Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

No w jakość za(pipi)ista, ale wciąż lepiej kupić PS4PRO i XoX. :) 

Dlatego posiadam XoX, bo wygada grania na konsoli i brak takich problemów, jakie pojawiają się na PC mają dla mnie o wiele większe znaczenie, niż więcej klatek na sekunde w jakieś grze, kiedy tych wyśmiewanych 30fps spokojnie mogę się dobrze bawić. I cały czas uważam, że te 1500-1700zł różnicy o które tu się toczy bój to nie jest gigantyczna kwota, szczególnie, że połowa tutaj ma Oledy 55 cali i większe tv które wiadomo ile kosztują.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Zwyczajnie dlatego że jeśli chcę ograć Forzę Horizon 4 w 60 klatkach lub 4K/30 to mogę to zrobić na sprzęcie za 1700zł. Płacenie ponad 2x tyle dla dodatkowych 30 klatek to dla mnie overkill. Generalnie jest coś takiego jak stosunek jakość cena i tutaj XoX wypada lepiej od PC. Tyle.

No i może przyjść jeszcze większy biedak i stwierdzić, że bardziej się opłaca zagrać w 30fps 720p za pięćset złotych. Stać go to niech sobie gra, po chuy w ogóle dyskutujecie na ten temat. Jakbym nie szanował pieniążków to też bym sobie grał na pc nasa. Są pieniążki, jest wybór to po co brać bonxa

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

O właśnie. Po (pipi) przepłacać za RDr2 w 4 k jak można grać w 900p na Xbox FAT za 500 zł! 

Opublikowano
12 minut temu, easye napisał:

Te 1700 zl to nie jest kosmiczna roznica w cenie,

(pipi), psycholu, czy Ty dalej nie rozumiesz że to 3.5K to jest jakaś Twoja psychoza?

3.5K to kosztują same komponenty które wymieniłeś, bez reszty osprzętu. Za 3.5k obecnie to można mierzyć w i5 z GTX 1060, a nie 4K w 60 klatkach. Wydawaj sobie pieniądze na co chcesz, ale nie musisz racjonalizować jaki to deal życia zrobiłeś dając się wyruchać dla platformy która może liczyć co najwyżej na konwersje z konsol. XD Ja tylko tłumaczę że XoX to wciąż najlepsza proporcja jakości do ceny, tyle.

a na tym Twoim PC z NASA to ty RDR2 możesz co najwyżej na YT zobaczyć :cool: 

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
6 minut temu, easye napisał:

O właśnie. Po (pipi) przepłacać za RDr2 w 4 k jak można grać w 900p na Xbox FAT za 500 zł! 

Czyli jak chcesz grac w gry z 2015 w 4K mozesz sobie kupic PC za 3.5k pln. RDR2 wyjdzie na PC w 2020.

Opublikowano
13 minut temu, Yakubu napisał:

No i może przyjść jeszcze większy biedak i stwierdzić, że bardziej się opłaca zagrać w 30fps 720p za pięćset złotych. Stać go to niech sobie gra, po chuy w ogóle dyskutujecie na ten temat. Jakbym nie szanował pieniążków to też bym sobie grał na pc nasa. Są pieniążki, jest wybór to po co brać bonxa

Z tym, że forca a o niej mowa nei chodzi na żadnym xboxie w 720p :cool:

Opublikowano

A no to jak tak to tym bardziej nie opłaca się grać na sprzęcie za więcej niż 500pln :)

Opublikowano

No jak twój telewizor z kaczora donalda nie obsluguje 4k to nie moja wina :cool:

Opublikowano

4k z hdr typie, aż musiałem zrobić kilka dni przerwy od rdr, bo już nie widziałem na jedno oko

Opublikowano

Jakis 8-latek wy(pipi)al ci headshota w Fortnite?

