Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

w tamtej generacji było to samo tylko że sony robiło gry żeby nadgonić ms :) ale po co robić gry na konsole do gier prawda Spencerze? :)

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Przeciez exy nie sprzedaja konsol wiec sponcer ma racje

Opublikowano

To myślenie MS średnio wychodzi, szczególnie na premierę sprzętu.

Sony praktycznie nadgoniło MS i 360. W odwrotnej sytuacji One dalej jest daleko w tyle za PS4 i gier też nie ma.

Opublikowano

Im dłużej MS przegrywa tym lepiej dla graczy. 

Patrząc na ostatnie ruchy MS i Sony, nie mam nic przeciwko aby zachować ten status quo

Opublikowano

when they  show me minekraft in 4k,  i was blown away

Opublikowano

Sony nadgonilo grami, a MS sam się zaorał Kinectem pod koniec 360 i na początku One. Dobrze że teraz ogarnęli dupę i stawiają na mocny sprzęt + developing gier. Sony raczej będzie grało bezpiecznie i też dostaniemy mocny sprzęt + gry więc przyszła generacja może być najbardziej wyrównana od startu.

Opublikowano

Opublikowano

Oto lista GOTY 2018 dla Xboxa:

3. [Sprzedam] Xbox One 500 GB

2. Wsteczna Kompatybilność - lista gier, pytania i odpowiedzi

1. Games with Gold / Game Pass / EA Access

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

A gdzie elite pad za 800zl?

Opublikowano

Ale ścisk macicy :usmiech: Pad taki dobry, że nawet klapy chcą na nim grac na PS4.  Polecam temat 

xD

Opublikowano

To ten pad który połowie użytkowników się sypie, a kosztuje 8 stów? No Xbox nie miał najlepszego roku, to niech będzie na tym czwartym miejscu.

Opublikowano

Trzeba przyznac ze calkiem ladny

Xbox-elite-pad-recenzja-1-1420x670.jpg

Nie graloby sie na nim w nic z wieksza przyjemnoscia niz na zwyklaku

Opublikowano

Ale kurwy cebulorze są w tym temacie o Game Jałmużnie xddddd

Opublikowano

Ja (pipi)ie na pada dają 800 zł, na grę maksymalnie 1 zł za gamepassa - jak ma ten MS zachowywać się normalnie skoro mają taki fanbase? Nic dziwnego że gier nie robią, za to ciągle wypuszczają nowe pady, widocznie zrobili badanie zachowań klientów i z niego wynika co xboty wolą bardziej.

Opublikowano

A piszą to klapy czekające aż będzie w plusie lub wspierajace branże kupnem fify 08. :pawel:

Opublikowano

nie no, trzeba przyznać że z całej trójki to xboty są zwycięzcami, cały rok bez grania musiało ich w końcu zmusić do wyjścia z domu

Opublikowano
3 minuty temu, Figaro napisał:

nie no, trzeba przyznać że z całej trójki to xboty są zwycięzcami, cały rok bez grania musiało ich w końcu zmusić do wyjścia z domu

Ciebie zmusil ban, wiec jest remis. Mam nadzieje, ze amnestia skonczy sie z 2019.

Opublikowano

Porównywać Elite Controller do DualSzmaty 4, jak duży bałagan na strychu trzeba mieć żeby się tak upodlić? EC zjada dupą każdy kawałek hw od Sony, łącznie z konsolą

Opublikowano

A na tego elite kontrolera to jakies dobre gry wychodza czy sytuacja taka sama jak na xbąku?

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał:

Porównywać Elite Controller do DualSzmaty 4, jak duży bałagan na strychu trzeba mieć żeby się tak upodlić? EC zjada dupą każdy kawałek hw od Sony, łącznie z konsolą

To teraz wskaż gdzie ktoś tu porównuje oba pady (chyba tylko Be).

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
2 godziny temu, MYSZa7 napisał:

Ciekawe jest to, że gdyby XGP czy sama konsola się sprzedawały to ani usługa nie była by za zeta, ani mocniejsza konsola nie była tańsza od konkurenta. W sumie gdyby Xbox miał dobrą sprzedaż to GamePass pewnie w ogóle by nie powstał. Dzięki Ci Sony za taką dominację, przez którą MS robi co może by opchnąć jak najwięcej konsol, przy okazji z korzyścią dla graczy.

No bardzo ciekawe, a jak myślisz czemu PS Plus z darmowymi gierkami powstał w czasach kiedy Sony dostawało wpie/rdol? I dlaczego w czasach kiedy zaczął wygrywać zaczął on być obowiązkowy do gry w sieci?

Po co pisać takie oczywiste oczywistości.

A z klapów dozgonna beka, to samo było jak wchodziło EA Access - gierki EA xDDDDDDDDDD jakiekolwiek by one nie były to za 80zł rocznie ma się dostęp do dużej biblioteki gier + aktualnie sportówki wrzucane pare miesięcy po premierze.

Jeden rok game passa kosztuje mniej niż zakup jednej pudełkowej gry MS (np. Forzy Horizon 4), żeby hejtować takie rozwiązanie to nawet nie trzeba być fanbojem Sony tylko matematyczno-ekonomicznym debilem. 

Ja czuję że zacznę permanentnie subskrybować Game Pass bo to się zwyczajnie opłaca, dla kogoś kto nie ma zbyt dużo czasu to idealne rozwiązanie, mam taki backlog obecnie że do czasu aż się do niego zabiorę to pewnie większość z tych gierek trafi do Game Passa - nie widzę sensu już kupować jakiś używek po taniości albo cyfrówek droższych niż 20-30zł, szczególnie że w przypadku XGP zawsze w jakiś sposób kasa trafia do twórców albo bezpośrednio MS.

Na dodatek widzę już u siebie to o czym Spencer mówił - dzięki różnorodnej bibliotece mam większą ochotę na spróbowanie gatunków i gier których nigdy wcześniej bym nie tknął bo szkoda mi było kasy. Gdybym tylko miał więcej czasu na grę to już dawno wyszedłbym ze swojej gierkowej strefy komfortu.

Oczywiście nie wykluczam kupowania megahitów na premierę jak RDR2, Metro Exodus albo Cyberpunk, bo nie szkoda mi wydać 200-300zł na gierkę, ale jak mam inne fajne i tańsze rozwiązania to czemu nie?

Klapy nie mają ani EA Access ani Game Passa, dlatego muszą się ratować abonamentem który nazywa się Kupię-w-piątek-sprzedam-w-poniedziałek Pass.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
16 minut temu, MaZZeo napisał:

jakiekolwiek by one nie były.

no super, fajnie że macie dużo guwna za 80zł rocznie :yao:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.