Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Jak wszyscy tak pomyślą, to po roku konsol nie będzie :nosacz3:

Zresztą obecna generacja pokazała, że ludzie w d*pie mają przeskoki technologiczne. Liczą się gry i trendy. Nikt nie narzeka na grafikę w PUBG czy Fortnite. Chyba dojrzeliśmy do tego, by z gier wyciągać coś więcej niż gapienie się na grafę. I to mi się podoba. Dlatego możemy doceniać indyki czy styl pixel art, a kiedyś gry obrywały kilka oczek w ocenach za bycie brzydkimi po prostu. Co więcej, dwie firmy dalej stawiają na ex'y - czyli gry które pozwalają nadawać sens posiadania platformy, a przy okazji tworzące coś w rodzaju określonego targetu. Jeszcze przy okazji Sony pichci jakieś oryginalne technologie typu pełna kompatybilność wsteczna trzech generacji, czy uczenie maszynowe. Nie wiem na ile co wypali, ale grunt to się starać i nie przestawać szukać. Mnie zawsze fascynowały jakie nowe funkcjonalności przyniosą kolejne konsole. Oraz do tego fajnie jakby dalej Sony utrzymywało wsparcie lokalnych rynków, gdzie cały czas mogę czuć się rozpieszczany. Jako gracz jestem zadowolony z tego co oferuje mi obecna generacja ;)

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

26 minut temu, suteq napisał:

Nie ma znaczenie jakie nowe konsole mocne by nie były to i tak warto będzie je kupić jakiś rok po premierze.

Dlaczego?

Opublikowano
4 minuty temu, Mendrek napisał:

Jeszcze przy okazji Sony pichci jakieś oryginalne technologie typu pełna kompatybilność wsteczna trzech generacji, czy uczenie maszynowe. Nie wiem na ile co wypali, ale grunt to się starać i nie przestawać szukać. Mnie zawsze fascynowały jakie nowe funkcjonalności przyniosą kolejne konsole. 

Okej, kto mu to powie?

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

Dlaczego?

Pierwsza rewizja ps4 była tragiczna. Nie każdy chce być betatesterem.

Opublikowano

@ASX

A co one niby będą mieć takiego super? Jakieś ciekawe exy niewydane na obecne sprzęt? A może będą odpalać w końcu wszystkie gierki co najmniej w 1080@60?

No nie widzę teraz nic ciekawego co nowe sprzęty mogą mieć do zaoferowania czego nie może mi zagwarantować PS4 Pro lub XOX. Graficznie już mocno lepiej nie będzie bo technologia mocno wyhamowała przez co gry nie staną się jakoś znacznie ładniejsze. Rozdzielczość? No fajna ciekawostka, na którą się zwraca uwagę przez godzinę. Exy? No obecnie zapowiedziane będą crossplatformami z ciut lepszą graficzką na next genach, ale to nie będzie żaden dealbreaker. 

Nowa generacja zapowiada się po prostu meh/10.

Opublikowano

Tak jak suteq pisze. Rewolucji jakiejś ogromnej nie będzie, gry multiplatformowe będą wychodzić przez następny rok jako cross-geny. Jeśli ktoś ma zwykłego xboxa lub ps4 to jeszcze ok, ale posiadacze xox/pro raczej na start wielkiego przeskoku nie odczują. 

Opublikowano

No teraz to podważyłeś cały sens istnieniana nextgenow, a nie tylko kupowania ich w pierwszym roku xD

No ale spoko, jeżeli nie interesuje Cię większy komfort i wygoda to rzeczywiście nowe konsole nie są dla Ciebie.

Opublikowano

Komfort i wygoda? Niby w jakim aspekcie? Co niby teraz nie jest wygodne a będzie w nowej generacji? Tylko nie wyskakuj mi z xcloud które będzie w miarę normalnie działać tylko w USA. :pawel:

A po roku już pewnie będą zapowiadane gry tylko na nową generację więc jak wyjdą to jak najbardziej kupię. :usmiech:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mireczki tak sobie rozmkiniacie kiedy kupić a kiedy nie, a ja powiem Wam że olewam nextgeny do momenty gdy zaczną ukazywać się gry w pełni wykorzystujące moc Ryzenów. Liczę na dobre AI, strategie, MMO i porządna fizykę. Chce czuć że jest moc w tych pudełkach, bo ładnych giereczek o złożoności tytułów z PS2 mam już wystarczająco na tej generacji. :usmiech:

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Mireczki tak sobie rozmkiniacie kiedy kupić a kiedy nie, a ja powiem Wam że olewam nextgeny do momenty gdy zaczną ukazywać się gry w pełni wykorzystujące moc Ryzenów. Liczę na dobre AI, strategie, MMO i porządna fizykę. Chce czuć że jest moc w tych pudełkach, bo ładnych giereczek o złożoności tytułów z PS2 mam już wystarczająco na tej generacji. :usmiech:

Teraz narezczie będzie mocny procesor, wiec devi będą musieli skończyć (pipi)enie iż się nie da przez słabego procka. Tak naprawdę moc nowej konsol będzie widac w grach open world. Sony zreszta już chyba wie iż nowa generacja będzie dużo bardziej zacięta. Mam nadzieję, z tym razem na premierę lipy z grami nie odwala.

