Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

soad%255B1%255D.jpg

kurcze, jak to jest, że w 2018 roku kupuje się budę za 3,5 klocka i wszystko działa tip top w 60 fpsach w 4k, biorąc pod uwagę inflację cen podzespołów?

8DxmZY6.gif

a może wystarczy kupić GTXa i podłączyć kabelkami do ziemniaka? a no i obudowę za 900 zł xd

Edytowane przez ragus

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jednakże nie smutaj Izi, cieszę się że wydałeś 3500zł na samą budę żeby móc ogrywać takie sztosiwa jak Assassin's Creed w 60 klatkach.

Przecież on gra w AC na PS4 XD które przypominam 

Cytat

XB1X's lowest dynamic resolution is higher than the PS4 Pro's highest dynamic resolution.

Opublikowano
8 minut temu, ragus napisał:

a no i obudowę za 900 zł xd

Piękny kawalerze, za jedyne 5800zł masz i wydajność i poręczność. Normalnie można postawić PC-ta pod TV-kiem. Wyobraź sobie te Assassyny i Battlefieldy w 1440p, magia. :obama: 

https://www.x-kom.pl/lista/h4vbbdh1q?utm_source=youtube&utm_medium=video&utm_campaign=techlipton&utm_content=miniPC

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

SZTOSSSSS

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nom, z Destiny 2 do niedawna. Generalnie pewnie z każdą grą retail spoza głównego nurtu. Generalnie platforma dodatkowa, w końcu nikt nie wyda porządnej gry PC only skoro taki Nier Automata wg. VGChartz sprzedał się na PC w zawrotnej ilości 20k. Gracze PC-towi w Gearsach to też kropla w morzu.

GRY MICROSOFTU GRA SIĘ NA XBOXIE, w chu.u z Twoim PC osr,anym

Mówisz że w Nier słabo się gra online? XD

15 minut temu, oni napisał:

"Fastest selling" dotyczy wg ciebie graczy online?

Powiedz easye że udajesz, prosze

No fastes selling i w newsie 0 informacji ile się sprzedało, tylko twit o 2 mln graczy na serwerach w pierwszych tygodniach, gdzie w pierwszym miesiącu gra była rozdawania za darmo. Sukces MS! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobra znowu trzeba wejśc i powtórzyć pewne proste wydałoby się sprawy :

Konsola do gier AAA od RPG po gry akcji czy sportowe

PC do grania w gry strategiczne, fajne indyczki czy crpg gdzie myszka i krótkie loadingi między mapami/lokacjami to postawa.

Nie wyobrażam sobie grania w pillarsy 2 , starcrafta 2, football managera czy civ na konsoli tak samo jak nie wyobrażam sobie grania w ac czy kingdom come na pc.

Co do konsoli to do multiplatform tylko i wyłącznie xbox one x. Kto gra np w spyro na ps4 pro mimo posiadania xboxa one x bo "sentyment" to  już inny poziom autyzmu.

A no i granie w indyki z pc (które na pc można kupić za 5 dolców) na switchu w cenie ponad 100 zł to xD

Obecnie składanie kompa do grania w gry aaa jest bez sensu. to sztuka dla sztuki dla najwięszych freaków kórzy muszą mieć 4k 60 fps. Ja na swoim 7 letnim kompie odpalam wszystko co chce ograć na pc w najwyższych detalach od frostpunka, two point hospital po divinity 2 czy pillarsy 2. A AC oddysey, tomb raider czy far cry 5 działają mi pięknie w 4k na konsoli. Nie mówiąc o grach których na pc nie uświadczymy jak spyro czy rdr 2.   Lubię wydawać pieniądze  na różne nowinki techncizne ale nie lubię wyrzucać kasy w błoto a tak by wyglądało obecnie kupno pc w moim przypadku.

Opublikowano

Serio easye, nie bierz tego do siebie ale przydałby ci się jakiś kurs czytania ze zrozumieniem

Opublikowano
12 minut temu, blantman napisał:

Co do konsoli to do multiplatform tylko i wyłącznie xbox one x. Kto gra np w spyro na ps4 pro mimo posiadania xboxa one x bo "sentyment" to  już inny poziom autyzmu.

To nie ty blant grałeś w multiplatformy na zwykłym xboxie podczas gdy miałeś też POTĘŻNE PS4? Nie jestem pewien czy to byłeś ty ale pamiętam że były tu takie dzbany :)

Opublikowano

jezu jak dobrze że graficzne dziweczki są teraz w jednym ekosystemie :) 

Opublikowano

te posty dzbanmana to takie (pipi)ane kopiuj wklej :reggie: 

xbox do multiplatform, biore gre x na premiere, w pilarsy i divinity tylko na pc, a ps4 kurzy się w szafie

ja je.bie

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

To nie ty blant grałeś w multiplatformy na zwykłym xboxie podczas gdy miałeś też POTĘŻNE PS4? Nie jestem pewien czy to byłeś ty ale pamiętam że były tu takie dzbany :)

No jak konsola budziła mu żonke po 22 to się nie dziw, że wolał xboxa :nosacz3: no ale co ty o tym możesz wiedzieć jak jedyna kobieta w twoim życiu pewnie spi z zatyczkami w pokoju kiedy synek hasa w persone 5 24/7 :cool:

