Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, Mojave napisał:

Dobra, ja rozumiem, ze to CW, ale Switch sprzedal wiecej konsol, niz Sony i MS razem wziete. Ja nie wiem, co miales na mysli piszac, ze u nich bedzie ciezko.

Gdzie niby switch sprzedał więcej konsol niż Sony i MS? Maciek piłeś nie pisz. 

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

A cos mi przelecialo wczoraj w newsach. Znajde to wyedytuje.

49638326_2098168473554659_57920011293908

Sorry, zle sprecyzowalem. Chodzilo o grudzien 2018.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Chodzi pewnie o to że Switch sprzedał w Japonii więcej konsol niż Sony swoich Fatów i Slimek.

Po niecałych dwóch latach.

We własnym kraju PlejK,rwy 4.

DDDSXXXXDXD

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Juz poprawilem. :) 

Edit: Wyglada na to, ze jest odwrotnie do tego, co piszesz aphromo.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jasne, na forumku mozecie budowac dekoracje i wznosic toasty, ale nie zakrzyczycie rzeczywistosci.

Nic Wam nowa generacja nie pomoze, bo zniknie atut przewagi technologicznej Xa, moze zniknie atut wstecznej, a kalendarz wydawniczy jest nieublagany i to Sony bedzie miec upper hand na start.

Nic Wam nie da Gamepass, bo jego wplyw juz teraz mozna porownac do odchylenia statystycznego, zreszta biorac pod uwage ile eksow, i jak szybko tanieja na X1 to wcale nie jest duza oszczednosc. 90% staroci i tak nikt z Was nie dotyka.

Nic Wam nie da kupno nowych studiow, bo nawet jesli to beda sympatyczne sredniaki, to takich gier jest multum, i rzucicie je w kat niedlugo po pobraniu, zeby wrocic do swoich strzelanek, Fif i innych rakow online, gdzie graja koledzy.

Takie same pieklo Was czeka jakie bylo przed Koxem.

Switch ma wieksze pole do manewru sprzedazowo, bo zamiast dwoch aktywnych konsol N ma jedna, daawno takiej sytuacji nie bylo, ale kalendarz premier poki co na 2019 jest niepokojacy. Mimo unifikacji, rocznej posuchy w 2018, na ten moment same AAA multiplatformy z JP go nokautuja. Mam nadzieje ze maja jakies asy w rekawie, bo bedzie nieciekawie.

Sony, jak wiemy dominuje pod katem ilosci nowych gier, a zwlaszcza nowych IP, jak i gier 3rd party. Mozliwe, ze po kilkuletniej juz serii, ktora swiat powaznego gamingu sledzil z zapartym tchem, w tym roku nieco zwolnia. Nie mozna non stop gnac przed siebie na zlamanie karku. Zreszta, przelom jakiego dokonali np. w VR to przelom, ktorego dokonali wbrew wrogiemu otoczeniu i licznych proroctw grzebiacych sprzet, o ktorym inni nawet baliby sie myslec.

W swietle powyzszego, ich line up na na 2019 poki co nie przytlacza jak zawsze. Choc, przeciez wypuscili tak wiele i tak wspanialych gier, czesto przelomowych technologicznie,  czasem artystycznie dotykajacych pojecia dziela sztuki.

Konia z rzedem temu, kto przewidzi co planuja. Ale jednej rzeczy jestem pewnym odnosnie nadchodzacych 12 miesiecy, albowiem od poczatku generacji jest to stale i niezmienne, mianowicie jest to fakt, ze to posiadacze PS4 obcujac ze znakomitymi multiplatformami lub exami, wezma jednoczesnie na swoje barki koszt utrzymania rynku growego. Nie zrobia tego ani bolesnie ograniczeni do tego samego schematu botki, ani slepo zapatrzeni w firme matke fani Nintendo.

To wlasnie posiadacze konsol Sony sprawili, czego nasz narcyz Ins nie potrafi przyjac do wiadomosci, ze Yoko Taro nie zarzadza swoja restauracja, a Platinum dalej robi gry. 

Nie placz nad klapami, Insie. Szkoda Twoich lez. Policz sobie ile Nier jest w zakupach growych. Nad " najlepszym community" Xboxa ktore olalo Automate placz. 

23 minuty temu, Mojave napisał:

Ale Ty wiesz, ze to jest tylko do USA, i co wiecej jeszcze zbieraja dane, bo okres rozliczeniowy konczy sie 5tego ? To co piszesz to obliczenia oparte na czastkowych danych.

Calosciowo, do grudnia 2018, Switch byl 4 miliony do tylu. O X1 nie strzepie ryja nawet.

22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Chodzi pewnie o to że Switch sprzedał w Japonii więcej konsol niż Sony swoich Fatów i Slimek.

