Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Już niedługo kolejne dwa eksy na Nadkosnole, Spider-Man i PES 2019, a na x-smieciu co tam? Jakas gierka z x360?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

[mention=60694]hav7n[/mention]

Spójrz najpierw na siebie a później pisz do mnie w ten sposób człowieku [emoji4]

Dla Ciebie GoW to 8 a dla mnie 7 a dla innych 10. Przynajmniej jest możliwość zagrania w niego a w multiplaformowe gry zagram na każdej konsoli a wiec zamilcz i Ty [emoji106]

Opublikowano

@YETI  podejmiesz próbę merytorycznej dyskusji na fakty i argumenty czy dalej będziesz wklejał filmiki z YT i gify

Edytowane przez oni

Opublikowano

Chyba jesteś nie do info rmowany, ciąły nowy content do SOT.

Opublikowano

ja tam płakałem jak grałem w tego gowa i przekonywalem sie, że no juz zaraz, zaraz się rozkręci, będzie jakaś walka z bossem a tutaj chooj xd jak to jest najlepszy ex na ps4 to ja wam koorwa wspolczuje 

Opublikowano

ex? Geniusz tej gry wykracza poza granicę podziałów na sprzęty.

Opublikowano
ja tam płakałem jak grałem w tego gowa i przekonywalem sie, że no juz zaraz, zaraz się rozkręci, będzie jakaś walka z bossem a tutaj chooj xd jak to jest najlepszy ex na ps4 to ja wam koorwa wspolczuje 

Żaden najlepszy, po prostu kolejny dobry i nic więcej!

Są tylko dwa najlepsze Exy:

Bloodborne na Ps4 oraz Zelda na Switch.

Opublikowano
27 minut temu, _Be_ napisał:

no ale yeti przyjedzie, pop.ierdoli o jakiś standardach graficznych w 15-letnim gameplayu uncharted czy o innym remake'u starych gier i koniec dyskusji "ps4 krul"

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

pokrytyspermą to akurat się zachywcał drivesraką 71, the order 65, syfem V 77 czy killzonem sf 73 więc wie co to ch,ujowa gra :kaz: 

24 minuty temu, Kolos28 napisał:

Bloodborne na Ps4 oraz Zelda na Switch.

No i git, dla mnie też wybitne gierki ale te inne exy na plejke to nie są warte nawet splunięcia. 

Opublikowano

No na premierę DC te 71 to i tak za dużo, ale po patchach zrobiły się z tego najlepsze wyścigi generacji, ale to trzeba mieć dobry gust żeby to zauważyć ;)

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Jezu, pamiętam kermita jak się rozpisywał jak DC jest zayebisty, wtedy jeszcze mógł.

Opublikowano
4 minuty temu, Yakubu napisał:

No na premierę DC te 71 to i tak za dużo, ale po patchach zrobiły się z tego najlepsze wyścigi generacji, ale to trzeba mieć dobry gust żeby to zauważyć ;)

O, to podobnie jak z Sea of Thieves.

Opublikowano

Hahahah, o jak boli, o jak boli.

GoW 94

U4 93

Persona5 93

Bloodborne 92

SOTC 91

Horizon 89

VS

Forza H3 91

Ori 88

i... nic, jedno, wielkie, rzadkie guwno, bo nie będę wpisywał gier na poziomie Yakuzy 0 czy inFamous. xDDDDDDDDD

Hahahaha, xbox, czuje biedę jak w przyczepie cygańskiej.

A w przyszłości Spider-Man, GoT, DS, mesjasz generacji TLoU, Demons Souls od BP czy BB2 :obama:

VS

kolejne girsy z 15 letnim gameplayem i animacją z główną bohaterką, panią Grażynką z warzywnika.

Edytowane przez YETI

Opublikowano
Godzinę temu, Pacquiao napisał:

Jakoś PS4 nie miało praktycznie żadnych dobrych gier przez pierwsze 3 lata na rynku i też się sprzedawało lepiej od X'a, więc gierki to mają tutaj akurat najmniejsze znaczenie. Gdyby było inaczej to byśmy mieli 150 mln sprzedanych WiiU zamiast 15 mln :p

Do 2017 nie było hitów wyłącznie na PS4? Nigga, please. Guilty Gear Xrd, Resogun, Bloodborne, Ratchet & Clank, Street Fighter V, The Last Guardian, Rocket League (czasowy ex przez rok),  MLB, Until Dawn, LittleBigPlanet 3, Infamous: Second Son, no i niesławne ale i tak w to grali - Driveclub i Killzone: Shadowfall. A pewnie co nieco pominąłem. No i remastery siłą rzeczy pomogly, a tych też było sporo. Nauczcie się tam nieco więcej o branży, trollu.