Opublikowano

Ta kurwa jebana Fallout 76 jest teraz w kazdym bundlu na wszystkich platformach. Pewnie Bethesda juz bierze z polykiem, zeby tylko ktos to wzial nawet za 30% ceny rynkowej. A pozniej wiadomo, sukces na wszystkich platformach, milion kopii sprzedanych. xddd

Opublikowano
3 minuty temu, _Be_ napisał:

No jak konsola budziła mu żonke po 22 to się nie dziw, że wolał xboxa :nosacz3: no ale co ty o tym możesz wiedzieć jak jedyna kobieta w twoim życiu pewnie spi z zatyczkami w pokoju kiedy synek hasa w persone 5 24/7 :cool:

Moje ps4 jest ciche i jest najlepszym wyborem do gier multiplatformowych.

Opublikowano

granie na tej ku,rwie siądajcej na butle po vanishu dual shocku? nie dziekuje 

Opublikowano

A co ja mam powiedziec? Pad robiony pod delikatne raczki azjatyckich stulej.

Opublikowano

Crapdaun z autoaim? Fanom RDR może się spodobać

Opublikowano
Teraz, ragus napisał:

kurcze, jak to jest, że w 2018 roku kupuje się budę za 3,5 klocka i wszystko działa tip top w 60 fpsach w 4k, biorąc pod uwagę inflację cen podzespołów?

a może wystarczy kupić GTXa i podłączyć kabelkami do ziemniaka? a no i obudowę za 900 zł xd

A kto pisze, że kazda gra działa w 4k? Jeżeli gdzieś brakuje to przełączasz na 1440p i grasz nadal w 60 - fpsach, ale z teksturami i grafiką. No i nie wiem jak Ty ten rynek PC śledziłeś, bo akurat w 2018r. to jest taka sinusouida cen, ze glowa mala. Dla przykladu w sierpniu kupiłem i5 8400 za 700 zł, a w wrzesniu ten sam procesor kosztował już 1200 zł. GTX 1080 chodził do niedawna po 2500 zł, a teraz na allegro to za 1600 kupisz. Taki rynek!

Mnie wszystko z płytą główna, nowymi ramkami i GTX 1080 wynioslo 3700 zł. No ale obudowę mialem nie za 900 zl, tylko paru letnia, no i do zestawu musiałbyś doliczyć - zapewne koniecznie te najdrozsze po 1000 zł od sztuki! xD

Opublikowano

No to fajna sinusoida.

Opublikowano

żeby izi miał z kim grać :) 

Opublikowano
28 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dobra Izi, ale wytłumacz dlaczego zamiast zestawu XoX i PS4 PRO miałbym brać w 2018 jakiegoś PC-ta śmiesznego? Po co?

Dla lepszej wydajnosci! Wymieniles 3 razy konsole, by giereczki lepiej chodzily w ciagu 1 generacji! Ciezko mi bedzie Tobie to wytlumaczyc, bo od paru stron ciagle powtarzasz ze patrzysz tylko przez pryzmat, "żeby było taniej". Ja wziąłem zamiast Xboxa, zeby np. zagrac we wszystkie exy z Xa w najlepszym wydaniu, zeby pograc w Forze Horizon w 60 fpsacha z najlepsza mozliwa grafika, a nie zastanawiac sie 30 fpsow / czy 60 bez grafiki. Zeby odpalic darmowe ,"remastery" gier z poprzedniej generacji, ktore na Pecetach z wysoka rozdzielcozscia tekstur wygladaja lepiej niz niektore aktualne tytuły. Mam potezna juz w miare biblioteke na stemie i lubie odalic sobie gre AAA w normalnej plynosci, czy gierki z 360, ps3, Xbox Ona w 60 fpsach - tak nawet Assasina, Dead Rising czy inne gry z przed lat jak Fallout 4, ktory na Xboxie dzialal w 0 FPS! Do tego dochodzi darmowy online, choc gramy na tych samych serwerach.Tyle. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Odpal RDR jedynke w 4K :nosacz3:

Opublikowano
24 minuty temu, easye napisał:

A kto pisze, że kazda gra działa w 4k? Jeżeli gdzieś brakuje to przełączasz na 1440p i grasz nadal w 60 - fpsach, ale z teksturami i grafiką. No i nie wiem jak Ty ten rynek PC śledziłeś, bo akurat w 2018r. to jest taka sinusouida cen, ze glowa mala. Dla przykladu w sierpniu kupiłem i5 8400 za 700 zł, a w wrzesniu ten sam procesor kosztował już 1200 zł. GTX 1080 chodził do niedawna po 2500 zł, a teraz na allegro to za 1600 kupisz. Taki rynek!

Mnie wszystko z płytą główna, nowymi ramkami i GTX 1080 wynioslo 3700 zł. No ale obudowę mialem nie za 900 zl, tylko paru letnia, no i do zestawu musiałbyś doliczyć - zapewne koniecznie te najdrozsze po 1000 zł od sztuki! xD

Aha, czyli wtedy gram jak na xboxie one x

xdddddddd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.