Nie. Brakuje jeszcze miliona liczac z pro. Biorac pod uwage jakie marki wejda na rynek w 2019 w JP, rywalizacja wcale nie musi byc jednostronna.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

Nie. Brakuje jeszcze miliona. Biorac pod uwage jakie marki wejda na rynek w 2019 w JP, rywalizacja wcale nie musi byc jednostronna.

Nom, brakuje tylko miliona a na Switchu nie ukazał się jeszcze żaden MonHun ani Pokemony. Także nie kwestia czy tylko kiedy, a będzie to, jak sam piszesz, rok 2019. :) 

Opublikowano
30 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Po niecałych dwóch latach.

We własnym kraju PlejK,rwy 4.

DDDSXXXXDXD

Za to MS w swojej narodowej krainie hamburgerów to chyba jest na 3 miejscu, za dwoma Japoncami :) Pearl Harbor 2.0 :)

:)

Opublikowano

xbox? haha czemu wy się męczycie i gracie na tej c-rwie yebanej? :) 

Opublikowano
9 minut temu, oFi napisał:

Ładna matura.

Dziekuje za mile slowa, leci plusik.

Opublikowano

Po co ja ci odpisuje.

Piszac, ze przewidujesz upadek MS, bo GP robi promocje, tylko pokazujesz, ze absolutnie nie masz pojecia o marketingu i jak dziala subskrypcja (Blubi dzieki ziomeczku). Promocje to jedynie haczyk do stalej platnosci.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
37 minut temu, Mojave napisał:

A cos mi przelecialo wczoraj w newsach. Znajde to wyedytuje.

49638326_2098168473554659_57920011293908

A to przepraszam pana i rączki całuje. 

HA OFERMO ZRYJ TO!111 

jak mu dupa pekła xD o tego gamepassa, gier nie ma to trzeba smarować rów dmg ctrl 

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nom, brakuje tylko miliona a na Switchu nie ukazał się jeszcze żaden MonHun ani Pokemony. Także nie kwestia czy tylko kiedy, a będzie to, jak sam piszesz, rok 2019. :) 

CO KU,RWA XD przecież wyszły pokemony i mon hun na swticha wezyr

6 minut temu, Pupcio napisał:

xbox? haha czemu wy się męczycie i gracie na tej c-rwie yebanej? :) 

nie gram na dual shocku tylko na padzie za 800zł :)

Opublikowano

Oni juz nie odrozniaja wlasnego mirazu od rzeczywistosci.

Nisko upadl MS i Nintendo, ale Wy- jeszcze nizej..

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

w co grasz bluber? haha pewnie w rocket league o jezu dusze sie

Opublikowano
2 minuty temu, _Be_ napisał:

CO KU,RWA XD przecież wyszły pokemony i mon hun na swticha wezyr

Dwa remake'i/remastery, w domyśle chodziło mi o nową generację obydwu gier.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Witold chyba całkiem odleciał, jak będziecie go czytać to włączcie sobie Sabaton w tle. 10x lepsze wrażenia. 

Co do promocji na GP: W budowaniu platformy opartą o subskrypcje trudniejszą częścią jest zdobycie klientów niż ich zatrzymanie. Stąd nieustanne promocje na Netflixa, Spotify czy GamePassa   

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

w co grasz bluber? haha pewnie w rocket league o jezu dusze sie

A ty w co? Medale i te kur,we online w rdr napyerdalasz XDDH AHHAH HAHAH H LMAO 

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Dwa remake'i, w domyśle chodziło mi o nową generację obydwu gier.

To na switcha wychodzi cos innego niż remake i remaster? Przecież ta ich wielka gra smash to jest zlepek postaci i leveli z poprzednich gier sklejone tasmą 

Opublikowano
4 minuty temu, _Be_ napisał:

Przecież ta ich wielka gra smash to jest zlepek postaci i leveli z poprzednich gier sklejone tasmą 

Oni nawet dwa gamecube'y skleili taśmą i sprzedali jako szalenie popularną konsolę. Chciałbym umieć życie jak N w marketing. :notbad:

Opublikowano

Grudzien przy indykach pokazal wszystkim, jak wykupowanie nowych studiow nic nie dalo, gdzie niespodziewanie w GP pokazaly sie Ashen oraz Below. Easye oraz aphromo referaty oraz opluwanie w CW przez caly czas, kiedy ja sobie spokojn ie w coopie przez kilka dni gre z Bluberem przeszedlem. Co bedzie jak te studia zaczna gry wypluwac. :)

Moglbym cie tak punktowac w sumie jeszcze dlugo, ale sam sie w statystykach przy sprzedazy zaorales.

Opublikowano

sxsfsy0wr0821.jpg?width=640&crop=smart&a

PS4 z najsłabszymi grami. Xbox tradycyjnie bez exów 

Opublikowano

haha co za scierwo lmao, wyrzucam to dzisiaj 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.