Opublikowano

W kwestii nextgenów jestem pewien tylko jednego i jest to dla mnie pewność większa jak zmarszczki po 90-tce: 

Anaconda będzie mocniejsza sprzętowo od Plejk.urwy 5:notbad:

Opublikowano

XOX też jest mocniejszy od pro, a wychodzą takie crapy jak crackdown 3. :kaz:

Opublikowano

W kwestii nextgenów to dobrnelismy chyba do momentu że zatraca się klasyczny podział na generacje sprzętu.

Dlatego myśle że przejście w następną będzie wyjątkowo płynne, pełna komplatybilność wstecz, ładniejsza grafika, szybsze czasy ładowania czyli komfort i wygoda. Większość ulubionych gier dostanie pewnke udpate z lepszą grafiką.

Jakieś nowe gry pewnie też będą ale nacisk będzie szedł na crossgenowość bo w czasie astronomicznych kosztów developerzy nie będą chcieli się odcinać od istniejącej bazy użytkowników.

Kto będzie chciał lepszej i szybszej konsoli ten wskoczy, reszta pewnie będzie wygodnie siedzieć na starych sprzętach.

Opublikowano
45 minut temu, Czezare napisał:

W kwestii nextgenów jestem pewien tylko jednego i jest to dla mnie pewność większa jak zmarszczki po 90-tce: 

Anaconda będzie mocniejsza sprzętowo od Plejk.urwy 5:notbad:

Akurat tutaj nie byłbym tego taki pewien. AMD podobno ma dostarczyć Sony zmodyfikowany układ gpu. Zreszta przecieki Anakondy mówią o 12,4t, u Sony ponad 14.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Jak prawie każdą konsolę biorę nową generację na premierę. Uwielbiam te uczucie powrotu do domu z nowym sprzętem. Podłączanie, instalacja, ten zapach, wkur wianie się że coś nie działa:wujaszek: itd. Żeby było śmiesznie nigdy mi nie padły te premierowe konsole, a cześć z nich mam nadal w domu i działają. 

Co do ceny to mam nadzieję, że nie będzie powtórki z tej generacji, gdzie śmiesznie niska cena na start (cena średniej jakości smartfonu) dała już na starcie ciut przestarzały sprzęt. Niech te 500+ $ 

Opublikowano

do forzy, halo i girsów powinno wystarczyć

Opublikowano

Ja też mam nadzieję, że cena będzie odpowiednia i już w dniu premiery będzie dostępna słabsza wersja i mocniejsza.

Opublikowano
2 godziny temu, Starh napisał:

Pierwsza rewizja ps4 była tragiczna. Nie każdy chce być betatesterem.

Mam do dnia dzisiejszego, zero problemów, cichutka jak ps3slim. 

Opublikowano
1 minutę temu, YETI napisał:

Mam do dnia dzisiejszego, zero problemów, cichutka jak ps3slim. 

Nikt w to nie uwierzy.

Opublikowano

Zapraszam do siebie. 

2 godziny temu, suteq napisał:

@ASX

A co one niby będą mieć takiego super? Jakieś ciekawe exy niewydane na obecne sprzęt? A może będą odpalać w końcu wszystkie gierki co najmniej w 1080@60?

A jakie to gry będą na start nowych konsol? 

Opublikowano
6 minut temu, Starh napisał:

Nikt w to nie uwierzy.

Też mam 80gb piano od pierwszego dnia jak weszła do sklepów. Całą 7 generację była bardzo dzielna, teraz służy do Buzza.

To samo z xboxem360 ale go sprzedałem jakoś po 5 latach (po przejściu świetnego Alana). 

Nie wiem czemu mam takie szczęście może dlatego, że nie gram praktycznie multi i gardzę grani usługami? :xboss::kaz:

Opublikowano
28 minut temu, YETI napisał:

Zapraszam do siebie. 

A jakie to gry będą na start nowych konsol? 

Gry crossplatformowe. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@balonOK, ale mowa jest o premierowych PS4. :lapka:

No i oczywiście również nie wierzę: widziałem ich naście, żadnej cichej, a moja PS4PRO to już w ogóle poleci ma wymianę pasty bo jest tak głośna że zagłusza TV. Pierwszy raz w życiu serwisuję „sprawną” konsole. Kudosy dla projektantów.

Nie zdziwię się jak Sony kontynuować będzie tradycję jeszcze na PS5.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Yeti mówi prawdę na temat głośności jego ps4. Każda ps4 jest cicha jak jest wyłączona. :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.