Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Gra z mechanikiem przyczepionym do motorka

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

:) 

Ale wez zacytuj wiecej bo nie pamietam kontekstu.

Opublikowano

2019, ten nadal nie wie, jak dziala forum.

Opublikowano
4 godziny temu, aphromo napisał:

Jasne, na forumku mozecie budowac dekoracje i wznosic toasty, ale nie zakrzyczycie rzeczywistosci.

Nic Wam nowa generacja nie pomoze, bo zniknie atut przewagi technologicznej Xa, moze zniknie atut wstecznej, a kalendarz wydawniczy jest nieublagany i to Sony bedzie miec upper hand na start.

Nic Wam nie da Gamepass, bo jego wplyw juz teraz mozna porownac do odchylenia statystycznego, zreszta biorac pod uwage ile eksow, i jak szybko tanieja na X1 to wcale nie jest duza oszczednosc. 90% staroci i tak nikt z Was nie dotyka.

Nic Wam nie da kupno nowych studiow, bo nawet jesli to beda sympatyczne sredniaki, to takich gier jest multum, i rzucicie je w kat niedlugo po pobraniu, zeby wrocic do swoich strzelanek, Fif i innych rakow online, gdzie graja koledzy.

Takie same pieklo Was czeka jakie bylo przed Koxem.

Switch ma wieksze pole do manewru sprzedazowo, bo zamiast dwoch aktywnych konsol N ma jedna, daawno takiej sytuacji nie bylo, ale kalendarz premier poki co na 2019 jest niepokojacy. Mimo unifikacji, rocznej posuchy w 2018, na ten moment same AAA multiplatformy z JP go nokautuja. Mam nadzieje ze maja jakies asy w rekawie, bo bedzie nieciekawie.

Sony, jak wiemy dominuje pod katem ilosci nowych gier, a zwlaszcza nowych IP, jak i gier 3rd party. Mozliwe, ze po kilkuletniej juz serii, ktora swiat powaznego gamingu sledzil z zapartym tchem, w tym roku nieco zwolnia. Nie mozna non stop gnac przed siebie na zlamanie karku. Zreszta, przelom jakiego dokonali np. w VR to przelom, ktorego dokonali wbrew wrogiemu otoczeniu i licznych proroctw grzebiacych sprzet, o ktorym inni nawet baliby sie myslec.

W swietle powyzszego, ich line up na na 2019 poki co nie przytlacza jak zawsze. Choc, przeciez wypuscili tak wiele i tak wspanialych gier, czesto przelomowych technologicznie,  czasem artystycznie dotykajacych pojecia dziela sztuki.

Konia z rzedem temu, kto przewidzi co planuja. Ale jednej rzeczy jestem pewnym odnosnie nadchodzacych 12 miesiecy, albowiem od poczatku generacji jest to stale i niezmienne, mianowicie jest to fakt, ze to posiadacze PS4 obcujac ze znakomitymi multiplatformami lub exami, wezma jednoczesnie na swoje barki koszt utrzymania rynku growego. Nie zrobia tego ani bolesnie ograniczeni do tego samego schematu botki, ani slepo zapatrzeni w firme matke fani Nintendo.

To wlasnie posiadacze konsol Sony sprawili, czego nasz narcyz Ins nie potrafi przyjac do wiadomosci, ze Yoko Taro nie zarzadza swoja restauracja, a Platinum dalej robi gry. 

Nie placz nad klapami, Insie. Szkoda Twoich lez. Policz sobie ile Nier jest w zakupach growych. Nad " najlepszym community" Xboxa ktore olalo Automate placz. 

Ale Ty wiesz, ze to jest tylko do USA, i co wiecej jeszcze zbieraja dane, bo okres rozliczeniowy konczy sie 5tego ? To co piszesz to obliczenia oparte na czastkowych danych.

Calosciowo, do grudnia 2018, Switch byl 4 miliony do tylu. O X1 nie strzepie ryja nawet.

Nie. Brakuje jeszcze miliona liczac z pro. Biorac pod uwage jakie marki wejda na rynek w 2019 w JP, rywalizacja wcale nie musi byc jednostronna.

XDDDDDDDD

takich bredni w jednym poście w tak arogancko-elitystycznym tonie to nie czytałem tu od lat, Mendrek 2010-2012 się kłania

Sony mesjasz branży bo co roku wypuszcza third person action game, posiadacze PS4 wezmą na barki rynek growy płacąc v-dolcami za spódniczki do Fortnite xDDDDDDDD

No gruby dopalacz wszedł w sylwestra.

Opublikowano

Ofermo chyba pisał to po upojnej nocy z kolegą jak się zabawiali na tureckim dywanie

Opublikowano

Oferta streamingowa od ubi was zayebie w 2020.

Opublikowano
24 minuty temu, MaZZeo napisał:

Mendrek 2010-2012 się kłania

Jesli juz, to Twoje chwalonko cebulki do zludzenia przypomina Mendrka z tamtych lat. Co jest tym bardziej dziwne, ze najzagorzalej oponowales przeciwko jego narracji. Zycie bywa ironiczne.

Wiecej gadaj w tym stylu, gamepass och i ach, bedzie jak w 2011 i niektorzy z nas beda mogli znow poczuc sie mlodo.

