Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

gta 3 chodziło na moim dżifrosie mx4

a skoro chodziło na tym chu,jostwie, to chodziło na wszystkim także siadał faka, pała

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
1 minutę temu, ragus napisał:

gta 3 chodziło na moim dżifrosie mx4

a skoro chodziło na tym chu,jostwie, to chodziło na wszystkim także siadał faka, pała

Tak bylo

Opublikowano

Yhy, dalej było spiedolonym gunwem na PC i ujowo zoptymalizowane, a także głośno o tym również było. GTA3 i Vice City podobne wymagania miały i dopiero ten drugi działał dobrze jak należy. Tak samo miałem zainstalowaną trójkę i vice city, porównałem i co? 3 dalej chodziło ujowo, a vice city jak ludzki człowiek dobrze chodził i grało się przyjemnie. Rockstar są pyzdami w optymalizacji. Tak jak bluber napisał, że fjuty dalej nie umieli w to, bo i IV też gunwo chodziła.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

za mało wulgaryzmów, jeszcze nas nie przekonałeś

Opublikowano

Prawników się nie przekonuje, prawników się napiedala z kamehameha i genkidama.

Ale tak czy siak, nie ma co się oszukiwać, optymalizacja GTA 3 w tamtych czasach była powszechnym problemem i nikt tego nie ukrywał, za dobrze pamiętam ten czas, bo mocno czekałem na premierę tej gry, która zrewolucjonizowała rynek w tamtym czasie. Ale dobrze wspominam tę gierkę na PS2.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

38 minut temu, Faka napisał:

GTA 3 to było spiedolone gunwo na PC, 80% tej platformy uja działało to, ścinki, freezy. Jak chciałeś dobrze pograć, to musiałeś mieć kompa z nasa, nawet qwa i na tym kompie zdarzały się dropy. Najgorzej zoptymalizowana gra. Wkuwiony wtedy poszedłem kupić grę na PS2 i qwa, grało się przyjemnie. Dopiero GTA Vice City było dobrze zoptymalizowane i mogłeś grać jak człowiek na PC.

19 minut temu, Faka napisał:

Tak, z biedry XD. Qwa, o tej optymalizacji GTA 3 swego czasu było głośno i mi tu już nie piedolić, bo dużo osób narzekało na te aspekt spiedoliny PC gta3, że po prostu zyebali i tyle.

10 minut temu, Faka napisał:

Yhy, dalej było spiedolonym gunwem na PC i ujowo zoptymalizowane, a także głośno o tym również było. GTA3 i Vice City podobne wymagania miały i dopiero ten drugi działał dobrze jak należy. Tak samo miałem zainstalowaną trójkę i vice city, porównałem i co? 3 dalej chodziło ujowo, a vice city jak ludzki człowiek dobrze chodził i grało się przyjemnie. Rockstar są pyzdami w optymalizacji. Tak jak bluber napisał, że fjuty dalej nie umieli w to, bo i IV też gunwo chodziła.

3 minuty temu, Faka napisał:

Ale tak czy siak, nie ma co się oszukiwać, optymalizacja GTA 3 w tamtych czasach była powszechnym problemem i nikt tego nie ukrywał, za dobrze pamiętam ten czas, bo mocno czekałem na premierę tej gry, która zrewolucjonizowała rynek w tamtym czasie. Ale dobrze wspominam tę gierkę na PS2.

Faka, czy mógłbyś się wypowiedzieć na temat optymalizacji GTA 3 na PC? Chyba jeszcze nie wszystkich przekonałeś.

Opublikowano

-Fajny z niego debil, co nie Rysiu?

-Fajny. 

Edytowane przez Grabek

Opublikowano

GTA3 chodziło super a ,że większość ludzi wtedy odpalała to na z(pipi)anym Duronie który był popularną kupą w tamtym okresie to już nie problem twórców. 

Opublikowano

Niby zamówiony ten XoX w MM na promce, ale tak heh czy w ogóle jest sens to brać skoro gier nowych nie będzie.. a żeby pudło się kurzyło to tak trochę średnio :/ Pomyśleć, że w czasach 360 nawet bym tak o boksie nie pomyślał, a teraz to jakoś nie widać sensu posiadania dwóch czarnych pudełek pod TV.

Opublikowano

Starh rozkminiający czy warto kupić rzecz X?

Opublikowano

Kwiecień 2019 (S)  xbox scorupio nowy, wyjęty z pudełka w celu sprawdzenia czy działa

Edytowane przez Pupcio

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał:

Kwiecień 2019 (S)  xbox scorupio nowy, wyjęty z pudełka w celu sprawdzenia czy działa

Na switchu przeszedłem Mario:o, Zelde, xeno, króliki, smasha i pewnie coś tam jeszcze (mk8). Także jak nie widziałem niczego na horyzoncie to sprzedałem proste. Ostatnio kupiłem 3DSa i przechodzę sobie ponownie Attorneya, pewnie ogram jeszcze poki i FE:AW. W sumie w tej generacji nieprzerwanie tylko plejka u mnie siedzi. Miałem wiele konsol, mogę się o nich wypowiedzieć. Nie jestem ani fanboyem ps ani micro - gram tam, gdzie widzę „dla siebie” lepsze gry pode mnie. Kiedyś miałem x konsol jednocześnie, gier. Teraz nie ma na to czasu.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

spoko wiem jak jest. Ja sprzedałem tę c00rwe wiiu po miesiącu bo ta konsola miała 3 gry 

Opublikowano

A wiiu tez posiadałem. Przeszedłem Zelde:WW, bayo, xeno x i Mario po czym poszła do Żyda :gayos:to był nawet spoko sprzęt.

