC do grania, to sorry, nie znasz się na branży, nie powinieneś tu pisać, w ogóle zastanów się nad swoim życiem ;)

Opublikowano

miło że izi wartość swojego celerona za 4K wycenia na tyle co Kox za 2K ^^ wiadomo....trzeba wydać minimum 2x tyle, grać na taborecie i później czytać 10 stron poradników iziego w tematach z grami jak odpalić grę na widnowsie!

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

No zdecydowanie lepiej grać w Forze Horizon z grafiką w 60 fpsach, niż stać przed wyborem 30 fpsow, albo brak tekstur, bo TANIEJ! 

Ciekawe na jakich telewizorach grają ludzie, dla których 1500 zł droższy komputer to już przesada. Dobry TV z 4K i HDR pewnie też im nie potrzebny... 

Edytowane przez easye

Opublikowano

brzmi jak granie na xboxie :nosacz3:

Opublikowano
34 minuty temu, Pupcio napisał:

brzmi jak granie na xboxie :nosacz3:

Społeczność np takiego Rainbow Six Siege na Xboxie vs to na PS4, to niebo a ziemia. 

Wydaje mi się, że na X1X gra więcej dorosłych ludzi, a mniej dzieciaków. 

Wysokie levele, brak pajacowania, nie ma też graczy, których nazwa zaczyna się od Ali, albo Sahid z PINGIEM 150+

Opublikowano

Ping gra na ps4 więc normalne że go nie spotkasz :ragus:

Opublikowano

No a dzieci raczej wolą to co popularniejsze a nie chuyowe i bez gier

Opublikowano

@easye Jeśli miałbyś komuś polecić JEDNĄ platformę i tylko ją, to co byś mu polecił? Takiemu typowemu nerdowi między 25-35? ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Po co mi komputer i użeranie się że nie działa/nie mam z kim grać? 

Przeciez Ty od 10 edycji w CW ciagle piszesz jedynie o HALO, Gerasach i Forza xDDDD To w jaka gre nie mialbys z kim grac?

Jak nie masz miejsca na PC, to skladasz micro ATX

Znalezione obrazy dla zapytania micro ATX PC

Podobny obraz

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.