A co na Xboxie tam dostaliście w tych latach? :)

Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Za popularność PS4 w głównej mierze odpowiada przywiązanie do marki i wpadka Xboxa. Nie jestem w stanie znaleźć innego wytłumaczenia, bo chyba nie przez marne wsparcie PS4 w jej pierwszych latach życia czy zalew remasterow z PS3. Potem było już z górki.

Żal mi Ciebie, bo nie rozumiesz branży i pokazujesz to choćby tkwiąc w złym wyborze w tej generacji jakim jest Xbox One. Żyjesz wspomnieniami całkiem przyzwoitej generacji X360-tki, chociaż już pod koniec jego żywota widać było że MS albo się gubi, albo nie traktuje konsoli poważnie. W sumie efekt tego widać do dziś, gdzie PS4 przebija 80 milionów, a MS wstydzi się nawet przyznawać do wyniku, który ostatnim razem był ponad 2 razy mniejszy.

Za sprzedaż odpowiada polityka producenta, siła marki, marketing (w tym social media), zapowiedzi, dywersja gatunkowa, tytuly eksluzywne, wsparcie lokalnych rynków (i lokalizacja), ceny gier i konsol, rynek wtórny i wynik/zachowanie producenta w poprzedniej generacji. W każdym z tych punktów Sony wygrywa z MS, dlatego mamy taką dominację jaką mamy ;)

Opublikowano
Teraz, Mendrek napisał:

Żal mi Ciebie, bo nie rozumiesz branży i pokazujesz to choćby tkwiąc w złym wyborze w tej generacji jakim jest Xbox One.

Myślę że jedyną rzeczą której nie zrozumiem jest to w jakim niewyobrażalnym wyparciu żyjesz. Ty nie zauważasz tylko innym jest ciężko. :( 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

O, to podobnie jak z Sea of Thieves.

Ktoś jeszcze gra w tego crapa poza onim i matriksem? 

Nie musisz odpowiadać xddd

Opublikowano
3 minuty temu, Yakubu napisał:

Ktoś jeszcze gra w tego crapa poza onim i matriksem? 

2 osoby to wciąż jakieś 50% wszystkich posiadaczy xboxa na forum, jak dla mnie całkiem niezła średnia :kaz: 

Opublikowano

Nie istotne, że nie każdy ex od ps4 jest arcydziełem ale istotne jest to, że one wychodzą, że mamy wybór a co najważniejsze mamy więcej nowych gier do ogrania. Do tego mamy remastery, dla mnie nawet spoko bo ominęła mnie poprzednia generacja choć wolałbym rozwiązanie od Xbox. Do tego mamy multiplaformy dostępne na każde urządzenie.

Nikt mi nie wmówi, że lepiej nie mieć nic niż mieć takie giery na wyłączność jakie ma ps4.

Owszem, jeśli mieć konsole do samych multiplaform to Xbox jest lepszy bo są lepsze usługi i więcej gier za free, konsola jest mocniejsza a kultura pracy XOX w większości przypadków ośmiesza Ps4 Pro ale podejrzewam, że jednak większość użytkowników świadomie kupuje ps4 gdyż zależy im jednak na nowych grach, których nie znajdzie nigdzie indziej.

Opublikowano
6 minut temu, oni napisał:

2 osoby to wciąż jakieś 50% wszystkich posiadaczy xboxa na forum, jak dla mnie całkiem niezła średnia :kaz: 

Zabawne, wszyscy wiemy że zaraza się rozszerza, nie ma co pudrować sytuacji, do końca roku będzie z 15 osób.

Opublikowano

Wiecie kiedy można by mówić o wyższości Xboxa nad Ps4??

Kiedy konsola sony była by zamkniętym tworem na którą wychodziły by tylko same gry na wyłączność a multiplatformy były by nie dostępne a tak posiadacze ps4 mają jedno i drugie [emoji4]

Opublikowano

kolos starzy cię nie puscili na kolonie, że taki aktywny w cw jesteś?

Opublikowano
3 minuty temu, Kolos28 napisał:

Wiecie kiedy można by mówić o wyższości Xboxa nad Ps4??

Kiedy konsola sony była by zamkniętym tworem na którą wychodziły by tylko same gry na wyłączność a multiplatformy były by nie dostępne a tak posiadacze ps4 mają jedno i drugie emoji4.png

a można po polsku?

Opublikowano

Oczywiście.
Ps4 tylko gierki na wyłączność. Brak multiplaform.

Wtedy Xbox stalby się konsolą posiadającą więcej do zaoferowania bo wszystkie (obecnie) wspólne gry były by tylko dostępne dla PC i Xbox.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.