Opublikowano

a złoty zegarek też masz?

Opublikowano

ja wiiu kupiłem bodajże od ragusa, wspaniała konsolka i wspaniałe gry :fsg: 

Opublikowano

oh noononononononononono

Opublikowano
W dniu 13.03.2019 o 08:44, Paolo de Vesir napisał:

Licz sobie jak chcesz, ale pierwotną tezą jeSt to że Sony produkuje gry które sprzedają się w milionach egzemplarzy, a jest to mocne nadużycie co obaliłem już w pierwszy poście. Proszę, nie idź w zaparte.

Ja pindole, dla jednej gry milion sztuk to będzie wielki sukces, dla innej 10 milionow to będzie porazka.

Slabiutko, Paolo :(

A odnośnie sprzedaży gier to jest poezja dla Sony w tej generacji, czego zupełnym przeciwieństwem jest MS.

W dniu 13.03.2019 o 08:38, Starh napisał:

Tutaj tylko XO vs PS4, a ja sie zastanawiam nad czymś innym.

- Sony

-Nintendo

-MicroPCGoogleAppleMad Box

Tyle tych sprzętów będzie iż nie zdziwię się jak zapoczątkuje to jakiś olbrzymi krach na rynku gier. Kiedyś już to wystąpiło - nadprodukcja gier/sprzętu wywołała krach.

Gry to medium, które nadal dla większości społeczeństwa jest taką samą zabawką jak maskotka dla dziecka.

Poprawilem liste, przy czym Nintendo raczej już HH only.

Krachu zadnego nie przewiduje, bo raz ze dzisiejsze konsole to wypierdki w porównaniu do dawnych maszyn, które odstawialy PC na linii startu, takie PS4 w dniu premiery powinno być potężniejsze niż KoX, no ale wlasnie, skonczylo się dokładanie do konsol co była glowna przyczyna krachu, żadna z nich nie miała sprzedaży gier wystarczającej żeby pokryc straty na sprzedaży, casus PS3.

Dwa, ze prawie niczym konsole się już nie roznia, bo generyczne bebechy od AMD zamowic i kupic po taniości to już nawet Chinczycy maja własne Pro z Ryzenem od ponad roku.

I co, nikt się tym nie przejmuje, bo kolejna rzecz - 90% gier jest wspolna dla każdej z nich, czasy ze jedna konsola miała i 10 poważnych exow rocznie odeszly w niepamięć, dlatego Xboxa dalem razem z tymi wynalazkami, bo pudlo do multiplatform to nawet Valve kiedyś produkowalo wlasny brand. Może posluze się innym przykładem, zobacz ile portali o grach powstalo i co każdy sobie radzi i co roku powstają nowe.

Ostatnia rzecz, nie zgodze się z odbiorem gamingu w społeczeństwie/mediach, stereotyp gracza nerda-polglowka  już nie istnieje, konsole to najpopularniejszy prezent na Swieta, piłkarze FC Barcelona graja na Switchu w samolocie, więcej kobiet niż mężczyzn gra na swiecie, nowi gracze co roku dochodzą a starzy nie chcą przestać grac.

Smartfony owszem to wiekszosc rynku ale rynek stricte konsolowy radzi sobie znakomicie, na czym korzysta Sony i N, zas MS ma problem z abecadlem rynkowym,niestety.

Opublikowano
W dniu 13.03.2019 o 19:03, creatinfreak napisał:

Walczą o spidermana a sami najlepiej ocenianą grę (tak mówię o swietnych fh) mieli od devów 2nd party :reggie: ostatni ich ''ex'' również nie robiło 1st. Tak więc kulą w płot wezyrku. 

Pamietacie Alan Wake ? Taki średniaczek z 360, botki jak wychwalaly,oj jakie dobre.

A teraz Control od tego samego studia i co i nic xD

Opublikowano

QB wtopa porownywalna z C3 niestety. Innowacyjnosc w złym znaczeniu.

Opublikowano
2 godziny temu, Starh napisał:

Niby zamówiony ten XoX w MM na promce, ale tak heh czy w ogóle jest sens to brać skoro gier nowych nie będzie.. a żeby pudło się kurzyło to tak trochę średnio :/ Pomyśleć, że w czasach 360 nawet bym tak o boksie nie pomyślał, a teraz to jakoś nie widać sensu posiadania dwóch czarnych pudełek pod TV.

Wydaj tą kasę na gry, akcesoria, albo na cokolwiek innego co nie będzie taką niegospodarnością. Serio, middle-gen to wyjątkowy snobizm gdy ma się oryginał. Spoko, jak masz górę szmalu to rób sobie co chcesz. Jeśli jednak masz szacunek do pieniądza, pomyśl nad tym jak je dobrze wykorzystać. Ja wydałem tyle kasy na gry, że mógłbym wszystkie konsole za to kupić, lecz ja wolę mieć jedną (na generację), ale z wypasioną biblioteką i jeszcze jak przemebluję trochę pokój, to i PS VR wpadnie. A i handhelda mieć też dobrze ;)

Opublikowano
26 minut temu, aphromo napisał:

Pamietacie Alan Wake ? Taki średniaczek z 360, botki jak wychwalaly,oj jakie dobre.

twoja stara średniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.