Opublikowano
8 minut temu, Yakubu napisał:

4k z hdr typie, aż musiałem zrobić kilka dni przerwy od rdr, bo już nie widziałem na jedno oko

ale wiesz ze tam jest chuyowy hdr jak nic na swiecie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

(pipi), psycholu, czy Ty dalej nie rozumiesz że to 3.5K to jest jakaś Twoja psychoza?

3.5K to kosztują same komponenty które wymieniłeś, bez reszty osprzętu. Za 3.5k obecnie to można mierzyć w i5 z GTX 1060, a nie 4K w 60 klatkach. Wydawaj sobie pieniądze na co chcesz, ale nie musisz racjonalizować jaki to deal życia zrobiłeś dając się wyruchać dla platformy która może liczyć co najwyżej na konwersje z konsol. XD Ja tylko tłumaczę że XoX to wciąż najlepsza proporcja jakości do ceny, tyle.

a na tym Twoim PC z NASA to ty RDR2 możesz co najwyżej na YT zobaczyć :cool: 

xDDDD "Racjonalizowac zakup", "dajac sie wyruchac" bo wybralem platforme lepsza i droższa. Ladnie tam na tym Podlasiu macie - bida finansowa proporcjonalna do umyslowej.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Co to za rodzinne kłótnie, przeciez blacharz = xbot, ze współdzielonymi exami od spencera. Prawdziwa konsolowa rozrywka z grami tworzonymi pod dedykowany system tylko u Sony i Nintendo.

Opublikowano
4 minuty temu, Observer napisał:

Co to za rodzinne kłótnie, przeciez blacharz = xbot, ze współdzielonymi exami od spencera. Prawdziwa konsolowa rozrywka z grami tworzonymi pod dedykowany system tylko u Sony i Nintendo.

No zwłaszcza na playstation now :cw:

Opublikowano

Prawdziwa konsola, konsola totalna, to Nintendo Switch.

Ficuś potwierdzi 

Opublikowano
6 godzin temu, _Be_ napisał:

Steam statsy mówią przedziale 50-100 tysiecy posiadaczy gierki :usmiech:

czyli nie tak źle, spodziewałem się gorszego wyniku. To chyba zasługa pozytywnego  word of mouth. Spoko że dzięki premierze na STEAM więcej osób miało okazję zagrać w bardzo dobrą grę, nie mam nic przeciwko.

Tak poza tym to czytując tą całą goownodyskusje z easyem w roli głównej, to szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy konsole przejdą na streaming, znikną "EXY" a biblioteka gier wszystkich producentów konsol będzie na wyciągnięcie ręki. Może wtedy niektórzy zostaną zmuszeni do rozmawiania o grach. Co prawda nie wiem jak w tej rzeczywistości odnajdzie się easye, bez wspominania w każdym poście o athlonie ale to nie mój problem. 

Opublikowano

Ale wiesz te steam statsy to takie na oko, nie sądze, że tak to poszło. 

Opublikowano
7 godzin temu, MYSZa7 napisał:

O to dokładnie jak w każdej grze ze strzelaniem na konsolach. :reggie: Crackdown ma po prostu najbardziej perfidny autoaim jak widziałem w gierkach. 

Siege w mutli nie ma  auto aim nawet na konsolach :P

Opublikowano
8 godzin temu, oni napisał:

Swoją drogą czt 5 miliardów pececiarzy uratowało już IP Insomniac przed niebytem? Ile milionów sprzedało się na steamie?

aktualnie tragicznie ale izi już pisze poradnik jak odpalić sunseta na W10

Opublikowano
18 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Posiadać jeden sprzęt do grania? Brzmi jak koszmar.

No w sumie nawet jest w tym trochę racji. Zauważyłem, że mam przecież wiele sprzetów do grania. PS1, PS3, PS4, PSV, a teraz dojdzie niebawem PSC. Dlatego w pełni się zgodzę. Im więcej sprzętów, tym lepiej. O ile każdy z nich ma logo PlayStation ;)

Opublikowano

Mendrek to jednak beton tak solidny, że piramidy z takich można budować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.