Sony mesjasz branży bo co roku wypuszcza third person action game, posiadacze PS4 wezmą na barki rynek growy płacąc v-dolcami za spódniczki do Fortnite xDDDDDDDD

I znowu, po raz kolejny udowadniasz ze nie masz pojecia o czym mowisz. Nie rozumiesz czego dokonuje Sony juz od pierwszego pokazu PS4 ( Blizzard na scenie, hellol ), nie zdajesz sobie sprawy z bogactwa rynku i roznorodnosci. Grono posiadaczy PS4 dlatego jest kosmopolityczne, bo jest zlozone z najrozniejszych, czesto zupelnie odmiennych osob,tak,tak, niejeden fan Xboxa czy Nintendo trzyma plejke w domu.

Osoby, ktore obracaja sie w kosmopolitycznym towarzystwie, nazywamy " ludzmi swiatowymi".

No gruby dopalacz wszedł w sylwestra.

Nalogi jakie juz mam mi w zupelnosci wystarcza,serio. Nie probuj uzurpowac sobie jakiejkolwiek wiedzy na moj temat, bo jej nie posiadasz.

akich bredni w jednym poście w tak arogancko-elitystycznym tonie to nie czytałem tu od lat,

A ja czytalem, bo Ty i Tobie podobni czesto tutaj pisza. Koneser gamingu co w pif pafy gra. Sam masz wyyebane na te eksiki MS,heh.

Ale niech bedzie po Twojemu.

Wiekszy zamek z piasku budujcie, wiecej dekoracji dodawajcie, liczniejsza orkiestre zaproscie. Zostaniecie tym wszystkim pogrzebani, to kwestia czasu.

10 minut temu, _Be_ napisał:

Ofermo chyba pisał to po upojnej nocy z kolegą jak się zabawiali na tureckim dywanie

Wiesz, po prostu dawaj te minusiki, i bedziemy zyc w zgodzie, ok ?:):thumbsup:;)

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
6 minut temu, aphromo napisał:

. Zostaniecie tym wszystkim pogrzebani, to kwestia czasu.

tenor.gif?itemid=5061404

Opublikowano

Boże ofermo jesteś chyba dominujący w tym związku z kolegą tak ostro odpowiadasz

Opublikowano

Przeciez Cie o cos prosilem, tak ?

Nie zachowuj sie jak jakis bluber.

Opublikowano

@oFi czy mógłbyś łaskawie wytłumaczyć mi ideę wklejenia akurat tego właśnie gifa?

Opublikowano
24 minuty temu, _Be_ napisał:

tenor.gif?itemid=12692533

Opublikowano

Trochę śmiesznie się robi jak czytam posty botów, że Fortnite ssie, a jeszcze kilka miesięcy temu cisnęli na Sony, że nie chce się otworzyć na crossplay w tej gierce xdd

Opublikowano
5 minut temu, Yakubu napisał:

Trochę śmiesznie się robi jak czytam posty botów

Nie tylko smiesznie.

Opublikowano

No że walczyłeś gierką której nienawidzisz. To tak jakbym miał cisnąć bąka, że nie ma gierek jak jakuza i persona. Typowy daunZZeo :yao:

Opublikowano
1 godzinę temu, aphromo napisał:

Jesli juz, to Twoje chwalonko cebulki do zludzenia przypomina Mendrka z tamtych lat. Co jest tym bardziej dziwne, ze najzagorzalej oponowales przeciwko jego narracji. Zycie bywa ironiczne.

Wiecej gadaj w tym stylu, gamepass och i ach, bedzie jak w 2011 i niektorzy z nas beda mogli znow poczuc sie mlodo.

I znowu, po raz kolejny udowadniasz ze nie masz pojecia o czym mowisz. Nie rozumiesz czego dokonuje Sony juz od pierwszego pokazu PS4 ( Blizzard na scenie, hellol ), nie zdajesz sobie sprawy z bogactwa rynku i roznorodnosci. Grono posiadaczy PS4 dlatego jest kosmopolityczne, bo jest zlozone z najrozniejszych, czesto zupelnie odmiennych osob,tak,tak, niejeden fan Xboxa czy Nintendo trzyma plejke w domu.

Osoby, ktore obracaja sie w kosmopolitycznym towarzystwie, nazywamy " ludzmi swiatowymi".

Nalogi jakie juz mam mi w zupelnosci wystarcza,serio. Nie probuj uzurpowac sobie jakiejkolwiek wiedzy na moj temat, bo jej nie posiadasz.

A ja czytalem, bo Ty i Tobie podobni czesto tutaj pisza. Koneser gamingu co w pif pafy gra. Sam masz wyyebane na te eksiki MS,heh.

Ale niech bedzie po Twojemu.

Wiekszy zamek z piasku budujcie, wiecej dekoracji dodawajcie, liczniejsza orkiestre zaproscie. Zostaniecie tym wszystkim pogrzebani, to kwestia czasu.

Wiesz, po prostu dawaj te minusiki, i bedziemy zyc w zgodzie, ok ?:):thumbsup:;)

giphy.gif

Opublikowano

Widze smierc gołębia, daję plusa.

Opublikowano

Kosmopolityczne grono posiadaczy PS4. Tak powinnien nazywac sie temat.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Studio od Project CARS ma za 3 lata wypuścić własną konsolę która w dużej części będzie skupiona na VR + konkretna moc urządzenia  :problem:

Opublikowano

To w sam raz, bo za 2 lata będzie tylko sony i nintendo,które się uzupełniają a nie walczą.

Opublikowano

Ta, uzupełniają. W byciu daunami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.